Přejít na obsah

Peta_V

Uživatel
  • Počet příspěvků

    173
  • Registrace

Vše od uživatele Peta_V

  1. Peta_V

    Zvlnene predni kotouce

    zkusime zkontrolovat, diky
  2. Peta_V

    Zvlnene predni kotouce

    to asi ne, na trmeny krome vymeny desek sahany nebylo
  3. Zdravim vsechny Mame Peugeot 106 gti rv 1997 bez ABS. Menily jsme predni kotouce asi pred rokem za AP (+nove desticky) a po cca 1000km zacali hazet. Kotouce jsme tedy reklamovali a koupily Brembo MAX, ale nam po cca stejnem poctu km zacali hazet taky. Uz to bylo podezrele ale precejen jsme dali jeste treti pokus a dali nove kotouce, tentokrat Valeo i s destickama, vcera jsem s autem jel, a opet zvlnene. Kazda sada byla montovana v jinem servise a byly radne zajizdene, zadne prasarny atd. Ze by byly vsechny 3 sady nejake vadne se mi absolutne nechce verit. Chci se tedy zeptat zda nekdo neresil stejny, nebo podobny problem, cim by to mohlo byt, kam se kouknout, co hledat. Predem dekuji za kazdou radu, Peťa.
  4. Peta_V

    Palivove cerpadlo 106

    Nikdo nevi? Nemate nekdo alespon nejake schema zapojeni toho palivoveho cerpadla? Odkud kam jdou kabely?
  5. ahoj, myslel jsem ze mam KO pumpu,ale po opetovnem zmereni napeti je to tak ze mi do ni nejde zadna stava. Nevite nekdo jak je pumpa zapojena? V servise mi rekli ze ji spina nejake rele co je umisteno pod ridici jednotkou. Tu jsem vytahl a pod ni je velke rele na cca 20 pinovy konektor(mozna vic,mozna min). Rele pri otoceni klickem cvaka jak se ma pumpa zapnout a vypnout pro natahnuti benzinu. Netusite nekdo na kterem vstupu(pinu)bych mel zkontrolovat co a jak? hlavne jestli neni nekde po ceste kousnuty kabel,zda rele spina atd. je to peugeot 106 s16 Diky moc, Peta
  6. Peta_V

    problem s palivovym cerpadlem

    tam jsou 4 relatka, 2 a 2 stejne. Prohazoval jsem je mezi sebou a nic.
  7. ahoj vsichni! vcera jsem dojezdil,nejede mi cerpadlo palivovy. Nevim ale jestli je KO pumpa nebo nejaky kously kabel nebo rele. vyndal jsem zadni sedacky, vypojil konektor z pumpy, otocil klickem a nameril na nem 5.2V,kdyz jsem tam konektor vrazil a zmeril znova tak bylo 2.2V. Ted nevim, je to dobre? nema tam byt 12V??? nebo je to OK a ta pumpa jede fakt na 5V? Je to na Peugeot 106 s16. Otazka dve: netusite kde najdu rele ktere pumpu spina? Diky vsem!
  8. Peta_V

