Přejít na obsah

Štěpán Pospíchal

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

Vše od uživatele Štěpán Pospíchal

  1. popelník jde snadno, pak jsou tam dva šrouby... chtěl jsem se vyhnout metodě "pokus / omyl"
  2. ano ano, prosím o návod a kdyby byly i fotky bylo by to super
  3. Zdravím všechny (po dlouhé době), a prosím o radu, která tady určitě někde je, ale nedokázal jsem jí najít. Jedná se o návod na výměnu žárovky v popelníku, neb mi nefunguje ovládání sklonu světlometů. Díky
  4. ještě jsem zapomněl - P307SW, 2.0HDi , 100kW , FAP , r.v.2005
  5. Prosím o radu - Palubní počítač hlásí „Depolution fault system“ a svítí žlutá kontrolka motoru Diagnostika Peugeot Planet 2000 hlásí tyto závady : Inteligentní jednotka BSI : absence komunikace s počítačem aditivace paliva (ADDGO), není charekterizován, místní. Počítač motoru : trvalá závada, systém aditivování, hodnota doporučená po síti CAN je nesprávná, číslo závady P1435 Počítač aditivování nafty : počítač neodpověděl. Může mi někdo napsat, co mně čeká? Jinak už jsem objednán u elektrikáře od pežotů. Dík Štěpán
  6. Zdravím všechny, a ptám se, zda má někdo ponětí co by to mohlo být-natankoval jsem plnou nádrž a i když mám najeto 400km, tak ukazuje stále plnou. Pojistky jsem prošel a všechny jsou ok. Nevím na jakém proncipu to v nádrži pracuje nebo je problém někde jinde? Ne že by mi vadilo, že mám stále plnou, ale perpetum mobile opravdu nemám;). Díky Štěpán P.
  7. Máme služební transportery T5 s pětiválci 2,5TDI PD (tuším 110kW) a určitě bych takový motor (i auto) nechtěl. Co 1000km se doplňuje olej - přibližně 0,5l až 1 l. Jinak tyto auta máme dvě a oběma odešlo servo ve 40.000km (propouštěl olej). Nechtěl bych to. A benzím 2,8 také ne, jestli je to starý šestiválec. Podotýkám, že jestli je to ten motor, tak je hodně starý (vývojově) a jiné (japonské) šestiválce jsou výrazně lepší.
  8. Zdravím, pravděpodobně je měnění čelné sklo v neznačkovém servisu. Na originál sklu je lišta, na kterou se \"nacvakne\" díl č.5 (o kterém je řeč). Na neoriginál sklu není, tak se používá ta ze starého skla. A jak je tohle všechno vystaveno povětrnostním vlivům, tak to pak až tak k sobě nesedne. Problém to až tolik není. Lišta je shora perforovaná, aby mohla dešťová voda odtékat (někudy okolo podběhů). Jedině by to mohl být problém v zimě - sníh, mokrý sníh, mráz a následná tvorba ledu (který zvětšuje objem) a riziko (minimální) poškození lišty. Sám to na svém autě mám (prasklo mi čelní sklo od kamene-bych rád věděl čím jezdí ochranáří, když zakazujou solit ), neb jsem měnil sklo v neznačkovém servisu, ale problém s tím nemám. Je to spíše estetická záležitost.
  9. Ta cena není tak hrozná. Byl jsem u značkového servisu a účtovali si 1/2hodiny práce s diagnastikou - 300,- Kč. Jinak jezdím do neznačkového, kde má také diagnostiku, ale se službama a s přístupem ve značkovém servisu jsem také spokojen. Jediný rozdíl je v ceně za hodinu práce a v ceně za náhradní díly a to rozhoduje (jako asi u všech ostatních).
  10. Dnes jsem byl u svého dvorního automechanika promazat zadní brzdiče (po mokrém ježdění přirostou desky ke kotouči) a vyprávěl jsem jim to. Říkal že takové hlášení je takřka u každé 307, ale neví proč to tak je. Uvidíme. Jinak k tomu oleji- je fakt, že to chce dodržet doporučené intervaly (a podle profesora na VŠCHT je to nejzazší možný interval, opakuji viz parádní články na oleje.cz) a dát požadovaný olej (kvalita). A protože jsme v Čechách existují u nás i falzifikáty značkových olejů. Je to pak na důvěře v danéhoho automechanika.
