Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

807 2.0 16V benzín-jiskra je, palivo nevstřikuje do válců-ECU motoru?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, pořídil jsem si P807 s motorem 2.0 16V benzín 100kW, vzhledem k ročnímu nájezdu cca do 7-8 tis.km a dvěma přírůstkům v rodině.Mám ho asi půl roku, do teď bez problémů, je to 2004, 146tis.km nalítáno, po koupi jsem udělal komplet náplně, svíčky, rozvody, filtry, vše ok(mimo občasného vyskočení hlášky o chybě airbagu řidiče).V úterý mi auto chcíplo za jízdy, bez jakéhokoliv zaškubnutí nebo poklesu výkonu.Následoval odtah domů, nabití AKU a dál provedeny následující kroky: kontrola svíček a zapalovací lišty-výsledek OK, jiskru hází všechny pravidelně.Palivové čerpadlo-OK, po otočení klíčem je jednak slyšet a jednak je palivová lišta pod tlakem-vyzkoušeno přes odvzduš.ventil na liště.Po x-pokusech svíčky naprosto suché, je tedy zřejmé, že vstřik.ventily neotvírají a nepustí benál dál do válců.Ještě jsem zkontroloval veškeré pojistky u baterky a na pravém podběhu, napětí na svorce 15(jestli je při startování pod napětím)a plošný spoj v pojistkách na podběhu(kvůli studeňákům).Vše OK.Diagnostikou(X 431 Diagun) se nelze spojit s ECU motoru, jen klima hlásí chybu komunikace s ECU motoru....setkal se s tím někdy někdo, díky všem za jakékoliv postřehy a nápady, nemám ani schéma, takže jenom podle kabeláže předpokládám že jsou vstřikovací ventily ovládány přímo z ŘJ motoru, nebo je tam ještě nějaký ovládací modul? Jirka.

[upravil dne 13/12/12 20:25 od dieselman1]

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahojte chcel, by som sa poradiť. Nastal mi hore uvedený problém. Po asi 1000km od kúpi mi auto zdochlo z ničoho nič za jazdy. Mam 2,0 benzín automat. Auto točí, sviečky OK, všetky náplne OK, benzínové čerpadlo funkčné ,PC  nevypísalo žiadnu chybu akurát mi svieti servis -3300km. Za rady vopred ďakujem. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...