Přejít na obsah

buchetka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

buchetka's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. buchetka

    307 CC zkušenosti

    Odkaz na fotku je tady https://picasaweb.google.com/lh/photo/oMG-Xm-9XrC1W43HswDWhzhwxp-NP9lUnDlpxxKVvpQ?feat=directlink Je to na zimních, samozřejmě na léto jsou 17\" originál Peugeot kola. A výroba 2007, takže po faceliftu. Ze předu žádnou fotku teďka nemám. Jinak s opravami střechy zkušenosti zaplať bůh nemám... a když jsem s tím byl po koupi v servisu, tak mi to nějak promazali, ale co s tím dělali ... ???
  2. buchetka

    Peugeot 307 cc

    Jo, ze zadu to vrze a popraskava a pomlaskava i v aute r.v. 2007. Doporucuji opravu zesilenim radia.
  3. buchetka

    jak sundat čidla tlaku vzduchu

    Mimo jine,v Peugeot servisech u tohohle typu cidla chteji menit cele cidlo, pokud se poskodi jen ta cast s ventilkem. Tvrdi, ze je to jeden kus. Me se to stalo u jednoho kola (to pryzovy tesneni kolem driku ventilku prestalo tesnit)a kdyz mi vratili stare dily, malem jsem se vyvratil, protoze mi bylo jasny, ze cidlo bylo cajk, ze je to jeden kus do odsroubovani torx sroubu a stacilo vymenit tu cast s ventilkem. Da se koupit zvlast ve firme cca. 60 km od brna a stoji kolem 75 kc jeden, nebo tak nejak. Coz oproti 2500 nebo kolika za cely cidlo ... Nechal jsem se oblafnout a okrast. Famko Brno. Nevim, proc to udelali, jinak s nimi potize nebyly. http://www.ddpneu.cz/product/nahradni-pryzovy-ventil-snap-in-rychlonastrcny.html
  4. buchetka

    307 CC zkušenosti

    Zkušenosti? Měl jsem kabriolet jak s hadrovou střechou, tak v současnosti 307 CC. V obojím se zima přežívá úplně v pohodě, s plechovou střechou o něco líp. Obecně je 370CC dost těžký auto kvůli přídavným výztuhám a ještě má hodně váhy právě na střeše, takže s tím je třeba počítat. V zatáčkách se lehce kroutí, ale nic dramatickýho. Při koupi je potřeba si dávat pozor na bouračky, protože celá ta mechanika je citlivá na jakýkoliv deformace. Moje 307 měla nějaký bebí na pravým zadku a pak prý také levý dveře to schytaly, ale to byly jen škrábance bez velkých nebo zásadních deformací, takže všechno funguje. Je dobrý se podívat na stavy všech těsnění a lícování při zavřené střeše, protože kabriolet, do kterýho teče je noční můra. Elektronika je kapitola sama pro sebe. Jeden bonmot říká: Nikdy si nekupuj auto začínající na \"F\": Ford Fiat Francouz ... měl jsem všechny tři a může to být částečně pravda :-) Čím ve vyšší palbě to auto bude, tím větší šance je, že se něco podělá. Obecně auta po faceliftu mají s elektronikou o něco menší potíže. Já mám skoro všechno, co šlo včetně RT4 s changerem a navigací a je to zdroj neustálé zábavy. Nikdy nevím, co přijde, nicméně stále hraje, naviguje atd. Co se základní elektroniky týče (motor a tak) to vypadá solidně. Mírně mě zaskočilo, že nesvítící zadní diodový světla se opravujou výměnou žárovky v ozvětlení SPZ ... a takových věcí tam bude víc. Xenony jsou taky dobrá volba. Tohle je moje první auto s xenonama a je to k NEZAPLACENÍ. Čím míň to auto bude mít nalítáno, tím líp. Moje má něco přes 62 000, já sám jsem najel cca. 8-9 000 a plasty někde vzadu trochu vržou, hrkají a tak vůbec. Jediný způsob, jak to opravit je asi zesílit rádio. Teď mě budou asi čekat tlumiče, protože zvuky od zadní nápravy nevěští nic dobrého. To ale není nic neobvyklého, na rodinném povozu jsem u 60 000 taky musel vyměnit tlumiče. Stav našich cest a D1 si vybírá svou daň. Co se motoru týče, mám HDi 100 kW / 320Nm a myslím, že to stačí. Při váze toho auta je to akorát. Průměrnou spotřebu mám něco přes 7: město 7,5-7,7, mimo město kolem 6, dálnice dle toho, jak moc jedu. Benzín 100 kW by podle mě trochu bojoval v oblasti krouťáku, takže já bych navrhoval koupit si rozhodně buď ropáka, nebo tu 135kW verzi v benzínu. Tam bych se trochu bál, že to bude žrát i trávu u silnice, ale třeba se ozve nějaký majitel téhle verze a dodá víc info a obviní mě z propagace paliva do kamen. Pohodlí na předních sedadlech je příkladný, vzadu podle toho, jak moc se ti ve předu rozvalují. Vozím tam občas dvojčata v sedačkách a to jde, 2 dospělí už mají trochu hoňku. Nic na dlouhý cesty vzadu. Su z Brna, s čím umím poradím, klidmě se ptej, svýho \"čuňase\" bych možná za jistých okolností i prodal. Je to rok 2007 (červenec), původem Francouz, tam měl 1 majitelku a pak mě, je v plné výbavě a cenovku má kolem 280 000 Czechokreditů. Howgh. Honza
  5. buchetka

