Přejít na obsah

307SW_2003

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

307SW_2003's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, kde se dají objednat vzpěry k zavazadlovému prostoru? Jedná se o hydraulické písty, které drží dveře v otevřené poloze. Díky za rady.
  2. 307SW_2003

    Typ autobaterie

    Ještě bych měl dodat, že se jedná o 2.0 HDI, 80 kW, rok výroby 2003.
  3. Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, jaký typ autobaterie patří do P307 SW? Též by mě zajímalo, jak lze baterii demontovat. Postup demontáže ani typ baterie jsem nenašel ani v manuálu. Díky.
  4. 307SW_2003

    Držák stabilizátoru

    Skladove cislo drzaku je 509749.
  5. Palubní počítač mi při startu hlásí: Diesel additive minimum level. Mám najeto 150 tis. km a nejspíš tuším, že budu muset vyměnit náplň do filtru pevných částit. Máte někdo představu, jak se to dělá, případně jaký výdaj mám očekávat v servisu? Děkuji.
  6. Nevíte někdo, kde by mi v Brně spolehlivě opravili alternátor? Při běhu na volnoběh se z něho ozývají divné zvuky, což by mohlo být i díky ložiskům. Podle mě musí existovat nějaký servis, kde to opraví ještě téhož dne nebo aspoň do druhého dne.
  7. 307SW_2003

    !!Lupání!!

    Zkus vyměnit držáky příčného stabilizátoru (jde tam kov na kov). Skladové číslo držáku je 509749 - cca 200 Kč za oba i s prací.
  8. 307SW_2003

    Tempomat

    V manuálu je napsáno, že tempomat lze zapnout od 4. rychl. stupně a minimálně při 40 km/h. Po rovince nebo z kopce to ještě jde, ale do kopce je to spíš fakt na trojku.
  9. Chtěl bych se zeptat, jestli jízda na neutrál nemá vliv na životnost, případně poškození nějakých součástí, např. motor, FAP filtr atd. Jaké máte zkušenosti vy? V souvislosti s tím se chci zeptat, jestli je lepší dojíždět na neutrál nebo při zařazené rychlosti, protože když dojíždím třeba na trojku, pak motor tak nějak divně píská. Čím to je? Při dojíždění na neutrál nebo při jiných zařazených rychlostech motor nepíská. Nevím, třeba to není vůbec motor, ale setrvák, jak tady už kdysi někdo psal.
  10. Oba držáky staly 139 Kč. Nechával jsem si dělat ještě další věci a 0,5 hod. práce mě stála 159 Kč - Auto Kalný, Čimice.
  11. Děkuji za rady, výměna držáků příčného stabilizátoru za pogumované pomohla.
  12. Dobře, že sis nechal udělat prohlídku. Myslím si, že tomu prodejci je úplně jedno, co prodává, neboť když jsem ho upozornil, na již výše popsaný problém, tak mi odpověděl, že se tím nehodlá zabývat a že si auto koupí určitě někdo jiný. Dodnes mu tam však leží a zřejmě nemá nikdo jiný zájem:-))) Je pravda, že v Belgii jsou auta docela udržovaná, a právě proto se přikláním k teorii, že ta co se u nás prodávají, mají najeto cca 2x tolik - lajk samozřejmě rozdíl nepozná.
  13. Na diagnostice nejspíš nic nezjistí, ale jak jsem již napsal, nejlepší bude, když si ofotíš servisku, kterou v Kolíně nabízí ke každému autu a zavoláš přímo do Belgie, kde bylo auto servisované. Já jsem tam narazil na auto, které mělo v servisce kontrolu s datumem 9/2005 při 60 tis. km, auto bylo dovezeno v lednu 2006 a na tachometru bylo 43 tis. Když jsem pak volal do Belgie, tak mi pouze potvrdili, že auto u nich bylo skutečně servisované a že údaje v servisní knížce souhlasí. Navíc byli tak ochotní, že mi řekli, co všechno bylo s autem kdy dělané (jako např. výměna oleje atd...) netvrdím, že jsou taková všechna auta, ale byl bych asi po této zkušenosti mnohem opatrnější. Ted jsem se díval na autoscout a kolem 300 tis Kč se prodávají auta s nájezdem přes 100 tis. km (všechna jsou ale z Německa, kde je přetočení tachometru trestné), pak jsem tam narazil na další ve stejné cenové relaci, a to převážně z Itálie, akorát s nájezdem kolem 60 tis. km. Pochybuju o tom, že by v Itálii byli takový dobráci, že by auta prodávali pod tržní cenou:-))) Je to pouze můj postřeh. Pokud máte někdo jiné zkušenosti, tak sem s nimi.
  14. Mam s tim bazarem jiste zkusenosti. Kazdopadne bud opatrnej a vsechno si dobre zkontroluj (zda souhlasi udaje uvedene v servisni knizce, pripadne zavolej do servisu v Belgii a nech si to potvrdit atd...) Mozna by stalo za to, vzit si sebou nejakeho technika, ktery se v autech vyzna, protoze kdyz se podivas na ceny tech aut v koline a porovnas je s cenami napr. na www.autoscout24.de, pak zjistis, ze neco nehraje. Auto se stejnym najezdem pomalu za takove penize v zahranici ani nesezenes. V teto souvislosti by me zajimal i nazor ostatnich, nebot mam podezreni, ze v nasich bazarech se prodavaji auta bud se stazenym tachometrem nebo bouracky. Taky jsem se dozvedel, ze vetsina rezervaci na auta v zahranici je prave z vychodni Evropy, ale ne na ty, ktere maji najezd kolem 100 tis. km, ale na ty, ktere maji kolem 250 tis. km. Proto se nam jevi cena aut s najezdem kolem 100 tis. km v nasich bazarech tak nizka. Pokud chces mit jistotu a poridit levne auto, pak je asi nejlepsi koupit v zahranici nejake mirne nabourane a nechat si ho tady opravit. Mam takovy pocit, ze tohle se deje i u nasich dovozcu aut, s tim rozdilem, ze takovato auta se pak prodavaji jako nebourana. Kazdopadne ti preji hodne stesti ve vyberu konkretniho auta. 307SW je fakt super auto.
  15. A není ten bazar náhodou v Kolíně?
×
×
  • Vytvořit...