Přejít na obsah

pichy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

pichy's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. ahoj, minulý týden jsem měnil motor ve svém autě p205 rallye 1.9. motor drží krásně volnoběh, nikde neklepe, olej nežere a těsní (důvod výměny starého). problém je, že jde do 3 tis. otáček v pohodě, pak už se mu příliš nechce a jde tam moc pomalu. dalším problémem je, že když ho nutím nad 3 tis. otáček, tak se strašně zahřívá a z přepadu expanzky vyvře kvantum nemrzky. předstih jsem nechal seřídit, ale žádná změna.
  2. pichy

    rezerva menší průměr než kola

    jsem si říkal, že se ptám debilně. tohle mě fakt nenapadlo. jasně, že při koupi pneu budu používat kalkulátor alternativních rozměrů pneu, takže by neměl být problém
  3. hodně hloupý dotaz. přecházím se svojí 205 na čtrnáctky kola, ale rezerva mi zůstane třináctka. v techničáku budu mít samozřejmě pořád 13, takže je to nelegální, ale jde mi o to, co když budu mít defekt? dá se vůbec jet se třemi 14 a jednou 13? nebudu se houpat jak stůl s jednou kratší nohou? nebo rozdíl palce není nic moc patrný? kdo má zkušenost, napiště, prosím. díky
  4. pichy

    p 205 - přechod na alu

    popravdě jsem si myslel, i přes své omezené znalosti, že dávat tak široké 15 palcové kola na 1,1 je hovadina, ale potřeboval jsem si to ověřit. na gti 15 jsou, ale to je přeci jen trochu jiné auto .-) díky všem za názory, poohlédnu se po čtrnáctkách, nebo možná ještě lépe po 13 alu.
  5. zdravíčko, koupil jsem p 205 1,1, r.v.90 a rád bych dokoupil liťáky. bohužerl jsem však analfabet, a tak nevím, co tam pásne. teď jsou tam nějaké 13palcové kola. mám možnost koupit 15palcovky, rozměry gumy 195/50 R15 82H, jenže nevím, jestli mi pásnou i bez úprav. borec to prodává, jelikož mu při zatáčení u jeho p106 dřou o podběhy, stejně tak na zadku, když je zatížený. předpokládám, že se stejným problémem bych se potýkal i u svého vozítka, je to tak? jinak poraďte, prosím, jaké rozměry jsou pro alu kola na p205 nejvhodnější, aby nebylo nutné nic upravovat. díky
  6. čus, podařilo se mi ztratit klíčky od dvěří auta s centrálním zamykáním. stačí v takovém případě výměnit pouze zámky nebo je nutné i překopat centrál? dá se to udělat na místě nebo musím do servisu? na kolik taková sranda přijde? díky moc
  7. pichy

    po bouračce netopím .-(((

    hm, tak jsem rozebral palubku a zjistil jsem, že ten \"můj\" jezdec není na lanko, ale táhlo se pohybuje po nějaké elektronickém bazmeku, který reguluje sílu proudu ventilátoru. to taky znamená, že daný problém nevyřeším a budu ho muset svěřit do rukou odborníka.
  8. pichy

    po bouračce netopím .-(((

    ano, tak jsem to našel. problém je v tom, že já mám ještě ten starší typ, kdy nereguluju teplotu a intenzitu kolečky, ale jsou tam 4 horizontálně se pohybující se jezdci. smůla je ale v tom, že mě zajímá jezdec intenzity a ten není jako jediný ze včech čtyř vidět (resp. jeho táhlo). když jsem to hledal, tak mi došlo, že právě u inkriminovaného čudlu je zřejmě strhlé lanko, a proto to nejde. otázka je, jak se k němu dostanu?
  9. pichy

    po bouračce netopím .-(((

    díky za snahu, ale já opravuju kola, v autech se nevyznám. žádnou klapku jsem nenašel, ty hadice ale hřály. mě spíš připadá, že odešel rozháněcí mechanismus, což bude nejspíš nějaký větrák (pokud tam něco takového je). ono to totiž minimálně hřeje, ale nemůžu regulovat intenzitu.
  10. pichy

    po bouračce netopím .-(((

    Myslíš, že každý číhá na foru na to, až se zeptáš? Vynucovat si odpověď na svůj dotaz - navíc ještě 30 minut po jeho položení - mi přijde poněkud \"nepřístojné\". Četl jsi pravidla? a nenapadlo tě, že to \"nepřístojné\" dožadování se odpovědi bylo \"úmyslné\"? nechci se hádat, ale s autem jsem měl někam jet, tak jsem na rychlou odpověď čekal, jestli v tom není něco jednoduchého, resp. rychle vyřešitelného. teď už je to ale jedno, pochopitelně se omlouvám všem, které toto mé chování pobouřilo.
  11. pichy

    po bouračce netopím .-(((

    to jako nikdo neví, jestli u takového starého vergla může mít čelní náraz něco společného s topením?
  12. v zimě jsem naboural svoji dvěstapětku. auto jsem nechal spravit nedávno a dneska jsem zjistil, že nefunguje topení! když jsem dal topit na max, tak to byl vždycky proud teplého vzduchu. když jsem si dnes chtěl ohřát čelní sklo, regulace nefungovala, topilo to jako by na min a k tomu ještě něco smrdělo, jako by se něco pálilo. auto dostalo šlupku zepředu, ale schytaly to jen plechy, i chladič zůstal fční. takže co s tím? díky za každou radu.
  13. pichy

    chladící kapalina

    vypustil jsem to proto, páč jsem nevěděl, co tam přesně je a jestli ta směs je dobře namixovaná do mrazu. v létě jsem tam totiž dolíval tak 0,4l destilky, bylo pod ryskou minima. co jsem tam nalil, nevím, nebylo to popsané. co se může posrat sakra, to jsem netušil?
  14. pichy

    chladící kapalina

    jsem s tím jezdil, ale až dnes ráno byla fakt kosa, tak mám strach. vůbec nemám tucha, jakým poměrem se tam dolívá a kolik takovýto poměr představuje hodnotu. dolíval jsem to z nějakého kanystru z garáže, takže vůbec netuším... ale jezdil jsem s tím tak 20km, takže je to důkladně promíchané si myslím. navíc ta kapalina, co jsem z nádrže vylíval, nebyla čistá destilka, páč to bylu husté a zelené, takže tam něco bylo už i před tím.
  15. pichy

    chladící kapalina

    to možná jo, ale nejbližší je 10km odtud a my tu máme 10 stupňů pod nulou, tak se bojím, aby mi tam něco neprdlo. bojím se to nastartovat. ale napadá mě, když bych se podíval do nádrže a kapalina nebyla zamrzlá, je to dobré znamení?
×
×
  • Vytvořit...