Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

TA Technix není špatný podvozek... sám ho mám na autě víc, jak dva roky, ale záleží na cestách, po kterých jezdíš. Na denní ježdění po rozbitých silnicích, to moc není... je opravdu dost tvrdý.

Odesláno

joo to vim..:) ale u toho podvozku pisou ze zadni viska je stavitelá taky.. tak jestli jsou stavit i ty zadni tlumiče.:) a náto náky nevýhody to přesazeni torzní tyče..?

Odesláno

Ne, zadní tlumiče nejsou nijak stavitelné. Nevýhody jsem žádné nepocítil, ale namáhání jehlových ložisek se určitě zvětší, takže by tě mohl po čase čekat repas zadní nápravy, pokud jsi ho ještě nedělal.

Odesláno

neviem možno sa mýlim ale stavitelný podvozok na náprave s torznými tyčami ti nezabráni aby ti to nedrhlo ked si tam niekto sadne... pruženie tam stále budú zabezpečovať torzky...

Odesláno

Janny: Pružení budou zabezpečovat torzky, to je pravda. Ale instalace tvrdších tlumičů, zabrání takovému propružení, jako na seriových. Vždyť se dělají i zadní tlumiče s nastavitelnou tuhostí...

Odesláno

Nejsem sice profík na podvozky, ale dle mého názoru míru propružení zajišťuje pružina (vzadu torzka) a tlumič naopak toto pružení stabilizuje, tím pádem tlumič s tvrdší charakteristikou neovlivní míru propružení, jen jejrychleji stabilizuje.. K tomu mě napadá jedna otázka: když se přesadí torzní tyč, mění se nějak její charakteristika? Je víc napružená/jakoby tvrdší?

Odesláno

Ano, rychleji to propružení stabilizuje... vlastně propružení jakoby zbrzdí a to pak není tak velké. Zeptejete se kohokoliv, s sportovním podvozkem, jaký je v tom rozdíl. Já mam zadní lem tak 5mm od pneu a neškrtnu si ani naloženej.

[upravil dne 20.9.2012 08:57 od jiri106xs]

Odesláno
Ano, rychleji to propružení stabilizuje... vlastně propružení jakoby zbrzdí a to pak není tak velké. Zeptejete se kohokoliv, s sportovním podvozkem, jaký je v tom rozdíl. Já mam zadní lem tak 5mm od pneu a neškrtnu si ani naloženej.

To mě docela zajímá...protože já mám pořád strach šupnout to dolů, jelikož se bojím, že pak sednou dozadu dva lidi a potáhnu zadek po zemi...zdá se mi, že mám ten zadek úplně měkej:bojim

• O 4 týdny později...
Odesláno

Presazeni torznich tyci se dela 2mi zpusoby.. bud \"o zub\" (tim se zmeni vyska vzdy o urcitou delku na 1 zub) nebo podle zmineneho odkazu kde si vysku nastavis jak potrebujes takrka na milimetr presne.

Zadni tlumice do urcite miry dokazi snizit propruzeni ale samotnou vahu nakladu/osob tim \"nezmensi\" tzn. pokud nalozis stejnou vahu do serioveho podvozku nebo s tvrdsimi tlumici tak si auto sedne na stejnou uroven.. -> to jen odpoved na to ze vzadu jak psie drhne pri nalozeni uz jednoho cloveka..

Odesláno

zdar prosim vás jak te to stim když koupim ten stavák tak na origo tlumičích je takovej ten hajzlim na ten čep řízení..snad to popisuju dobre-. :D tak se chci zeptat jak se to dělá pac mam dojem že na tom staváku to není..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...