Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po dnešnej zastávke na čerpačke vypočítané 6,2/100km.Najazdené skoro 4000km.Som spokojný,vzhladom k tomu že sa snažím využívať otáčky od 2000 do 5000.Ináč na okrskách je toto auto veľmi tiché a oproti predcházajúcemu vozidlu je s ním vetšia sranda.

• O 2 týdny později...
Odesláno

ahojte, tak mám 20 tis.km.Problém sa nevyskytol ani jeden. Autíčko ide krásne, spotreba do 4,7l. Skúšal som ho športovo, pokojne, na svoj výkon 50kw je nadmieru živí. No a ako sedí, tak to som vysmiaty.Šturec, Orava - nemá problém, tak som zvedavý, ako bude zima a sneh. Dal som 15\" Nokian W+.

Jedno som zistil, potrebuje mať pneu tlak aspoň 2,3 a vtedy je súhra podvozok a volant fantastická. Pri slabšom tlaku mám pocit vybrácii pri 16\" pneu. Myslím, že väčší balón a menší disk je lepšie riešenie. Asi originál plechové disky 16\", ktoré na ňom boli ponúknem a dám len 15\" aj na leto.

Odesláno

Mario, kupoval som disky v Peugeote aj pneu vo Final CD v Žiline , mali zľavy 25-30% a vyšlo to na 350 Eur aj s prezutím. Ale sú to 15\" pneu. Takže zhodnotíme zimu na jar, ako bolo :-) Nech nás gumy držia a auto poslúcha :-)

Odesláno

Mne tiez dali ponuku, ale bola vyssia a horsie gumy (\"az\" 50% zlava...), ako tieto co som kupil v pneuservise. A to mi dal kamaratsku cenu. Darmo 16\" su 16\". Najhorsie, ze neni moznost iny rozmer pneu, uz len 17\". Preto taka vysoka cena.

Odesláno

Kedže pri kúpe som mal obuté 16\" pneu, ale v TP mám zapísané aj 15\" tak som využil tieto. Cenový rozdiel je značný, to máš pravdu. Inak týchto 195/60/16 sa vyrába málo druhov, majú to najmä japonci a BMV 1.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Jsem též novým majitelem vozidla Peugeot 2008 1,6 VTi. Rozhodoval jsem se mezi ním a Mitsubishi ASX 1,6. Nakonec rozhodla manželka, které se Peugeot víc líbil. Měl jsem Peugeot 306 1,4 55KW a byl jsem s ním 13 let velmi spokojený. Bez závad, dobré zpracování, dobré jízdní vlastnosti. Můj nový Peugeot 2008 je již ale někde zcela jinde. První dojmy z jízdy velmi dobré, celková spotřeba po ujetí 2000 km 6,1 km, když na cestě z Jihlavy do Jizerských hor a zpět jsem naměřil dokonce 5,4 l, což je velmi pěkné. Můj dvorní mechanik auto prohlédnul a projel. Vcelku dobře vozidlo zhodnotil. Dobrý, jednoduchý a tuhý podvozek. Výborný motor a co se týče karoserie, Peugeot byl vždy vyhlášený svoji antikorzní ochranou. Za sebe mohu říci velká spokojenost. Uvidíme co se týče spolehlivosti vozu.

Odesláno

Ahojte, tak sa blížim k 40 tis.km. Autíčko šlape a maká ako sa patrí, spotreba je priemer 4,8l , ide bez porúch, som len spokojný. Konečne auto, čo má chuť si to užívať na ceste :-) . vyskúšal som v zime tie 15\" pneu a naozaj, tento rozmer mu svedčí viac, čo sa týka jazdných vlastností. Už som prezul na pôvodné leto 16\", cítim, že podvozok je tvrdší. Aj preto uvažujem, že by som tieto moje plech.disky vymenil za 15\",ak by mal niekto záujem.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ja som teraz dal cestu Kosice - Svidnik (mimo dialnice) a musim povedat ze som mal tazku nohu ale aj tak sa podarila spotreba 5,8l :) ... auticko ma najazdene cca 10K km ... ohladom kolies mam na aute 16\" disky Hydre, matna siva Ten a na celorocnych gumach goodyear vektor 4seasons ... zatial slape auticko s nimi v pohode :)

[upravil dne 31/3/14 10:37 od Toschim]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Kolegové a přátelé,

opět jsem se vrátil. Po chvilkovém povezení se v Hyundai, jsem zase u \"lvíčka\". Od včera jsem majitelem krásné bílé 2008. Po 3 měsících jsem se dočkal a první svezení prostě SUPER.

