Andreww Odesláno 17. březen 2012 Odesláno 17. březen 2012 Potřebuju rady od cabrioleťáků. Koupil jsem auto s nefunkční el. střechou. Včera jsem ji částečně rozchodil (v určitém místě se sekla a přestala komunikovat) a pak mi praskla jedna hadice. A k dotazu...mám celou druhou hydrauliku. Když to přemontuju je třeba pak celý systém nějak odvzdušnit? Případně jak? A je někdo schopný mi vyfotit mechanizmus, ktrerý zvedá poklop střechy? Díky moc Citovat
MartyAA Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 Ahoj Andreww, ten mechanismus najdeš v service boxu.. pro jistotu jsem ti to vytiskl do PDF, až půjdu do garáže, tak ti to vyfotím. odkaz na pdf Jinak si myslím, že by se ti možná mohl hodit elektrický manuál střechy, koukni na www.martyaa.wz.cz . Citovat
Andreww Odesláno 18. březen 2012 Autor Odesláno 18. březen 2012 Dík moc. Na service boxu jsem na to koukal, ale moc z toho není vidět. Přeskládám to podle původního, spíš mi jde o to, že to bude celé rozpojené, tak jestli se to pak nějak odvzdušňuje. Myslím, že použiju i ten návod na zprovoznění při motoru Citovat
MartyAA Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 Až to dáš dohromady, tak to tady pak prosim tě popiš, kdyby se nám ostatním stalo to samé, tak ať víme co s tím :-) . S tvým problémem zatím nemám zkušenost a doufám že se mi to nestane, ale je dobré konkrétně o elektrické střeše toho vědět co nejvíc, protože podle mě je to nejporuchovější věc na 306... btw snad ti ten manuál trochu pomůže.. Citovat
mevi Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 ahoj ja vloni koupil 306 s nefunkčni střechou. chyběla tam pistnice na zvedani okna když sem ji sehnal tak střecha nejdřiv mela snahu a pak nic nakonec jsem měl přetrženej kablik co vede k čidlu co je v levo nad spolujezdcem a spoušti motorek až když střechu odjistiš a trochu pootevřeš. Jinak nikde v peugeotu ti nikdo neřekne jakou kapalinu tam mužeš nalejt už jsem tam malem dal LHM z citroenu což by asi ničemu nevadilo ale nakonec jsem sehnal hydraulickou kapalinu se kterou to maka dobře akorat už neni tak svetla ale ma trosicku olejovou barvu ta origo kapalina byla uplne pruhledna jak voda ale takovou jsem nikde nesehnal. a i v te nadržce co jsem koupilo na dily už byla naka tmavši tak jsem to neřešil. Jinak k navodu od MartyAA k cemu je ten kabel napojenej na brzdu? co na ten šedej drat mam přivest aby to chodilo i za jizdy? + nebo kostru? když chci střechu otvirat za jizdy přece nebuu zatahovat brzdu. dik třeba jsem to jen nepochopil ale nak te brzde nerozumim. mevi Citovat
mevi Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 ahoj ja vloni koupil 306 s nefunkčni střechou. chyběla tam pistnice na zvedani okna když sem ji sehnal tak střecha nejdřiv mela snahu a pak nic nakonec jsem měl přetrženej kablik co vede k čidlu co je v levo nad spolujezdcem a spoušti motorek až když střechu odjistiš a trochu pootevřeš. Jinak nikde v peugeotu ti nikdo neřekne jakou kapalinu tam mužeš nalejt už jsem tam malem dal LHM z citroenu což by asi ničemu nevadilo ale nakonec jsem sehnal hydraulickou kapalinu se kterou to maka dobře akorat už neni tak svetla ale ma trosicku olejovou barvu ta origo kapalina byla uplne pruhledna jak voda ale takovou jsem nikde nesehnal. a i v te nadržce co jsem koupilo na dily už byla naka tmavši tak jsem to neřešil. Jinak k navodu od MartyAA k cemu je ten kabel napojenej na brzdu? co na ten šedej drat mam přivest aby to chodilo i za jizdy? + nebo kostru? když chci střechu otvirat za jizdy přece nebuu zatahovat brzdu. dik třeba jsem to jen nepochopil ale nak te brzde nerozumim. mevi Citovat
MartyAA Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 To Mevi, ve zkratce na ten šedej drát napojíš čidlo od ruční brzdy. Je to hlavně kvůli bezpečnosti, protože za jízdy by si tu střechu neměl vytahovat, aby se ti nepoškodila. Výhoda tohoto zapojení je v tom, že nemusíš při každé manipulaci vypínat zapalování a taky to nebere zbytečně šťávu z baterky... Jinak samozřejmě se to dá obejít úplně, v tom elektrickém schématu střechy je to vše vidět.. Citovat
