Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaká plastová okna doporučíte


Francouz_407

Recommended Posts

Potřebuji doplnit 3ks plastových oken, je to do garáže, přístavku a jedno na dům. Poptal jsem firmy a většina nabízí ALUPLAST Ideal 4000 5k (s mikroventilací), pak Otherm Economy, Vekra praktik (mikroventilace za příplatek) nebo classic (s mikroventilací).

Nejdražšší je Vekra classic, vychází o cca 2500Kč dráž než Aluplast a Otherm. Vekra praktik zas o 1000Kč levněji než Vekra classic.

Aluplast je německý profil, montováno v polsku

Vekra německý profil montován v CZ

Do kterých oken byste šli?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to uplne prast jak uhod kazdy chvali sve,spis bych koukal na konstrukcni hloubku oken a kridla ,ake nas to do garaze a pristavku bych dál nejlevnější ja jsem stavěl pred

7 rokama a mam okna hloubka 77mm a v ty dobe re delali jen tusim 55 nebo 60mm,hlavne at okna nejsou z recyklatu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak psal charlie, ale taky hodne zalezi na tom, jaky prase ti to bude montovat..............

a jaky prase ti udela zednicinu. My mame okna od jiz zanikle firmy, a dobry. Ale ty kokoti, zednicky to udelali tak, ze po peti letech nam opadava od oken omitka. Kokoti

[upravil dne 31/1/2013 10:14 od Scratch]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to uplne prast jak uhod kazdy chvali sve,spis bych koukal na konstrukcni hloubku oken a kridla ,ake nas to do garaze a pristavku bych dál nejlevnější ja jsem stavěl pred

7 rokama a mam okna hloubka 77mm a v ty dobe re delali jen tusim 55 nebo 60mm,hlavne at okna nejsou z recyklatu...

Co je konstrukční hloubka oken a křídla? Myslíš hloubka plastového okna? A proč ne z recyklátu? Děkuji za osvětu

[upravil dne 31.1.2013 10:17 od Francouz_407]

Vekry Prima: stavební hloubka 73 mm

Vekra classic: stavební hloubka 70 mm

74332f05d6.jpg

[upravil dne 31.1.2013 10:19 od Francouz_407]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, konstrukční hloubka je hloubka okna ( rám mívá stejnou hloubku jako křídlo, občas je křídlo hlubší o nějaký konstrukčně-designový výstupek ). Do garáže a přístavku si dej cokoliv, když se tam netopí. Do obytné místnosti bych dnes už zvolil 6- a více komorový profil, hloubku nad 80mm a s trojsklem. Pokud máš rád čistý výhled, lze požadovat \"více čirá\" trojskla (standardní trojsklo trošku tlumí jas světla). Důležitější než značku profilu bych vybíral výrobce, aby to byla aspoň nějaká firma střední velikosti, byla z tvého okolí a je na ně nějaká věrohodná reference ( ne z diskuzí, tam si píší reference samotné firmy ). Vůbec bych se nebál dát do garáže slabší profil a do obyváku něco lepšího, většinou až na detaily to vypadá zvenku stejně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trojsklo zbytecnost akirat za nej zaplatis a je to k nicemu pokud nemas nizkoenergeticky dum nebo pasivni,recyklat je roztaveny plast druhym zpracovanim ztraci vlastnisti,vetsinou to jsou polska okna,videl jsem i praskly ram a kridlo,mam hodne dobreho znameho jestli mas rozmer oken a vis jakou chces barvu muzu u nej poptat a cenu by taky udelal montuji po cele cr...je to rodiina firma z 20

Letou tradici....

kdyztak donap.cz klidne mi posli nabidku co ti delali jine firmy bez cen a ja to necham nacenit jakou mi udela cenu...

