Přejít na obsah

Herkules

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

O uživateli Herkules

  • Datum narození 26.5.1978

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2008

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Strážske
  • Stát
    Slovenská republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    marek.bicik@mail.ru
  • ICQ
    341691474

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Herkules's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ja jednu mám. Musel som tiež kúpiť celú sadu dvoch a potreboval som len na spolu jazdcovej strane. Za obe som dal niečo vyše 70€. Ponúkni nejakú cenu aj s poštovným a možno sa dohodneme.
  2. No v zime to fungovalo presne tak ako malo. Dalo sa regulovať kúrenie alebo vypnúť. Teraz mi tam však vôbec nepúšťa vzduch z klímy. To že by som to zmontoval zle je vylúčené. Iba že by bol problém s motorčekom. Asi to znovu rozoberiem.
  3. Páni. Takže začiatkom tohtoročnej resp. minuloročnej zimy som sa dokopal k tomu aby som si opravil zlomenú klapku na spolujazdcovej strane. Keďže mám vytápanú garáž nebol to problém urobiť ani v zime. Po oprave začala spolujazdcová strana bez problémov kúriť. Teraz sa však oteplilo a zapína sa už aj klimatizácia. Na moje veľké prekvapenie však spolujazdcová strana nechladí. Myslel som si či sa znovu nezlomila klapka. Tak som pridal teplotu a na spolujazdcovej strane to začalo kúriť. Akonáhle som však ubral na minimum tak sa klimatizácia nezapla. Prestalo kuriť, ale vzduch sa neochladil. Ostal na úrovni vonkajšej teploty. Na mojej teda vodičovej strane však bez problémov bežala. Takže chyba v náplni klímy nebude. Stretli ste sa s niečim takým? Kde môže byť chyba? Žeby klapka nefungovala po celej svojej dráhe? Ďakujem vopred za rady.
  4. Ja by som mal otázočku. Nedá sa aspoň dočane opraviť tak že by som klapku len rucne posunul do nejakej medzi polohy? Keď je zlomená nemala by sa zatvoriť. Akurát by vtedy nefungovala regulácia. Alebo sa mýlim?
  5. Herkules

    počítač hlásí chybu

    Takže, keďže som doteraz nemal vážnejšie problémy s autom, do servisu som sa dostavil až teraz. A tu je výsledok. Vraj je to vadný plynový pedál. V servise mi tvrdili že to im vyskočilo na diagnostike. Chvíľu si s tým nevedeli rady a potom vraj upravili kabeláž a keď ani to nepomohlo na 100% tak tam vraj prehodili plynový pedál z iného auta ktoré mali vtedy u nich. Vraj sa chyba odstránila a dala sa už aj vymazať cez dia. Takže konečný verdikt je že musím vymeniť plynový pedál. Cca 190€. Čo si o tom myslíte?
  6. Herkules

    počítač hlásí chybu

    To prask neznamenalo zvuk. Proste motor stratil ťah a keď som pozrel na otáčkomer zistil som že vlastne motor zhasol. Chybovů hlásšku vypísalo takúto. DEPOLLUTION SYSTEM FAULTY. Niečo som tu na fóre našiel a podľa toho dedukujem ERG. Len som chcel vedieť či niekto k tomu nemá niečo bližšie.
  7. Herkules

    počítač hlásí chybu

    Nejazdím veľmi krátke trasy. Cca 20km na jednu jazdu. Motor sa má kedy zahriať aj regenerácia fap prebieha normálne. Väčšinou po 500km. Na servisnej prehliadke som bol v lete. Robili aj diagnostiku a vraj bolo všetko v poriadku. Od vtedy čo sa to stalo mi svieti ikonka motora. Podľa manuálu je to chýba emisií resp. niečo iné. Zájdený s tym asi do servisu len som si chcel najprv vytvoriť obraz o čo vlastne ide.
  8. Herkules

    počítač hlásí chybu

    Ja nevytáčam motor nie kvôli šetreniu, ale kvôli tomu že jazdím podľa predpisov. Ak idem 90tkou tak mám cca 2100 otáčok. To mám akože jazdiť radšej na štvorke len aby som ho vytočil? Alebo pri rozbiehaní ho mám ťahať studený až po obmedzovač? To určite nebude múdre.
  9. Herkules