  11. To mě celkem překvapuje (teda příjemně), myslím ta spotřeba 7,5l při rychlosti 170-180. I na dálnici se snažím jezdit nějak na spotřebu (s rozumem). Jinak včera jsem měl \"veselý\" příběh-jel jsem od nás z vesnice do okresního města s rodinou po doktorech a auto mi zdechlo. Před tím v intervalech několika minut dvakrát škublo a pak úplně zdechlo. Vyřešil jsem telefonát ohledně diagnostiky, sedl jsem do auta a ejhle, zase chytlo. Pro jistotu jsem zajel do značkového servisu a tam mě \"pochválili\", že takové opravy jsou \"nejlepší\" (auto jede, žádná kontrolka nesvítí). Dali to na diagnozu-žádná závada, jen to hlásilo chybu komunikace mezi řídící jednotkou motoru a hlavní jednotkou (BSI) v daný okamžik. Tak jezdím a čekám na další překvapení.
  12. ahoj, měl bys dostat druhý klíček pevný a k tomu ještě kartu s kodem klíče (alespoň já takto vše dostal). K těm otáčkám-osobně motor vytáčím do 2000 když ještě není zahřatý (70-90°C), pak jedzdím kolem 2500. Uvidíš, vyzkoušíš. Myslím, že je to dobrá volba, motor je celohliník na rozdíl od litinových VW (vyjma nového 2.0TDI). Je tedy jasné, že octavia se starým tdi je těžká (a hodně) na předek a má to vliv na (funkci ) jízdní vlastnosti. Myslím že s touhle károu budeš spokojen (myslím podvozek) a o tom svědčí i to že totožný je ve 308. Hodně štěstí a ozvi se s prvními dojmy.
  13. Ahoj, byl jsem v Bratislavě přez Rakousko (samá dálnice většinou s omezením rychlosti) a jel jsem to za 6,3. Teď jsem byl v Rakousku a také za 6,3. V Německu na dálnici 2500ot/min a 6-tka, kolem 150km/h a pod tuto spotřebu to nešlo. Brzdy jsou ok, teď možná budu měnit zadní kotouče. Jestli myslíš na zimní plecháče, tak jedině 16´, neb kvůli výkonu jsou vpředu větší kotouče do 15´se kotouče nevejdou. Tlumiče jsou v pohodě a jak už jsem psal je to pohodlné auto. Kupoval jsem ho kvůli rodině (jednotlové sedačky vzadu a panorama). Bylo bourané, tak řeším jiné menší a dílčí problémy. Před tím jsem měl 306 1.9XRDT a spotřeba byla u něj 5,8 v létě a tak 6,3 v zimě. Šel hodně od spoda vrchol byl kolem 3000ot/min. To dvoulitr (zdá se mi) je trochu línější a hlavní rozdíl je v otáčkách. Do 3000ot/min je to \"normální\" auto a od této hranice do 4000ot/min je to střela (hlavně na čtyřku). Nesmíš se ale dívat na palubní počítač.
  14. Zdravím, nevím, zda pomůžu, bo mám auto krátce (13měsíců). Měnil jsem olej v neznačkovém servisu - Aral (oblastní dealer doporučil pro tento typ motoru ARAL Super Tronic 0W-40). Myšleno je především použití pro FAP filtr, bo ten olej je vyroben s technologiíí Low Saps (snad je to správně)-zjednodušeně řečeno nižší tvorba sazí (viz. oleje.cz). Dvakrát jsem byl zván na svolávací akci (výměna řídící jednotky ESP, nějaký kabelový svazek a regulace dodávky vzduchu-teplota). To je asi vše. Jinak auto dovezeno ze SRN (doklady od původního majitele a serviska)-bylo \"drcnuté\". Na dlouhé cesty je pohodlné (před tím jsem měl 306 XRDT), ale spotřeba určitě neodpovídá. Nedostanu se pod 6,3 a v zimě je to kolem 7l/100km. Štěpán
×
×
  • Vytvořit...