1.6 eHDI, 84 kW, bílá perleť, Active + vyhřívané sedačky, elektrony, sklopná zrcátka, automat klimatizace. parkovací asistent, senzor deště, světel, elektrochromatické zpětné zrcátko.

Odesláno

Měl jsem Tucsona 2.0 CRDi 4x4 Elegance, krásný černý. Spokojenost s ním byla, ale tohle autíčko mi prostě učarovalo. Trochu jsem řešil i spotřebu, najezdím celkem hodně kilometrů a taky servis. Kolem 130 000 začal zlobit. Jezdil jsem sice jen za 7,2l/100, ale tady mi měla být spotřeba nejmíň o 1/3 menší. Mám tam sice nyní pouze pár stovek km, ale PP ukazuje 4,1. Nemám lehkou nohu a jeví s mi to zatím pozitivně.

Odesláno

Ahoj, pýtal som sa preto, lebo som mal ix20, ale 120 tis.km a motor bol stále problém a za 2 roky, čo som ho mal som bol v servise v prepočte 1,5x za mesiac.A za servis ani nevravím... Tak som ho v jeden deň predal a na druhý deň kúpil toto. A urobil som verím dobre :-) už mám cca 48 tis km za 11 mesiacov a super. Je pohodové aj pre nás 185 cm... :-) Tak nech poslúcha :-)

• O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Mne tiez dali ponuku, ale bola vyssia a horsie gumy (\"az\" 50% zlava...), ako tieto co som kupil v pneuservise. A to mi dal kamaratsku cenu. Darmo 16\" su 16\". Najhorsie, ze neni moznost iny rozmer pneu, uz len 17\". Preto taka vysoka cena.

Tak ako co bude lepsie na zimu 15 alebo 16  :myslim  Samozrejme beriem ze to bude ta 8000kc drahsieee  :(

Odesláno

Ahoj, ja som velmi spokojný s 15". Na zimu idealne.Mám NOKIAN, aj v testoch sú opäť top. Ale to je moja skúsenosť :) Inak, ak by niekto chcel 16" plechy na zimu k AL diskom, tak tieto moje predám. Chcem aj na leto 15".

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak mám najeto 11111 km, za sebou Chorvatsko a dovolenou na Šumavě. Celková spotřeba 6,0 l.  zatím bez problémú. Jen jsem teď četl nový svět motorů a dost tam kritizovali motory Peugotu. U  motoru 1,6 VTi, který mám se prý natahuje rozvodový řemen a odchází napínáky kladky. Dle nich se jedná  o nespolehlivý motor s častými a drahými opravami, tak mě trošku vyděsili. Máte někdo zkušenost? Dík.

Odesláno (upraveno)

Ahoj, ako ja viem, toto je už motor BMW a nie ten, čo som mal v 307SW, tie boli poruchovejšie, ale tiež som nemal problém. Na tieto som práve počul viac chvály a čo je  tu u nás jeden veľmi dobrý servis(nezávislý), tak vravel, že motory TSi sú hrôza. To nech nekupujem. Takže neboj a motorček vydrží :-)

Upraveno uživatelem tonyj
Odesláno (upraveno)

Ja som tiez kupoval 1.6VTi 120k, specialne som ho vybral koli tomu, ze som cital o jeho spolahlivosti a tiez ze to je najvykonnejsia jednotka. Jedna sa o novy typ motoru od BMW. Nespolahlive VTi boli vraj  tie starsie verzie nie tato. 

Upraveno uživatelem mario_liptov
Odesláno

Dík za odpověď.  Ten motor jezdí na můj jezdecký styl fantasticky a můj spolehlivý mechanik mi jej doporučil.  Jsem naprosto spokojen.  V sobotu mě kamarád svezl ve Škoda Yeti 1,2 TSI 77 KW.  I mi to půjčil. Jsem z Vysočiny a tak jsme to projeli po zdejších kopcích. Docela to také jede. ,Pokud to ale srovnám s Peugotem 2008, ten jede svižněji a kultivovaněji. Hlavně je znát rozdílná ovladatelnost vozidel, kdy Yeti je dle mě takový těžkopádný. Co se týče spotřeby, tak má najeto 17.000 Km a spotřebu má 6,8 l. Jak sám ale uvedl, musí se držet v klidovém stylu jízdy, jinak to začně se spotřebou řádně cvičit. Já jsem ji původně také chtěl, ale nyní jsem rád za Peugota.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...