    počítač hlásí chybu

    Mne to tuúto hlášku vyhodilo až po regenerácii. Cca asi 30km po a to pri predbierhaní ked som mal zaradenú trojku, vytočil som motor na cca 3300 otáčok a naraz prásk. Motor mi zdochol a ja som ostal ako chuj a nevedel čo sa stalo. Skúšal som ho ešte natočiť štartérom kým som nezastavil, ale nič sa nestalo. Už som myslel že ostanem vysieť na ceste. Potom som zastal. pretočil kľúč na nulu a skúsil znovu naštartovať. Motor nabehol a fungoval tak ako predtým. Čím to môže byť? Žeby zaseknutý EGR ventil? Ja totiž motor málokedy vytáčam nad 2500 otáčok. Ďakujem za každú radu.
  10. Na mojej 407čke tiež nefunguje na strane spolujazdca ani topenie a ani klimatizácia. Správne teda dedukujem že aj ja mám zlomenú túto klapku? Viem že tá otázka znie niekomu hlúpo, ale keď som dobre čítal tu ste sa bavili o tom že nešlo len kúrenie. Preto sa chcem uistiť že to zároveň reguluje aj klimatizáciu. Lebo u mňa sa to tvári ako by bola klapka zaseknutá niekde v strede keď nejde nič. Lebo ja si to predstavujem tak že klapka je buď na jednej alebo na druhej strane keď je zlomená, alebo sa mýlim. Ďakujem
  11. Aj ja zdravím východňara. Inak teraz v lete som bol v Snine na festivale. Bolo to perfektné. Aspoň že niečo také dobré sa koná aj u nás na východe. Zvlášť na rusnakoch
  12. Ja som si pred týždňom kúpil tohto krásavca a vymenil ho tak za svoju starú dobrú 406tku. Ale tú som prenechal manželke. Preto by som poprosil o všetko čo sa dá zistiť o mojej \"novej\" 407sw s VIN: VF36E9HZC21714461 Ďakujem
  13. Herkules

    Trhanie volantom

    Tak som celú záležitosť konečne doriešil. To že mi svietila zatiahnutá ručná brzda som vyriešil hneď doliatim brzdovej kvapaliny. A po výmene homokinetického kĺbu bol snímač ABS dosť ďaleko od krúžku na kĺbe. Aj napriek tomu že mal kĺb v priemere len o 1mm menej ako pôvodný. Vyriešil som to tak že som orezal snímač ABS flexou. Niekto sa možno začuduje, ale dá sa to a funguje to
  14. Herkules

    Nefunguje ABS

    Urobím to asi tak že dám dole koleso na druhej strane a tam si overím vzdialenosť snímača od krúžku. Ešte ma napadá či by náhodou nepomohlo odpojenie autobatérie. Na nejakom inom fóre som čítal o podobnom probléme. Vraj pomohlo vytiahnuť relé pre abs a po pár minutách zasunúť naspäť. Zajtra to skúsim.
  15. Po výmene predného homokinetického kĺbu mi prestalo fongovať ABS. Kĺb ktorý som kúpil má ABS krúžok s rovnakým počtom zubov ako ten pôvodný takže tam by problém byť nemal. Neviem sa však nikde dopátrať k informácii aká je vzdialenosť snímača od krúžku. Vzdialenosť snímača sa za normálnych okolností nastavovať nedá a je pevne daná. Dala by sa upraviť nejakými vymedzovacimi krúžkami alebo mechanickou úpravou snímača. Predpokladám však že primer krúžku na kĺbe je rovnaký ako na pôvodnom. Nenapadlo ma to premerať kým bol kĺb vonku a teraz je to už problém. Takže prosím o každú radu ktorou by som opäť sfunkčnil ABS. Predpokladám že snímač je v poriadku lebo okrem demontáže a montáže som s ním nič iné nerobil a dával som pozor aby som nepoškodil ani kábel.
×
×
  • Vytvořit...