Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
na peugeot fore jasneze malokto napise ze skoda je lepsia, a naopak...:)

Je to jasné ?

Takže pre teba je normálne, byť zaslepený jednej značke, ktorú si do krvy obhajovať, a o druhých písať, jak z nich ideš blvať a že div nemaš trvale nasledky po ceste tym hroznym autom ?

To su pre mna krčmové sedliacke reči ...

Každá automobilka má svoje pre, svoje proti, má svoje dobré, ale aj zlé modeli ... Má svoj dobry, vydarený motor, ale aj svoj nepodarok. Preto je uplne odveci, písať o iných značkách, podobné bláboli ...

A pokial je to normálne pre teba, tak gratulujem :) Ked niekedy presedláš napr na Ford, tak budeš nadávať na Peugeot ? Alebo už s Peugeotom do konca života ?

Odesláno

Mno obyčejně toto je diagnoza VW group řidičů.. Setkávám se s tím dnes a denně na forech, v diskuzích apo,

Takže pre teba je normálne, byť zaslepený jednej značke, ktorú si do krvy obhajovať, a o druhých písať, jak z nich ideš blvať a že div nemaš trvale nasledky po ceste tym hroznym autom ?

ale aby jsme neodbočili moc....

v základu 220 000 Peugeot 301

v základu 280 000 rapid

lidi seou prsote trdlí a kupujou to a ani si to pořádně nesrovnají

:D:D:D

[upravil dne 25/1/13 11:50 od Rejty]

Guest Džůny
Odesláno

Rapid hlavně moc nedává smysl. Kdo má o trochu míň peněz, koupí Fábii, kdo má o trochu víc, koupí Oktávku. Tohle je výběr mezi dvěma \"recyklovanýma\" autama, pokud někdo těch 290k na Rapida má a chce to přeplatit, prosím, ať si to zaplatí. Jenom bych tě Lubk0 chtěl vidět, jak připlácíš 70k na Rapida s 1.2 HTP ze svého jenom proto, že je to liftback a je z tvého pohledu pěknější. Prestižnější rozhodně nebude. Hádám, že z Rapida budou mít Oktávkáři jenom srandu.

Jinak docela obdivuju, že máš na takové debaty čas. Tolik volného času a takové výplaty, aby sis mohl vybrat auto podle toho co se ti líbí a ne podle stavu účtu, gratuluju a závidím! :papa

Mně osobně je celkem jedno, kdo si co koupí; za a) mi do toho nic není, a za b) já mám své priority jasné.

Odesláno

Mně je to taky šumák. Ale chtěl bych se nějak dopracovat k názoru proč si lidí kupují to a skálopevně za rapidem stojí, když je to ****** za ty peníze...c ellysé a 301 jsou taky sračky, ale aspon tomu odpovídá cenová hladina. Mimochodem 10 minut z5 sme testovali skolegou 301...je to taková houpavá koza, ale 1,6 hdi v základní výbavě za 280 tisíc už dáva smysl:papa

Odesláno

Rejty = ano, s tým súhlasím, u VW group je takýchto ludí vela. Ale to snád nie je dôvod, aby sme boli taký aj mi ...

Dzuny = Trocha prekrucujes. Rozpisal som tu rozdiel, 70 tis. Kč, medzi 2mi modelmi v plnej palbe, takze ziadny 1.2 HTP, ale 1.6 TDI .. A nie len liftback, ale kopa inych doplnkov ...

Ci bude, alebo nebude prestiznejsi. Tazko povedat ... Momentalne su skodovky jednoznacne prestiznejsie ako firemny peugeot ... Je to tak vnimane, je to bezne ...

Dobre zarábať nemusí priamo úmerne znamenať, ze musím makať 12 hodín denne ... Denne mám pracu tak na 4-6 hodin, zato ale mám velkú zodpovednosť, a moje rozhodnutie a jednanie môže do veľkej miery ovplivniť chod firmy a jej tržby ... Samozrejme ako pozitívne, tak negatívne ... Takže čas na takéto veci si nájdem vždy ... Zase, nie som milionar, zarabam len \"nadštandardne\" k dnešnej \"priemernej\" mzde ...

V rakusku by ma asi s mojim platom vysmiala aj upratovačka ... Takže je to otazne ... V každom pripade keby som už musel napriklad platit leasing 200 Eur, tak napr tych 50 Eur navrch za rapida, by ma nezabilo :)

Guest Džůny
Odesláno

Počítal jsem rozdíl mezi oběma modely v základu, za základní cenu.

Mimo to, ty bys nevzal za cenu Rapidu v plné výbavě radši Oktávku?

Já bych Rapid (a Škodovku celkově) nekoupil, protože jsem paranoidní. Bych se bál toho, že to někdo vezme klíčem, nebo rovnou šlohne. Cenově to taky u nás v ČR nevychází nejlíp. Levnější je koupit Škodovku jinde a dovézt ji (:D). Neříkám že to jsou špatná auta, ale nejsou to auta pro mě.

O leasingu nevím, já bych auto na splátky nebral. Což je důvod, proč asi nikdy nebudu mít nové. :D

Odesláno

Pre mňa je pomerne dôležitá výbava a základná úroven výkonu ... Na väčšinu vecí, sa nepozerám ... Takže radšej by som zobral \"natlačeného\" rapida, ako octávku s manualnou klimou ...

