Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj. povíte mi někdo, co má člověku říct kontrolka mezi budíkama- automatická diagnostika? kamarádovi to svítí a nemuže nastartovat, v manuálu k tomu popis není, předem díky.

Odesláno

Ahoj.

Citát:

4.3. Meze zjištění

Meze zjištění jsou určeny zvlášť pro každou škodlivinu .

V případě překročení předepsané meze (závada) se rozsvítí kontrolka diagnostiky motoru a příslušná závada je uložena do paměti .

4.4. Rozsvícení kontrolky diagnostiky motoru (eobd)

Kontrolka diagnostiky motoru oznamuje závadu součásti nebo systému souvisejících s omezováním škodlivin, a to tehdy, když tato závada má za následek zvýšení emisí škodlivin, které tak překračují předepsané limity .

Vynechávání zapalování s nebezpečím zničení katalyzátoru vyvolá blikání kontrolky diagnostiky motoru .

Kontrolka diagnostiky motoru není využívána pro žádný jiný úkol, mimo případu, kdy je nebezpečí zničení motoru nebo nebezpečí pro cestující ve vozidle .

K rozsvícení dojde po 3 po sobě jdoucích cyklech jízdy (jeden cyklus jízdy zahrnuje nastartování motoru, fázi jízdy, během které je zjištěna případná porucha funkce, a vypnutí motoru) .

Zhasnutí kontrolky diagnostiky po 3 po sobě jdoucích cyklech jízdy, během kterých systém odpovědný za její rozsvícení již znovu nezaznamená poruchu funkce; závada se tak stane přechodnou .

Počítač tedy může vymazat přechodnou závadu, jestliže se tato závada znovu neobjeví během 40 cyklů zahřátí .

Cyklem zahřátí se rozumí doba činnosti vozidla, která je dostatečně dlouhá k tomu, aby se teplota motoru od jeho nastartování zvýšila nejméně o 22 ° a dosáhla nejméně 70 ° .

Přechodné závady je možné rovněž vymazat diagnostickým přístrojem.

Okopírováno z citroen-club

Odesláno

Ahoj nejlepší variantou je to nechat napíchnout ,ať víš co s tím je. No jinak já zítra si na diagnostiku musím zajet nějak mi auto těžko startuje a baterka je OK a kontrolka mi vesele svítí.

[upravil dne 5/2/12 20:05 od špionek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...