Přejít na obsah

Rambousek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106

Profilové informace

  • Město
    Praha 3
  • Stát
    Česká republika

Rambousek's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Když nepotřebuješ motor a převodovku ( to nejcennější na rallye) tak proč si nevystačíš s karosérií z čehokoli? V čem se liší tyto dva vozy od ostatních v karoserii?
  2. Je to pojistka proti úniku benzínu při převrácení vozidla. Normálně tím odchzí přetlak z nádrže a při převrácení ucpe vývod gravitací kulička a benzín nevyteče.
  3. Rambousek

    bezpečnostní ram

    Mám rám od Speedpro. Vše proběhlo tak jak mělo, termín, počet rubek podle obrázku a homologační nálepka.
  4. Rambousek

    Klíč na třmen - kde ho sehnat?

    Taky jsem dlouho sháněl 5 straný oříšek. Na OBI můžeš úplně zapomenout, ale nemají ho ani v servisu Peugeot. Já potřeboval vyměnit prasátka s utrženým odvzdušňovacím šroubem a jiná prasátka ( s kulturním šestihranem) byla na třmenech pro nechlazený kotouč ( takže s užším třmenem). Navařil jsem na každý pětihran šroub a vzduchovým rázovým utahovákem to povolil. Nutno sundat brzdové kotouče, protože potom budše rozlešťovat odstříknuté železo od sváření. To povolení utahovákem zdúrazňuji proto, že šroub je tam zalepen lepidlem a ten šestihran jsem nemohl vůbec normální ráčnou vytočit. Ten svár má takhle co dělat aby to udržel, takže kdyby měl být ještě namáhán třeba na ohyb, tak by se TI na to asi vykašlal.
  5. Rambousek

    zadní náprava 106II

    No v první řadě přeji hodně štěstí. Za druhé závidím, že máš všechno k tomu potřebné nářadí, pořádný lis, kam bych strčil nápravu na výšku bych taky potřeboval - Ale vážně. Dřív než se vším začneš musíš zjistit polohu ramen vůči zadní ose. Používá se na to přípravek, kde jsou dvě trubičky s vnitřním průměrem pro šroub tlumiče a ty trubky jsou spojeny závitovou tyčí, aby se dala nastavit jejich vzdálenost. Nasadíš místo tlumiče, zjistíš vzdálenost apotom tam ramena vrátíš v původní poloze, nebo vzdálenost zkrátíš a tím snížíš vzadu podvozek. Nápravu jsem rozebíral celou mimo auto, ale podruhé bych to asi rozebral nejprve na autě. Pokud to budeš dělat mimo auto musíš mít k dispozici cosi hodně těžkého, k čemu tu nápravu přišroubuješ, abys do ní mohl mlátit. Já u té první nápravy přerazil 10kg palici. Povolila až s novým topůrkem Čepy se vylisovávají nastojáka v lisu. Dole to podložíš za úchyty nápravy a shora tam strčíš excentricky trubku, aby se zepřela zevnitř o čep, přičemž Ti nesmí sklouznout, protože jinak TI rubka zase vyjede skrz čep ven. Konkrétně toto je operace, kterou podle mne jen tak neuděláš, ale třeba podceňuji. Ramena mi přijdou dost vyrezlá, ale s tím nemám zkušenost.
×
×
  • Vytvořit...