Guest StibTo Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Mno tak to je sice pekna uspora casu ale ja jsem cca pred rokem jednim z prvnich maker co jsem v praci udelal snizil cas jednoho fakturacniho reportu z asi 2h na 15 minut Tak mas jeste co dohanet. Samozrejme cim vetsi voser je ta puvodni opicacka prace tim vetsi prinos bude mit dobre napsane makro PS.: Hlavne si to nezapomen vsechno poradne popsat co ktera cast kodu dela a proc, at se v tom pak vyznas ty i pripadne nekdo jiny. Citovat
Guest Raubiri Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 To už mám popsaný a v příštím sí to budu popisovat hned od začátku, páč pak tam je problém v těch podmínkách poznat co dělá co:D tak čas je to uštřený dobře, ale ještě víc ušetřený jsou moje prsty od klávesnice, páč se to bušilo do stroje ručně Citovat
Guest StibTo Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Tak prima ! To popisovani je urcite prvni zasada ale ja se snazim drzet i druhe a to je po case se k tomu makru vratit (mesic, dva, pul roku ..) a precist si cely kod po sobe. Jak se totiz porad ucis nove a nove veci casem zjistis, ze co jsi napsal pred pul rokem tak a tak uz dneska zmaknes na pulce radku a presneji. Takze revize a zdokonalovani vsech kodu Citovat
milne Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Zdravím pánové, koukám, že jsou tady velcí odborníci a tak i já prosím o radu (resp. známý). Má v excelu nějaký program od Uniqy a vyskakuje tam tato chybová hláška: Run-time error \'-2147024809 (80070057)\': Položka zadaného jména nenalezena. Prosím o radu, jak to odstranit. Díky Citovat
Guest StibTo Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 milne : ten \"program\" je makro ve Visual Basic ? Asi by to chtelo ten soubor ci pripadne pokud je VBA modul nezaheslovany screenshot te chyby ... Takhle na zaklade kodu chyby ja osobne poradit neumim Citovat
Guest Raubiri Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 Tak takhle od boku to asi nikdo neodvěští, ale když je to od uniqy, nemaj tam třeba nějakou podporu? Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Vidim, ze tlacitko \"Debug\" neni aktivni, takze je VBA modul bud zaheslovany, nebo je cely soubor ve Sdilenem (Shared) modu. Tady neni rady ... Citovat
Guest Raubiri Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Tak heslo v excelu se dá poměrně jednoduše prolomit někde na netu je na to script, stačí pohledat Ale spíš než prolamovat heslo, a něco tam pokazit, tak bych to chtěl opravit po tom, kdo je toho autorem. Odhaduji že to je pro nějaký výpočty pro klienty, tak aby tam nebyly nějaký minely... Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Mno to nevim o jakem scriptu je rec ale ja jsem zkousel prolomit zakodovany VBA modul pomoci aplikace k tomu urcene a nedala to Citovat
Guest Raubiri Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Teď nevím kde to bylo, ale doma pogooglim a dám to sem. Jestli chceš, tak mi zkus poslat ten soubor, pokusím se to rozlousknout Nezaručuju že se to povede Kdybys měl zájem pošlu ti SZ email, kam to poslat;) Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Ja to nepotrebuju sam pro sebe spis me zajima kdyz necham na sdilenem disku nejaky Excel se zaheslovanym VB jak moc je to snadne se k tomu dostat pro jine lidi Citovat
Guest Raubiri Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 tak zatím se mi podařilo toto ale je to jen na zaheslovaný sešit a kupodivu to funguje I found a pretty easy way of disabling the password protection in the new Excel Worksheet files (XLSX) used by Excel 2007 and 2010. Just follow these simple steps: • Change the file extension from .XLSX to .ZIP • Extract the file to a folder with your favorite unzipper (7-Zip is what I used) • Go to the xl\\worksheet sub-folder that you just extracted • There should be one or more files named like: sheet1.xml (sheet2.xml, etc). Inside of one of those files is an XML tag: <sheetProtection password=… />. Delete that entire XML tag. • Re-zip the files back up • Rename from .ZIP to .XLSX Done! Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Hele to je nejaka blbost tohle zkojusel jsem to ted notnou chvili s jednim 2010-excel xlsm souborem a nikde jsem tam to \"sheetProtection nenasel. Mozna kdyz na to tak koukam jsme se nepochopili - ja NEMYSLIM heslo pro vstup do sesitu jako takoveho nebo heslo koknretniho worksheetu ... Myslim tohle : Citovat
Guest Raubiri Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 jo o to se právě teď snažím to první bylo jen na sešit tak vydrž prťka Citovat
Guest Raubiri Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 mě jebne sem si tím zkoušením pokazil celej soubor pokračování raději doma na něčem neškodným... Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 taky jsem to radeji zkousel na kopii jednoho souboru ne na originalu Citovat
milne Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Vidim, ze tlacitko \"Debug\" neni aktivni, takze je VBA modul bud zaheslovany, nebo je cely soubor ve Sdilenem (Shared) modu. Tady neni rady ... Odpověď, zda mají techn. pomoc: při modelování dochází k zablokování, někdy je to horší a někdy lepší, budu to muset vydržet něž udělají novou verzi. Pojišťovnu jsem již urgoval, ale trvdí, že je to problém maker a s tím mi nepomohou. Citovat
Guest Raubiri Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 no to že je problém maker, to je problém toho talenta co to vytvářel to je nejlepší, když se to svede na nebohá makra jinak klasickej přístup helpdesku v pojišťovně. co pojišťovna to spousta expertů na it stibto: máš sz s návodem jak změnit heslo do vba ale nestihl jsem vyzkoušet, padnul jsem dřív únavou Citovat
Guest StibTo Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Mno tak kdyz to hlasi neco jako polozka nenalezena tak by bylo potreba mit do toho kodu pristup a zjistit co to nenalezlo. Tot vse. . . Raubiri : Diky mrknu na to Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.