Přejít na obsah

r.dasylva

Uživatel
  • Počet příspěvků

    86
  • Registrace

r.dasylva's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. r.dasylva

    Jakou znacku pneu pouzivate??

    Plně souhlasím. Já jezdím \"bohužél\" Continental WinterContact TS 830, které sice mají na sněhu ještě malinko lepší záběr než Dunlopy, ale mají mnohem horší boční vedení. Nechce se jim do zatáček a hůře drží stopu oproti Dunlopám. Kdybych kupoval znovu 100% beru DUNLUPY. (Testováno na Ochcávách ve stejné šíří pneu)
  2. r.dasylva

    Maznice do zadní nápravy.

    Hm, po ránu mi to až tak nemyslelo . Díky, už v tom mám jasno
  3. Zdravím. Kde máte navrtány maznice pro promaz zadní nápravy u P306. Ještě jsem něměl žádnou rozebranou, tak nevím kde jí vrazit. Díky
  4. Dík za schématka a teorie . Já bych to na čidlo přeci jen netypoval, uvidím. Mi zas sahary naštěstí tak často nespínají, to už musím fakt dlouho potahovat, nebo sepnou kdyz nechávám vychladit turbo po delší a prudčí jízdě.. Jinak je samozřejmě správně, že sahary chladí i po vypnutí pomotu, v tomdle horku je 5 min. úplně normální.
  5. 1,9 DT, 66kW, bosch, bez klimy, vin: VF37ADHY230399752
  6. Jenže u mě sahary jedou stále (po sepnutí třebas na křižovatce) ikdyž už teplota klesla na 82°C.. Po 15 km jízdy stále jely, jsem si říkal čemu mi to vrčí jako když vrtulník startuje. Obě sahary zvesela chladily.. Když jsem odpojil konektor od čidla a po minutě nasadil, už nenajely. V čem tedy mám problém. Čidlo přeci málokdy zamrzá ne? To spíš vůbec nesepne. A co to relé, nikde jsem nenašel..
  7. Taky mám pocit jako by mi zůstavalo zalepéné teplotní čidlo, což se mi zdá jako blbost, spíše jsem to šacoval na relé, ale to jsem pro sahary nenašel?? sahary nemaji relé?? . Sahary mi spínají při 90°C, ale jak sepnou, nechcou vypnout . Jednou mi seply na křižovatce a pak jely stále i při jízdě, ikdyž jsem měl klasických 82 °C.. Až když jsem rozpojil kontakt na čidlu a po chvíli napojil, už nešly. Spínají v poho..
  8. r.dasylva

    prevadzkova teplota motora

    Bylo to uz tady hodně probíráno. Hodně lidí tady má problémy s tím že se pežot nehřeje nad 80°C. 70°C je dost málo. Mi to taky teď přes zimu drželo jen 75-77° tak sem vyměnil termostat a drží to teď mezi 81-83°C.
  9. Bez žhavení mi to po delší době točení chytá ale hned zhasíná.. Tlaky sem si bohužél změřit nenechal. No ty trysky asi nechám znovu přeměřit a přijednom změřím tlaky.. Především mi šlo ale o to, že když mi auto dovezli po výměně těsnění z podhlavy, že to teď má ty studené starty ještě odost horší než to mělo předtím.. No a za technikama kteří mi to dělali se nemá cenu jezdit ptát.. Docela se mi přestali pozdávat Takže doufám že o zub čerpadlo nenastavili blbě (šlo by to poznat na výkonu nebo ještě nějak??).
  10. Žhavičky jsem přeměřoval, postupně zkoušel žhavit, potom všechny 4 najednou, vše OK. Následně jsem stejně zkusil koupit nové-BERU, ale kupodivu to bylo o trošku ještě horší, tak jsem tam vrátil zpátky ty bošky. Za studena to žhavit nechávám až do cvaknutí relé, pokud to žhavím jen do zhasnutí kontrolky hádá se to mnohem víc.. No a jak sem psal, nastartuju, naskočí okamžitě, 10 az 15s to jde hádavě a strašne hulí, po 20s jde motor normálně. Místy mi to ale už i za tepla na volnoběch škytne-téměř nepatrně, na otačkoměru téměř nepoznatelné. No a když je motor zahřáty už na takových 30°C, tak po startu ani neškytne. Jestě dopřesním, když motor vypnu chvíli potom co se to dohádá a znovu nastartuju, tak se to hádá a kouří znovu, ale už jen chvíli. Pokud to nenažhavím, tak vůbec nechytne.
  11. Žhavičky jsem přeměřoval, postupně zkoušel žhavit, potom všechny 4 najednou, vše OK. Následně jsem stejně zkusil koupit nové-BERU, ale kupodivu to bylo o trošku ještě horší, tak jsem tam vrátil zpátky ty bošky. Za studena to žhavit nechávám až do cvaknutí relé, pokud to žhavím jen do zhasnutí kontrolky hádá se to mnohem víc.. No a jak sem psal, nastartuju, naskočí okamžitě, 10 az 15s to jde hádavě a strašne hulí, po 20s jde motor normálně. Místy mi to ale už i za tepla na volnoběch škytne-téměř nepatrně, na otačkoměru téměř nepoznatelné. No a když je motor zahřáty už na takových 30°C, tak po startu ani neškytne.
  12. Zavzdušněné to podle mě není. Zkoušel jsem to před startem \"odvzdušnit\" přes odvzdušnovák na vstupu do čerpadla pomocí toho slavného balónku. Start to mělo úplně stejný. 15 sekund se to hadalo a hulilo jak vsteklé, po 15s klidný chod.. Napadá vás něco dalšího prosím???
  13. To mio: nevím cos myslel jestli mam nové? To vlado.-m: No asi zkusím ponořit hadici do nadobky z naftou, ovšem nevím zda si to opravdu samo nasaje, a když to jen tak ponořím, stejně tam bude přeci vzduch. Je to opravdu průkazný test?? To Oddie: A taky se ti to oddí projevovalo tak, že se to tak 10 sekund hádalo, a vždy když to vynechalo tak vyletěl domodra oblak kouře s naftovým zápachem?
  14. Na tom je taky klasika-mech.čarpadlo, sytič ovládaný mechanicky dle teploty vody-funguje, ale když tomu nastavím otáčky za zimna vyšší(nad 1100), tak mám celé auto v kouři až nic nevidím.. Kdyby to opravdu přisávalo vzduch přes filtr, nezpozoroval bych alespoň slzení nafty? A taky se ti to oddí projevovalo tak, že se to tak 10 sekund hádalo, a vždy když to vynechalo tak vyletěl domodra oblak kouře s naftovým zápachem? Po půl minutě mi pak šel motor už krásně, teď mi to už ale i za tepla občas na volnoběch škytne (jen nepatrně) a za jízdy na rovině při dojíždění při mírném plynu o nízkych otáčkách (pod 1400) to mírně trhá. (taky nedělalo..) No a kdoví kde mi poslali ty trysky na test. Není už 180tkm přeci jen dost? Kdyby mi uchcávala tryska tak to má podobné projevy ne? Jo a ten motor nejde jakoby tvrději, spíš to má takové zvuky jako by občas poklepávaly ventily, no těžko popisovat
×
×
  • Vytvořit...