Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já mam 406 polepenou lumarama už 5let a komplet stál 2500.Teď jdem ale přední dveře strhnul,neboť za poslední půlrok 3x pokuta.

Prostě komplet polepený auto= nezpůsobilé k provozu a víc chlupatý nezajíma.A to jsem měl vpředu na dveřích jen lehce tonovaný oproti zadku,

Odesláno

to nemáš pravdu... špatná propustnost je nezpůsobilost provozu na pozemních komunikacích, nehomologovaná folie je například od větví... vzadu můžeš mít propustnost jakou chceš a přesto tam musíš mít homologaci...

Odesláno

Aaaa..zajímavá téma...Taky řeším fólie a rád se dozvím něco nové. Jinak zatím mám dobré info, co se týká PČR a to je fakt, že když měli ty měřiče nové, dělali měření skoro pořád a dnes už se to povětšinou válí na služebně a netahají to nějak extra často - info od kolegyňky z práce, jejíž přítel nás s těmahle krabičkama pokutuje;)

Odesláno

Tady neni co řešit, ona ta firma asi nebude dávat folie od rákosky z tržnice. Ta fólie bude mít na tuti Atest SD 8, nebo jakej má bejt. Tu fólku si můžeš dát s 0% světla všude kromě bočních oken vpředu a čelního. A na zadním nesmí překrývat 3. brzdové světlo, je-li jím vozidlo vybaveno ...

Ve předu prostě nesmí bejt propustnost v horizontálním úhlu 180 stupňů před řidičem menší, než 70% = 30% zatmavení. To že to nebudou měřit je jedna věc, ale každej to lehce odhadne ... A pokutu Ti nafaří dle uvážení, idkyž na něj budeš mávat kartičkou s Atestem. Pokutě mžeš zabránit maximálně, že to před ním strhneš, nebo to potáhneš do správního řízení, kde to stejně prohraješ, pokud to nestrhneš anebo tě snad můžou i poslat na STK (ale to nemám ověřeno) kde Ti dokážou, že to prostě požadnovanou propustnost nemá ...

Já jezdil až do mejch 25 s fóliema všude kromě čelního - propustnost 20% a narovinu dneska už bych to dal jenom na zadní a zadní boční. Sice je to hnusnější, ale praktičtější a zakonný a nikdo tě neprudí. Nehledě na to, když se člověk chystá třeba do DE - tam by se cajti specielně s Čecháčkem nemazlili ...

Odesláno

já to nedělám kvůli černotě a vzhledu, ale kvůli pohodlý... nesvítí ti do xichtu sluníčko z boku apod... jinak rizika s tim spojená samozřejmě vím...

Odesláno

tak to prodloužili, ale já to nakonec platit nebudu, protože na přední okna atest nedávají i kdyby tam dali jen čirou folii, tak to je mi k prdu...

Odesláno

no nemuzou ti dát atest na něco co zákon nepovoluje, přeci.. :bojim:myslim To ti nedá žádnej foliomistr;)

Nicmeně sam jsi psal ze to tam chces mit z duvodu co jsi vypsal ,a ty jsou rozumný. A že ti jsou rizika jasná.

Tak nechápu kde je problém?:myslim

Rizika jsou :

1) problemy u TK... na to mám člověka

2) problemy s PCR... orgán který prudit chce, si duvod najde...na tom folie nic nezmění. Navíc (pokud vím stále to plati) staci stahnout okna (predni) než ti prijde k autu, a on nemá pravomoc te donutit je vytahnout..muze te jen poslat na TK, a to jeste pokud je v okruhu (tusim) 15km od mista zastaveni...a na to se ti kazdej orgán vys...hodí bobek.

Samozrejmě tvá věc, jsem jen zvědavý...

Odesláno

K těm foliím...jelikož u nás na krajským ředitelství jsou peníze na všechno možný, kromě užitečných věcí, tak měříky nemáme...Koukáme tedy na homologaci folií a propustnost...solidní firma vám dá jak štítek na sklo, tak i kartičku, kam napíše propustnost zadních a předních...důležitý je, mít tu kartičku od nich s propustností...pokud máte folie na předku a homologační štítek, je to fajn, bez kartičky můžete mít problém...

Odesláno

nevím jaké jsou zkušenosti z jiných koutů republiky, ale tady v Kolíně, dělá takovej starší týpek už asi 10 folie na okna... na každé okno ti dá atest, že ty folie jsou homologovány, tím splníš podmínku tu, že na vozidle nemáš nic, co by nepodléhalo schválení.

Dále ti vystaví certifikát a homologační kartičku, na kterou ti uvede buď skutečnou tmavost předních oken, který teda je v rozporu se zákonem a jsou tam rizika, co si psal ty 1) a 2) a nebo tam nenapíše vůbec nic, jen to proškrtne, což jsem měl takto já a... když mě zastavili cajti tenkrát, to je tak 2 roky zpátky ještě s Golfem, tak koukli na okna, tam byl atest a řekli máte k tomu ještě kartičku, ukázal jsem a odjížděl...

teď ti to můžou změřit i když u sebe tady na kolínsku mají stěží 1 co já vím od zdrojů a nebo tě pošlou na technickou... a nebo budou prudit... tomu se holt nevyhnu a je to \"riziko povolání\"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...