me ted bude delat vchodove dvere 90 svetle sedivy barva atyp za 21 000 vc vybourani montaze i zacisteni...konkurence vekra,ri okna a jine zacinaly na 25 000 a vic....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Charlie, promiń, ale když tomu nehovíš, tak neraď. Dávat si dnes dvojsklo do obyváku je asi to samé, jak 1,2 motor v superbu. Může to být, ale je to nesmysl. Navíc když dnes už hodně firem nabízí trojsklo za cenu dvojskla nebo za rozumný příplatek. A o překupnících nabízející množství různých systémů od různých firem a montující po celé ČR si myslím své. Málokdo ti okno po několika letech dojede seřídit, může se ti třeba něco pokazit na žaluzii. Jsem zvědavý, jak ti to někdo pojede opravovat přes půlku republiky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty to delas nebo co,rozdil v 2-3 sklu financni je....nerikam ze neni lepsi to je bez debat...no ona firma co jsem doporucil tak mam zaruku na okna 15 let a kazdy 3 roky prijede a okna mi seridi,ale to neni potreba...co chces opravovat na zaluzii,tam se ma co posrat?o tech prekupnikach jsou tady v cesku fabriky ktery delaj okna a obchodnici je od nich berou na tom je neco spatnyho ze udelaji lepsi cenu nez prodejci fabriky..

A co je spatny na superbu s 1,2 s biturbem.

.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak takovej blábol že trojklo je k ničemu jsem už dlouho nečetl. Když o tom víte kulový tak radši neradit. K tý firmě kterou vybereš, určitě bych vybíral nějakou z blízkého okolí, to že není potřeba okna seřídit je taky jen doměnka, pokud bude křídlo těžký a bude se otvírat tak se může svěšovat a bude potřeba ho seřídit.

Jistli můžu otázku naco všechno se vztahuje záruka 15let?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerikam ze neni lepsi,ale precri si co pisu,ale cpat ho do staryho baraku,kterej neni ani zateplenej je podle me nesmysl,nereknu kdyz triskla budou vsude,ale kdyz je 15oken dvojsklo tak jedno okno s trojsklem to asi nezachrani,ale treba to je jinak me poucte....

zaruka na plast,kovani,folii,okna jsme davali na hrubou stavbu a id ty doby se na ne nesahlo jo pokud nekdo navrhne kridli 1.6m tak to bude delat problemy se svesovanim porad....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak že není zateplenej nikde neuvádí a i kdyby nebyl neznamená to že jednou třeba nebude, a i kdyby ne tak to trojsklo má svůj smysl.

a k tý záruce se moc vyjadřovat nebudu protože znám spoustu takovejch případů, je to spíš marketingovej tah, a jelikož je dost velká pravděpodobnost že ty tři věci vydrží dýl než patnáct let tak to neberu jako rozhodující proč si ty okna vybrat, kdyby se ta záruka vztahovala i na jiný věci mělo by to možná smysl, ale nato by nikdo takovou záruku nedal.

add. zjistěte si co se stane s telnýma vlastnostma okna s dvoj a trojsklem po pár letech když z prostoru mezi skly vyprchá plyn kterej tam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no z toho co radíš jsem měl dojem že tomu rozumíš když radíš jaký sklo má dát, po vyprchání plynu se dost výrazně změní izolační vlastnosti skla. samozřejmě taky záleží na tlouštce skla, mezerama mezi sklem i jinejch věcech ale posun k horšímu je tam vždycky.

jo a ještě k tomu recyklovanýmu plastu, ten se dává do všech oken je to daný nařízením EU o nakládání s odpady a ten kdo vám tvrdí že do jeho oken ne tak bych si od něj nekoupil ani parapet protože o tom nic neví nebo vědomě lže.

jo a okna určitě nevybírám podlo toho co radíš ty, co největší stavební hloubku a dvojkla, ta stavební hloubka se tím dvojklem znehodnotí a investice do širokýho profilu je v háji a jsou to vyhozený peníze

[upravil dne 31/1/13 16:15 od georgegg]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To georgegg: ten plyn z tama nevyprchá nikdy. Plyn (argon, krypton, či jiné kombinace) tam není natlakován, ale pouze je napuštěn při standardním tlaku jako všude kolem nás. Postupem času se z tama bude uvolňovat a místo něj dostávat obyč. vzduch. Ale pořád tam jakási větší koncentrace toho plynu zůstane (pokud se neporuší těsnost po obvodu skel). Zhruba odhadem 85 % tepelné hodnoty vytváří pokovené vrstvy a sklo, ten plyn je tam řekněme vylepšující věc, takže i při postupném uvolňování plynu to sklo bude mít pořád přijatelné parametry.

