Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Excel vzorce VBA - help

Recommended Posts

Odesláno

Mno tak to je sice pekna uspora casu ale ja jsem cca pred rokem jednim z prvnich maker co jsem v praci udelal snizil cas jednoho fakturacniho reportu z asi 2h na 15 minut :aut Tak mas jeste co dohanet.

Samozrejme cim vetsi voser je ta puvodni opicacka prace tim vetsi prinos bude mit dobre napsane makro :papa

PS.: Hlavne si to nezapomen vsechno poradne popsat co ktera cast kodu dela a proc, at se v tom pak vyznas ty i pripadne nekdo jiny.

Guest Raubiri
Odesláno

To už mám popsaný :) a v příštím sí to budu popisovat hned od začátku, páč pak tam je problém v těch podmínkách poznat co dělá co:D

tak čas je to uštřený dobře, ale ještě víc ušetřený jsou moje prsty od klávesnice, páč se to bušilo do stroje ručně :D

Odesláno

Tak prima ! :super

To popisovani je urcite prvni zasada ale ja se snazim drzet i druhe a to je po case se k tomu makru vratit (mesic, dva, pul roku ..) a precist si cely kod po sobe. Jak se totiz porad ucis nove a nove veci casem zjistis, ze co jsi napsal pred pul rokem tak a tak uz dneska zmaknes na pulce radku a presneji. Takze revize a zdokonalovani vsech kodu :)

Odesláno

Zdravím pánové, koukám, že jsou tady velcí odborníci a tak i já prosím o radu (resp. známý). Má v excelu nějaký program od Uniqy a vyskakuje tam tato chybová hláška:

Run-time error \'-2147024809 (80070057)\':

Položka zadaného jména nenalezena.

Prosím o radu, jak to odstranit. Díky

Odesláno

milne : ten \"program\" je makro ve Visual Basic ? Asi by to chtelo ten soubor ci pripadne pokud je VBA modul nezaheslovany screenshot te chyby ... Takhle na zaklade kodu chyby ja osobne poradit neumim ;)

Guest Raubiri
Odesláno

Tak takhle od boku to asi nikdo neodvěští, ale když je to od uniqy, nemaj tam třeba nějakou podporu?

Odesláno

Vidim, ze tlacitko \"Debug\" neni aktivni, takze je VBA modul bud zaheslovany, nebo je cely soubor ve Sdilenem (Shared) modu. Tady neni rady ...

Guest Raubiri
Odesláno

Tak heslo v excelu se dá poměrně jednoduše prolomit :) někde na netu je na to script, stačí pohledat :)

Ale spíš než prolamovat heslo, a něco tam pokazit, tak bych to chtěl opravit po tom, kdo je toho autorem. Odhaduji že to je pro nějaký výpočty pro klienty, tak aby tam nebyly nějaký minely...

Odesláno

Mno to nevim o jakem scriptu je rec ale ja jsem zkousel prolomit zakodovany VBA modul pomoci aplikace k tomu urcene a nedala to :D

Guest Raubiri
Odesláno

Teď nevím kde to bylo, ale doma pogooglim a dám to sem.

Jestli chceš, tak mi zkus poslat ten soubor, pokusím se to rozlousknout :) Nezaručuju že se to povede :) Kdybys měl zájem pošlu ti SZ email, kam to poslat;)

Odesláno

Ja to nepotrebuju sam pro sebe spis me zajima kdyz necham na sdilenem disku nejaky Excel se zaheslovanym VB jak moc je to snadne se k tomu dostat pro jine lidi :papa

Guest Raubiri
Odesláno

tak zatím se mi podařilo toto ale je to jen na zaheslovaný sešit a kupodivu to funguje :D

I found a pretty easy way of disabling the password protection in the new Excel Worksheet files (XLSX) used by Excel 2007 and 2010. Just follow these simple steps:

• Change the file extension from .XLSX to .ZIP

• Extract the file to a folder with your favorite unzipper (7-Zip is what I used)

• Go to the xl\\worksheet sub-folder that you just extracted

• There should be one or more files named like: sheet1.xml (sheet2.xml, etc). Inside of one of those files is an XML tag: <sheetProtection password=… />. Delete that entire XML tag.

• Re-zip the files back up

• Rename from .ZIP to .XLSX

Done!

Odesláno

Hele to je nejaka blbost tohle zkojusel jsem to ted notnou chvili s jednim 2010-excel xlsm souborem a nikde jsem tam to \"sheetProtection nenasel.

Mozna kdyz na to tak koukam jsme se nepochopili - ja NEMYSLIM heslo pro vstup do sesitu jako takoveho nebo heslo koknretniho worksheetu ... Myslim tohle :

10hlv10.jpg

Guest Raubiri
Odesláno

jo o to se právě teď snažím :) to první bylo jen na sešit :) tak vydrž prťka :D

Guest Raubiri
Odesláno

mě jebne :D sem si tím zkoušením pokazil celej soubor :D pokračování raději doma na něčem neškodným...:)

Odesláno

taky jsem to radeji zkousel na kopii jednoho souboru ne na originalu :)

Odesláno
Vidim, ze tlacitko \"Debug\" neni aktivni, takze je VBA modul bud zaheslovany, nebo je cely soubor ve Sdilenem (Shared) modu. Tady neni rady ...

Odpověď, zda mají techn. pomoc: při modelování dochází k zablokování, někdy je to horší a někdy lepší, budu to muset vydržet něž udělají novou verzi. Pojišťovnu jsem již urgoval, ale trvdí, že je to problém maker a s tím mi nepomohou.

Guest Raubiri
Odesláno

no to že je problém maker, to je problém toho talenta co to vytvářel :) to je nejlepší, když se to svede na nebohá makra :D jinak klasickej přístup helpdesku v pojišťovně. co pojišťovna to spousta expertů na it :D

stibto: máš sz s návodem jak změnit heslo do vba :) ale nestihl jsem vyzkoušet, padnul jsem dřív únavou :)

Odesláno

Mno tak kdyz to hlasi neco jako polozka nenalezena tak by bylo potreba mit do toho kodu pristup a zjistit co to nenalezlo. Tot vse. . .

Raubiri : Diky mrknu na to ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...