Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

chilli, skleníček, teplota,mame první papricky

Recommended Posts

Odesláno

Jestli to bude hnusny jak prdel tak ... jsem si aspon uzil zabavu s pestovanim kyticek a na pristi rok vim, ze si musim najit neco jineho :D:papa

Odesláno

Mě už pomalu klíčí Bhut Jolokia, kterou zkouším prvním rokem, jako jednu z těch pálivějších :) Pak tu mám taktéž několik klasických \"kozích rohů\", které každý rok nakládáme a pak pár Caliegia, které jsem asi před 7 lety převzal od otce a vždy si pár semínek schovávám na další sezonu :) Mám teda trošku jinou metodu klíčení, jak ostatní, ale mě funguje vždy na výbornou. Vždy si vezmu nižší tácek do kterého dám vatu a do ní pak vkládám semínka. Vatu udržuju stále vlhkou a jelikož mám doma akvárium, tak to celé šoupnu pod kryt s osvětlením a má to světla a tepla až až :)

• O 2 týdny později...
Guest Scratch
Odesláno

fifa: stara klasika :D

normalne jsem cumel jako koblih, me po 2 mesicich vylezlo jeste jedno seminko.....

[upravil dne 4/4/2013 09:14 od Scratch]

Odesláno

No teda fakt by to chtelo to jaro, svetla je porad malo a tepla taky. Kytky rostou ale spis do vysky nez ze by zesilovaly. Listky taky docela male :(

Guest Scratch
Odesláno

dneska ti sem hodim fotku, novym mobilem, me to roste primo fanfarove, jedna kytka ma uz pres 20 cm a ma i silny stonek, takze to asi delam dobre... ale paradoxem je, ze jedna ma pres dvacet cisel, a druha se teprve klube.....

Odesláno

Tak to som rád,že tu nie som jediný takto postihnutý.Začínam svoju tretiu sezónu.Ale ako píše StibTo,svetla je málo.Umelo neprisvecujem,tak rastú pomaly.Takto pred rokom som už mal niektoré presadené v 6l nádobách.:papa

Odesláno

Scratchi hmmmmm pekne to mas :) Ty moje se teda flakaj, do vysky lezou furt a vsechny +- stejne ale teda listky maj proti tem Tvym miniaturni :(

Odesláno

Scratch,máš pekné rastlinky,ale tá úsporka je pre ne slabá.Málo lumenov.Jednoduchá a lacná žiarivková trubica má raz toľko.Ale lepšie ako nič.Podľa fotky by si mal rozmýšľať nad presadením do väčších nádob.Inak Ti začnú skoro kvitnúť,ak už nezačali.Viac priestoru pre korene načas spomalí rast,ale neskôr budú rásť ešte rýchlejšie.Do mája je na kvety ešte čas.Skontroluj si koreňový bal,to Ti napovie.

Odesláno
Scratchi hmmmmm pekne to mas :) Ty moje se teda flakaj, do vysky lezou furt a vsechny +- stejne ale teda listky maj proti tem Tvym miniaturni :(

Ak máš samé Annuumky drobnejšie lístky sú normál.To Chinense majú listy veľké ako šalát už pri výške 15cm. :D Bude viac slnka,všetko dobehnú.

Guest Scratch
Odesláno

ja mam habanero savina red, naga morich, naga jolokia, pequin, ale nevim kde co, bo jsem nepouzil (omylem lihovku...), kokot. Presazovat panuju tento vikend, takze vse ready :D

svetlo: myslim, ze jako doplnek pro amatera maximalne vyhodny, ale pokud mas napad na neco lepsiho, tak to rad upgraduju :D

Guest Scratch
Odesláno
Ahoj, prosím Vás neměl by jste někdo nějakou tu sazeničku navíc. Pokud ano odkoupil bych.

Díky moc

ted uz je asi pozde na zasazeni, ale pokud se mi urodi, poslu ti, ale prosim pripomen se, uz nejsi jediny :D

edit: nevim, posilat sazenicku je jako ji vyhodit :(, proste radsi ti dam zdarma seminka, nez posilat neco, co jsem vypiplal a nejaky idiot s tim byt treba omylem svihnul o zem.........

[upravil dne 6/4/2013 01:30 od Scratch]

Odesláno
ja mam habanero savina red, naga morich, naga jolokia, pequin, ale nevim kde co, bo jsem nepouzil (omylem lihovku...), kokot. Presazovat panuju tento vikend, takze vse ready :D

svetlo: myslim, ze jako doplnek pro amatera maximalne vyhodny, ale pokud mas napad na neco lepsiho, tak to rad upgraduju :D

..heh, s tým si hlavu moc nelám,najneskôr na jeseň zistíš čo je čo :D

Svetlá nepoužívam,ale zistíš na chilli fóre aké.Žiadne predražené srandy z growshopov nepotrebuješ.Klasické a lacné trubice s teplotou svetla,akú máš aj Ty sú vo fáze rastu fajn.Len treba svietidlo/predradník/štartér.Kúpiš celé svietidlo cca 120cm a máš pokoj.Možno by si ale už nevyužil skleníček.Nedávno som na talianskom fóre pozeral dlhodobý pokus.Chalan pestoval rovnaké druhy pod špeci a drahým LED svietidlom a druhú várku pod obyč.žiarivkami.Tie pod lacnými trubicami rástli omnoho lepšie.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak moje kytky ženou stále nepěkně do vejšky a do šírky se jim nechce :D

To je plevel hehe ....

j94mmf.jpg

Odesláno

Stibto: Jak vypadaj kořeny, nechtěli by už přesadit? Já sem taky pokukoval porůzných papričkách, ale potom, jaký se mi loni urodili kozí rohy, sem si to rozmyslel... Taký zabijáky sem ještě neviděl, dal sem to známýmu, co si dlouhodobě pěstuje papričky, různý druhy exotů, ale i klasický feferonky a říkal, že masakr. Co mě ale dost překvapilo bylo, že když sem z jednoho keříku utrhl dvě stejně velký papriky, jedna byla samotná téměř nejedlá:mad: a druhá nepálila vůbec. A celkově asi cca 10% z celé úrody bylo sladkých, tak sem pečlivě vybíral semínka z těch, co byly palivý a letos z nich bude další várka:D

To Scratch: Máš je nádherný:super

[upravil dne 27/4/13 10:21 od odee]

Odesláno

StibTo,Pekné,teraz vyzerajú ako kupované priesady.To robia tie malé kvetináče.Presaď,zmohutnejú,inak len nahodia kvety a už neporastú.

[upravil dne 27/4/13 22:23 od parlament]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...