Nie vždy si samozrejme môžem vyberať ...

Ale teraz som mal možnosť, porovnať autá, rovnakej triedy. Keď som na tomto fore začínal, mal som pridelené služobné auto Peugeot 307 SW 1.6 benzín ... Neskôr som kupoval pre seba, par mesiacov dozadu, tá tema tu aj je, 307 Break takisto 1.6 benzín, a známemu som dakedy kupoval, a aj servisoval, a nakonec aj predaval 307 Sw 1.6 HDI r.v. 2007 ... Takze s 307 mami, som do styku prisiel pomerne casto. Teraz jazdim v tej istej \"triede\" zo Ceedom a Octavii II ...

A podla mna, sa na tu Octaviu 307 ma nechytá ... Prečo ? V detailoch, ktoré tvori celok auta ... Tie detaily na mna \"vplívajú\" pozitívne, a vo finále robia celkový efekt ... Je ich pomerne dosť ...

Často si tieto detaily všímať aj vo fabii, ktora ale nikdy nebola krásavica, hlavne teda 2jkový model pekný určite nebol, a svojvolne by som ho nekupil ani nahodou, i ked ten posledny facelift celkom ujde, a v cervenej verzii MONTE CARLO alebo zelena RS je fakt pekná :)

Neviem, kto si kupuje tie autá v základu, to by ma naozaj už nikto nedonútil kúpiť to ... Keby som kupoval auto nové, tak určite by som to bez havarijnej poistky proste nerobil ... Aspom na prvé 3 roky. Preto by pripadne obchadzanie klucom, ci kradez bolo kryté ... Na druhej strane, spoluziacke zo skoly oskrkali klucom 3 tyzdnoveho Citroen DS3 v krasnej zelenej farbe ... Takze to si asi nenavyberas ...

Odesláno

A aby som to este doplnil, ja se drzim nazoru, ze najlepsie auto je firemne :D :D :D

Takze co mi daju, s tym budem jazdit, a frflat nebudem, lebo to nemusim servisovat, kupovat dialnicnu, chodit na STK, EK, platit poistku, pneumatiky, prezutie, havarijku a bla bla bla :D

Odesláno

Tomu Citroenu a Peugeotu se Rapid rovnat nemůže, to není jejich konkurent :) Rapid je konkurentem pro novou Kia Cee\'d, pak Hyundai Elantra, Renault Fluence a možná i Mazda 3 Sedan.. Peugeot a Citroen spadají do ještě levnější a nižší kategorie... Je to tak, nechci tím říkat, že to jsou šmejdy, ale jak se na takovém autě šetří, vzejde z toho.....to co vzešlo.

[upravil dne 25/1/13 13:17 od Lukáš_307]

Odesláno

Lukas, zjavne si to trochu pleties :) 301 + C elysse je priamy konkurent Skode Rapid a Renaul Fluence ... Porovnavas hruski s jablkami ...

Ceed je v triede nie s Elantrou, ale s i30 tkou, konkuruju Golfu, Mazde 3, Octavii, 308 cke, DS4 ke ... Toto je ich trieda ...

Odesláno

A co si tym chcel povedat :D :D

Ked ich zrovnavaju, znamena, ze patria do rovnakej triedy ? :D :D

Neviem ktore je teraz osklive, nechapem ten prispevok ... A co ked je to Hyundai ? Momentalne by som povedal, ze od poslednych modelov co Hyundai vypustil, sa maju automobilky čo učiť ...

Odesláno

Porovnávají je, protože jsou na tom tak nějak stejně ty modely.. :)

Každopádně Rapid je fajn auto, jak bych měl prachy, bral bych ho... A možná peníze budou, za 2 měsíce :)

Odesláno

To je uplne jedno preco su v tej recenzii porovnavane.

V kazdom priapade su z inej triedy ako octavia, ceed, I30 tka, 308 cka, a podobne ...

Odesláno

Ze vas tu tato debata este bavi :roll

Ak niekto uvazuje nad zmyslom Rapidu, tak je viac menej jasny --> nova oktavia sa chce tvarit ako vozidlo o triedu vyssie a nahradi ju prave rapid, aj ked je to nizsia stredna trieda, to je cele :)

A btw 308 a 301 su v rovnakej triede ;)

[upravil dne 25/1/13 17:38 od Qcko]

Odesláno

zrovna dneska sem byl v Intersparu a díval som sa na Rapida... v TDI..cena \"Akčního\" vozu-.....377 000 :D:D:D:D

Laždopádně lidi sů debili a mě to názor nezmění:D kůpit si \"Předraženou\" škodu jenom proto že to je domácí auto:D teda pseudodomací..a na živo ten zadní kufr je fak hnus:D Slovy klasika: To by šlověk blil milane:):aut

Odesláno

Rapid vypadá dobře, teď mají s motorem 1,2 TSi 77kW za 270 000kč s dost bohatou výbavou! :) A jak jsem s tím autem jel, to turbo dělá svoje a zátah to má hodně slušný. Jezdil jsem skoro hodinu po městě a okolí, takže rychlost 40 - 80 km/h a spotřeba na nějakých 5,4l/100km :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...