    RT4 - nefunguje v chladu

    Mám 8.11 ale po updatu z sedmičkové verze se na \"předvídatelnosti\" nic nezměnilo. SW to nebude. I beztak se musím někde poohlédnout po 8.20 (Eurovan fórum vypadá nějak mrtvě). Nemáte někdo kontakt na někoho, kdo tyhle opravy rádií dělá?Nejlépe v Brně a okolí, ale když nebude vyhnutí, kdekoliv? Dík
  6. buchetka

    RT4 - nefunguje v chladu

    Krok jedna nevedl nikam. Spolehlivěji nabíhá, ale už jsem od té doby zažil: - vypnutí po cca. půl hodině provozu a následných 24 hodin se mnou ten krám nemluvil - při prvním nastartování ráno vše OK, při nastartování v poledne už jen obraz a zvuk až zase ráno. Takhle dva dny po sobě - prapodivný resety - ta oranžová dioda nad tlačítkem SOS nezhasne třeba 10 minut Dělá si to ze mě srandu.
  7. buchetka

    RT4 - nefunguje v chladu

    Tak krok jedna proveden - komplet vyhodit radio i changer, zahejbat vsema konektorama parkrat dovnitr a ven, mrknout do strev radia, jestli tam neni neco blbe na prvni pohled (neni), zalozni baterku vyndat a zandat .... proste takovy ty postupy ktery zvladne i lama. Jestli to nepomuze, bude muset radio nekam na opravu.
  8. buchetka

    RT4 - nefunguje v chladu

    Nikoho nenepadá, co s tím?
  9. buchetka

    RT4 - nefunguje v chladu

    Já si myslím, že s ohledem na závislost na teplotě to bude nějakej studenej spoj Což se hledá extrémně blbě. Možná by stačilo rádio vyndat, projet všechny kabely a konektory a zase zamontovat. Na uviolnění changeru je potřeba kulatej drát, ale jak vypadaj ty uvolňovače na vlastní rádio, to teda nevím ... Nakonec to dopadne stejně tak, že budeme žadonit u místního gurua, abychom se mohli stavit.
  10. buchetka

    zadne svetlo 307 CC napojenie

    JEŽÍÍÍIŠ... Diky, po měsíci mi zase svítí levá zadní. Stačilo vyměnit žárovku v osvětlení SPZ ... jen to bylo na pravý straně. Ale já mám vzadu všechno zkřížený, včetně parkovacích senzorů.
  11. buchetka

    RT4 - nefunguje v chladu

    No jo, ale co s tim?
  12. buchetka

    Peugeot 307 cc

    Mam CC od unora, koupil jsem tusim na Aukru sadu plechu i s zimnima gumama a moc to neresim. Ty zimaky jsou tusim nejaky Pirelli, ono stejne se v zime musi hlavne opatrne. Co se rozmeru pneumatik tyce, dalsi povoleny by mely byt zapsany ve velkym technicaku.
  13. Ahoj. Mám ve své 307 CC RT4 s navigací, changerem, barevným displejem ... no prostě všechno, co se může podělat. Každé ráno je to docela loterie, jestli budu hrát nebo ne. Čím je chladněji, tím větší šance je, že prostě obrazovka zůstane tmavá a rádio nehraje. Při stisknutí \"Power\" oranžová kontrolka na tlačítkem SOS blikne, display jakoby ztmavne víc, než při vypnutí a hned zase se vypne a tím to končí. Obvykle když přijdu odpoledne a auto nahodím, rádio už funguje normálně. I v zimě jsem třeba ujel 200 km a ani ťuk a potom za 20 minut jsem znovu nastartoval a ejhle. Pokud ten krám nenaběhne, může se za 15 minut probrat a najednou začít hrát, a nebo taky ne. Taky se mi stalo, že jsem šáhnul na ovládání klimatizace a rádio se zresetovalo. ... Prostě systém náhodných výbuchů. Aktuální SW jsem už nahrál a nezlepšilo se to. Máte někdo nápad co s tím než začnu shánět, kdo se mi na ten krám podívá? Díky Honza
×
×
  • Vytvořit...