PeMi Odesláno 24. březen 2012 Odesláno 24. březen 2012 Poradte prosím laikovi Slabý ťah, pri stláčaní plynového pedáku to škube, občas pri tom zasvieti kontrolka diagnostiky... Najprv som mal podozrenie na práve natankovaný benzín na Slovnafte (o ktorom sa u nás vedú reči), ale potom som zaparkoval v garáži, nechal motor bežať, otvorím kapotu a tam z jednej časti zapaľovacej rampy z toho ochranného plastu rampy preskakujú iskry na veko ventilov. To asi nie je normálne, že? Doteraz som si nič také nevšimol. Súvisí to s tým škubaním? A čo teraz? Vymeniť iba sviečky (poraďte dobrú značku) alebo celú rampu?! Dá sa s tým niečo odjazdiť, myslím napr. cestu 30 km do Auto Kelly TN a späť? [upravil dne 30/3/2012 19:32 od PeMi] Citovat
ivanh Odesláno 24. březen 2012 Odesláno 24. březen 2012 No rampa to ma uz zasebou Jatdit takto ti moc neodporucam, zakazdym ked ti preskoci iskra mimo a nie na sviecke, tak sa dostane nespaleny benzin do vyfukoveho potrubia kde zhori pri kontakte s katalizatorom a to katalizatoru dobre nerobi... Citovat
PeMi Odesláno 24. březen 2012 Autor Odesláno 24. březen 2012 ach jo. 120 eur za novú... už to tu bolo Citovat
PeMi Odesláno 25. březen 2012 Autor Odesláno 25. březen 2012 Pre dnešok to skúsim trochu zaizolovať a zajtra pôjdem rampu zohnať, asi len z vrakoviska. Len tak skusmo som tú rampu vymontoval, zaizoloval som ju takou hrubšou gumou a nasadil naspäť. Iskrenie nevidno a pri skúšobnej jazde to už vôbec neškubalo. Ale vymením ju, keď zoženiem druhú. [upravil dne 25/3/2012 08:56 od PeMi] Citovat
PeMi Odesláno 30. březen 2012 Autor Odesláno 30. březen 2012 Ďakujem za tip, práve som sem išiel napísať, že už som ju vymenil za novú – zohnal som ju na Slovensku za 46 eur s dobierkou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.