    Podvozek 106

    Ja tohle resim cca poslednich 6 mesicu. Po delsi konzultaci s ruznyma lidma z rad slalomaru,sprinteru i vrcharu a okruharu si na predek budu davat stelovatelne tlumice Kayaba AGX a k nim vhodne pruziny, nejspis Weitec -40mm nebo Cobra -50mm podle toho o kolik pujdu dolu. zadni tlumice koupim seriove protoze nejake specialni nemaji prazadny vyznam krome odskakovani zadku na ceskem tankodromu. Pokud clovek nechce jezdit zavody tak to nema smysl, pokud ano, pak opet Kayaba AGX. Co se tyce reseni treba pro sofera s 1.5D co to tu resi tak bych asi navrhl presadit torzni tyc, dozadu dat klasicke tlumice (treba Monroe,Kayaba nebo Sachs) a dopredu treba sadu od Weitecu nebo KW. Popripade bych zvazil komplet sadu Cobra suspension,delaji ruzna snizeni,neni to uplne to nejlevnejsi a urcita kvalita tam je,cena za celou je cca 11000,- s dph. Neresil bych zadne kombinace Seriovy VS tvrdsi, bud jedno,nebo druhe. Co se tyce cenovych relaci tak komplet KW nebo Weitec vyjdou na nejakych 13000,- +/-. Jdou koupit jen tlumice a jen pruziny, vse se prodava zvlast treba na autodoplnkach.(pruziny tusim 2500,- za par, tlumice tusim 2700 za jeden). Ad seriove: predni 1300,- az 2000,- zadni 1000,- az 1500,- za jeden,tj polovina ceny KW/Wei. Kayaba AGX predni,tuhostne seriditelny 4 kroky cena za par je 5500,- coz je o par korun vic nez obyc KW/Wei. Ad torzky, slysel jsem ze jdou koupit silnejsi torzni tyce od Peugeot Motorsport (dodavatel Mk-Racing.cz) ale netusim kolik stoji.
  9. Peta_V

    Nestaly volnobeh/krokovy moturek

    http://www.pop-art.cz/ tohle je ten web ktery jsem hledal
  10. Peta_V

    dneska totálka

    jakto? chciplo pri havarce? nebo si ho snad nemel vubec? to by bylo divny.
  11. Peta_V

    Nestaly volnobeh/krokovy moturek

    No nevim,jednou jsem resil podobnou vec, uplne mi to chcipalo a na diagnostice v auto fajt olomouc mi rekli ze je to neco s cidlem podtlaku, nastartovali auto, zahybal konektorem u cidla a auto chciplo, tak mi ten konektor udelali komplet novej a od te doby v pohode, ale to kolisani se projevuje dal. Nic jineho diagnostika nenasla, lambda byla dobra, i na emisich byla ok. [upravil dne 17.4.07 Peta_V]
  12. Peta_V

    dneska totálka

    nechces prodat servo? jestli jo tak prosim PM zpravu
  13. Peta_V

    Nestaly volnobeh/krokovy moturek

    ted jsem docetl tu tvou 6-ti strankouvou anabazi. Zapalovaci lista, hydrostely,nove vstriky ...same levne veci :-( jj,ten Fedor servis mam cca 20km od baraku,jsem z olomouce tak tam zavolam a necham to udelat, to uz mne nezabije.
  14. Peta_V

    Nestaly volnobeh/krokovy moturek

    jj,motor mi zrovna dvakrat klidne taky nechodi. Mam taky podezreni na vstriky. Nechaval jsi je cistit ultrasonicem nebo si kupoval nove?
  15. Ahoj, mam Peugeot 106 s16 (1.6 16v). Na volnobeh mi to obcas hodne lita smerem dolu. Nekdy az k 500ot/min ale nechcipne, vzdy se to srovna. Zkusim vycistit krokac,ale kdyby to nepomohlo tak bych chtel novy, ten origo stoji bohuzel ranec. Vim ze se dela nahrada tusim od Bosche, al nevim kde ji sehnat, netusi nekdo? A druha cast otazky, kdyby to tim nebylo, co muze byt dalsi pricinou tohoto kolisani smerem dolu? Diky moc vsem co odpovi a pomuzou.
  16. Peta_V

    Moje nove kolecka

    presne tohle jsem mel na mysli, ze je problem kdyz zavinis nehodu tak ti to nemusi pojistovna zaplatit a to i v pripade pokud ji nezavinis ty. Z 99,9% to tak neni, ale muzes narazit na blbce kterej se v tom vyzna, vi co a jak a jak se veci maji a pak je pruser. Kazdopadne by mne zajimalo zda se to tyka pouze kol, nebo i pneumatik, pokud mam v TP gumy 185/55/14 a jezdim na 195/45/14???
  17. Peta_V

    Moje nove kolecka

    ono je vicemene jedno zda budes mit nizke ET nebo vysoke ET+podlozky, projevi se to pouze na cene (cena podlozek =dobrych podlozek =cca 3000,- za 2cm)
  18. Peta_V

    motor-máte to stejně??

