Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte, obracim se na vas s prosbou.

Jak uz nazev napovida chci si koupit toto: Peugeot 206 cc, 2002 ,1.6 16V.

Jelikoz peugeot je pro mne prozatim auto nezname, tak vas prosim nac se mam pri prohlizeni tohoto vozu soustredit?

Jsou mista trema na strese, ktere muzou byt \"nakazlive\" k celkove funkci strechy? A motor? A tak dale....

Opravdu neznam slaba mista techto vozu, ale rad se je naucim at mam prehled a nejspise bryz rozsirim rady vaseho clubu.

Predem diky za vase rady

marty

Odesláno

Ahoj, tak já to zkusím jako první. Zaměřím se spíše na střechu. Co se týče auta, tak zkontrolovat jako každé jiné, motor myslím nemá nějaké známé problémy. Ale snad ti někdo napíše, kdo má s tím zkušenosti a tady tohle fórum je velmi rozsáhlé, takže když budeš hledat určitě mnoho najdeš.

Střechu bych si několikrát, nejenom jednom vyzkoušel, jestli se plynule otvírá a zavírá. Občas se někdy zasekává v nějaké poloze, což bývá ale většinou způsobeno špatným mikrospínačem, kterých je v celým mechanismu docela dost. Problém bývá identifikovat, který spínač je špatný, ale potom ho většinou stačí jenom promazat, rozhýbat, napružit.

Další problém je, že na nerovnostech může střecha skřípat, bouchat. Tohle by mělo vyřešit namazání gumových těsnění nebo seřízení pantů, háků.

Velkým problémem může být zatékání, je dobré to zkontrolovat v dešti nebo aspon postříkat hadicí, polít kýblem. Těsnění už po tolika letech nemusí být pružné a výměna je poměrně drahá, protože jsou jen u Peugeotu dostupné. Někdy ale pomůže pouze seřídit panty, háky, je to laborování.

Snad jsem neodradil, ale když vše funguje, tak je to skvělé svezení :)

Odesláno

dik za odpoved a jeste upresnujici dotaz:

spravne na nerovnostech strecha nema skripat vubec?

uz jsem se na par telefonatech setkal s touto odpovedi typu : \"je to cabrio, tak s tim pocitejte ze na nerovnostech to zavrze ci bouchne...\"

Je to opravdu \"normalni\" ? Nebo se temto \"vrzajicim\" autum vyhnout?

Odesláno

Asi bych souhlasil s tím, že něco málo se musí tolerovat. Mě to občas skřípe, tak namažu těsnění mezi jednotlivými díly střechy a na nějakou dobu mám pokoj.

Už si nepamatuju jaké to bylo, když bylo nové, ale asi to muselo být potichu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...