Andreww Odesláno 20. březen 2012 Autor Odesláno 20. březen 2012 Ještě jsem to nestihl dát vše zpět (nevím kam dřív ), ale jak jsem sundával pístnice, zjistil jsem, že ta, která zvedá zadní díl střechy, měla utržený zemnící vodič. Doufám, že chyba byla tam Kabeláž k této pístnici jsem použil druhou. Ještě jedna otázka. V které poloze střechy se kontroluje hladina kapaliny? Citovat
Andreww Odesláno 20. březen 2012 Autor Odesláno 20. březen 2012 MartyAA: Můžu poprosit o jednu věc? Mohl by jsi mi prosímtě vyfotit uchycení mezi deklem střechy a tím kloubem? Já jsem to tam měl odmontované a nějaké věci tam asi chybí. Dík Citovat
MartyAA Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Jasně, žádný problém. Tady to máš : http://www.martyaa.wz.cz/obrazky/20042010801.jpg http://www.martyaa.wz.cz/obrazky/20042010803.jpg Doufám, že Ti to pomůže.. :-) Citovat
Zelenybratr Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 taky mám bohužel nefunkční střechu... sice mám všechny písty funkční jednotku i motor, ale praskla mi jedna hadice a všechen olej vytekl.. chtěl bych se zeptat kde bych tu hadici mohl dohnat?? Citovat
Andreww Odesláno 29. březen 2012 Autor Odesláno 29. březen 2012 Až se naseru a všechno to vyhážu, tak Ti to můžu prodat Od začátku jsem uvažoval, že střechu nechám manuální, ale každý do mě hučel ať to dám dokupy. Třeba můžu mít špatnou ŘJ...co já vím Citovat
309GT Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 Koukám že střecha je docela bolístka Já jedu pro kabrio v sobotu,ale střecha by měla chodit normálně Ale jsem rád za ty návody,snad je nebudu potřebovat ale pro sichr.... Citovat
MartyAA Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 Největší průser na cabriu je vždycky střecha.. To Andreww: Jestli ti ti chodilo alespoň částečně, tak to řídící jednotkou nebude. Hledej problém jinde. Jedna dobrá rada, když se ti stahování střechy zastaví v určitém bodu a pak to nejede dál, je potřeba vypnout zapalování, střechu opatrně mechanicky stáhnout a zacvaknout ten dekl. Pak strč klíček do zapalování do polohy pro stahování/vytahování střechy a zkus jí tlačítkem vytáhnout. Mělo by to fungovat. Ona ta řídící jednotka není totiž blbá a nejdříve si checkne všechny věci co má v paměti a když cokoliv není v pořádku (stačí i jen nedovřený kufr) tak nedovolí střechu vytáhnout.. Takže jestli jsi to prolezl a mechanicky je všechno v pohodě, máš dostatek hydraulické kap. a všechna čidla jsou ok, tak to musí chodit.. Kdyby si nebyl odemě přes půl republiky, tak bych ti klidně jednotku na zkoušku půjčil.. Jo a ještě mě napadá, že nejblíž to máš ke členovi Dopiťák, ten má taky cabrio a dokonce ho přestavuje na PH3, zkus se na něj obrátit, třeba ti poradí nebo i pomůže, rozumí tomu. Citovat
MartyAA Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 To Zelenybratr: Zkus si dát inzerát tady na fóru, pak sleduj aukro a poslední varianta je zavolat přímo do Peugeotu kolik za ní chtějí, ale mám obavu, že to bude ranec.. Citovat
Andreww Odesláno 29. březen 2012 Autor Odesláno 29. březen 2012 Jeden borec mi říkal, že Peugeot prodává jen sadu všech 6-ti za cca 17tis. Citovat
309GT Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 No,to je skoro čtvrtina nákupní ceny auta Citovat
MartyAA Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 co čtvrtina, i polovina Ještě jsem dneska náhodou něco hledal ne Deutsche ebay a tam by se to taky dalo možná sehnat.. Citovat
Machy_CZ Odesláno 31. březen 2012 Odesláno 31. březen 2012 Ahoj, no střecha je problém, já jsem si jednotku zapojil kdysi na tlačítko pro blokování zadních oken, takže když bloknu okna nejde střecha, aby mi ji někdo náhodou za jizdy vzadu nezačal zavírat :-D Citovat
Patrik74 Odesláno 15. červen 2012 Odesláno 15. červen 2012 Zdravím Vás tady všechny .Tak jsme taky přikoupili 306 cabrio a taky problém se střechou .Mám rozpadly ten mechanismis to otvírá ten kryt na střechu a opravit to nepůjde .Navíte kde by to šlo sehnat?Zkoušel jsem nějaké stránky s náhradníma dílama ale ani jsem to tam nenašel.Díky za každou radu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.