    ad hadice od klimy.... i na fotce kterou jsi dal jsou vedene spatne,hadice by nemely byt vubec videt, jsou vedeny nekde pod ECU
  19. Peta_V

    motor-máte to stejně??

    vlevo dole je to nejaky hajzl na vyfukove plyny, kvuli emisim nizsim, ja ho taky nemam, myslim ze se montoval jen v zemich s prisnejsimi limity. Jinak vpravo nahore to skutecne odpojuje privod paliva, zkus to zmacknout a nenastartujes, dalsi zmacknuti a vse OK. Vpravo dole madobka na servo. Jinak servo u 106 je samozrejme serie u vsech krome nejslabsi verze kam se davalo za priplatek (1.0L) u vsech ostatnich seriovka. Nejspis bych to videl na to ze odeslo, popripade pokud bylo auto bourany tak ho nekdo vytahl, neni dvakrat levny.
  20. Peta_V

    Moje nove kolecka

    No tak tohle ti zaridi vsude kde prodavaji kola znacek ktery jsou tam uvedeny (AEZ,Dotz,BBS, ...)to dela Alcar. Ale je to na kola pouze techto znacek. Muzes si treba koupit kola jiny a zajit do peugeotu a pozadat o vyjimku a zapsani do TP, ale to neni tak jednoduchy a trva to dlouho. Pokud ti kola ale nepolezou moc z blatniku a nebudou na prvni pohled extremni tak ti policajt nic nerekne, on vi prd jaky kola tam maji byt, nemuze to vedet. A pokud jde o technickou tak si jednoduse nasadis zimni a je to. Tohle proste neresit. Jediny problem muze byt kdyz budes bourat a ten koho si naboural pozna ze kola nejsou to prave a vyfoti si to treba, pak muzes mit problem s pojistovnou.
  21. Peta_V

    Moje nove kolecka

    jinak super designovky od OZ, je to k vyroci 35-ti let OZ a cena je 6500,- za 17x7
  22. Peta_V

    Moje nove kolecka

    paul jane - dovozce je tusim www.speedpro.cz ale maji je skoro vsude, myslim ze na www.autodoplnky. www.MZB.cz atd f3Rd@ - OZ vs Team Dynamics - myslim ze neslapnes vedel ani s jednema. Sam jsem TD mel a jednou jsem jedno nechaval trosicku rovnat protoze jsem asi v 60-ti vletel do 10-ti cm diry ve jedne vesnici tak tam byla takova prohluben trosicku,ale zadna tragedie, to by asi neprezilo zadny kolo bez ujmy. Ty OZ jsou proste osvedceny,je to kvalita, vzdyt delaji kola pro Rally tak i pro F1, vic uz snad ani udelat nemuzou. Musis se rozhodnout sam, JET maji mensi limec a kola s limcem jsou na poskozeni trosku nachylnejsi pokud limec neni tvarovany (BBS treba). Kola bych delil do kategroii: Levny hlinik (allesio,atd), dobry hlinik (OZ,Kosei,AEZ, atd) pak jsou Magnesiova (Tecnomagnesio,Evo Corse,OZ,atd) a pak uz jen super kvalitka jako treba Schmidt, PLS, BBS, Tramont, HTN, WRD kterou malokdo zaplati.
  23. Peta_V

    Moje nove kolecka

    Allesio budou mozna levnejsi, ale taky tezsi a ve vysledku je budes casteji nechavat vyvazovat a rovnat pokud nebudes pozorny popripade pujcis auto zene a ona bude parkovat :-D
  24. Peta_V

    Moje nove kolecka

    Kosei F03 (cena v 17\" 4500,-) Kosei WK105 (cena v 17\" 4500,-) Kosei M03F (cena v 17\" 4500,-) Toora T190 (cena v 17\" 4800,-) [upravil dne 19.2.07 Peta_V]
  25. Peta_V

    Moje nove kolecka

    a co treba Toora T240 (17\" 5500,-) [upravil dne 19.2.07 Peta_V]
×
×
  • Vytvořit...