Některé firmy se snaží ty nařízení minimalizovat, tak třeba z recyklátu vyrábí hlavně podružné profily, parapety a jen něco naperou i do hlavních profilů (ale to se většinou nikde nedozvíš). Jiné firmy se s tím nemažou, vyrobí celý profil z recyklátu a jen po obvodu nechají slupku ze standardního materiálu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak s tym argonom si sa pekne splietol... Ten ti unikne behom do cca 5 rokov.

Jednoducho sa to vyvetra cez tie tesnenia atd...

Malo by sa to dat naplnit znova co nikdo nerobi, bo kedze to je nakladne...

Zistis to ta ze ti po piatich rokoch prevadzkykondenzuje na tabulach okien vlhkost...

Okno spred 5rokov neni to iste ako okno po 5 rokoch...

Ale v podstate v ostatnom mas pravdu, ale tu sa bavime o oknach v cenovej kategorii pre bezneho smrtelnika...

Ako pise komentator nadomnou... Tadyje oknaru... :potlesk

[upravil dne 6/2/13 22:55 od Marcel00]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To MarcelOO: mohl by jsi své tvrzení něčím podpořit? Např. nějakou věrohodnou zkouškou z laboratoře? Nebo je to klasické JPP, včetně těch plků o opětovném plnění? Všeobecně se udává, že plyn bývá plněn v koncentraci od 80-95 % (to ať si každý vybere podle vkusu, nikdo neví jak daný výrobce dodržuje technologii) a udává se únik plynu cca 2-5 % ročně ( ze stávající koncentrace ).

Plyn se nedá naplnit znovu. Kdysi dávno se používaly ventilky, k nim by ses musel prodlabat. Min.posledních 10 let se to vyrábí bez ventilků, tzn. lepí se to přímo v plynové atmosféře. Dodatečně by to plnit samozřejmě šlo, ale musel bys do toho vyvrtat dvě díry, někde shánět bombu s pistolí, potom to řádně utěsnit - kdo by se s tím sral? Navíc hrozí, že se ti do meziprostoru při tom dostane vzdušná vlhkost, což nebude mít pozitivní účinek na pokovenou vrstvu.

Můžeš uvést nějaké hromadné pozorování, studii, že se okna po 5 letech začnou rosit? Rád bych to viděl i důvěryhodně statisticky doložené. To pravidlo 5 let rosení platí pro 2-sklo i pro 3-sklo ? Když se dřív objednávalo sklo bez plynu, to se tedy rosilo okamžitě? Je tedy nějaká hranice prostupu tepla, že do této hodnoty se to rosí a od této hodnoty už nerosí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako správný blb jsem si nechal při montáži udělat jedno okno FIX, s tím, však ono se umyje - respektive Boženka umyje, od těch bočních. No a budu to měnit za normální. Prý to jde tak, že se vymění skla, odstraní boční šrouby a namontují kliky apod. znovu dají nová skla a hotovo. Ale jak jsem tady četl, asi bude problém s plynem i když píšete, že po 5 letech vyprchá. Já je mám 11 let, okna se nerosí, vypadají v poho. Tak jsem na to zvědavý, co mi sdělí při montáži.:bojim:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je toho plny web... Na dokazove studie nemam chut sa tu na auto fore natahovat... Daj si do google plastove okna unik argonu...

http://www.infoglass.cz/cz/lop-poradna?tema=15&idp=90

To sa tu ja nemam zaujem s nikym natahovat ci unika alebo neunika...

Z beznych cenovo dostupnych okien proste argon vyprcha a premiesa sa s klasickym vzduchom...

Okna za niekolko tisic navyse maju dlhsiu trvacnost a izolacieschopnost...

Z tych mojich udajne super kvalitnych unikol po cca 5 rokoch, kedze byvame a vetrame stale rovnako, posledne roky mame okna zarosene jak svina...

V style byvania sa nic nezmenilo, ani sme neprerabali, ani kurenie nemenili...

Byvame stale rovnako.

Houk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...