visky Odesláno 3. únor 2012 Odesláno 3. únor 2012 ahoj. povíte mi někdo, co má člověku říct kontrolka mezi budíkama- automatická diagnostika? kamarádovi to svítí a nemuže nastartovat, v manuálu k tomu popis není, předem díky. Citovat
Davidf Odesláno 3. únor 2012 Odesláno 3. únor 2012 Ahoj. Citát: 4.3. Meze zjištění Meze zjištění jsou určeny zvlášť pro každou škodlivinu . V případě překročení předepsané meze (závada) se rozsvítí kontrolka diagnostiky motoru a příslušná závada je uložena do paměti . 4.4. Rozsvícení kontrolky diagnostiky motoru (eobd) Kontrolka diagnostiky motoru oznamuje závadu součásti nebo systému souvisejících s omezováním škodlivin, a to tehdy, když tato závada má za následek zvýšení emisí škodlivin, které tak překračují předepsané limity . Vynechávání zapalování s nebezpečím zničení katalyzátoru vyvolá blikání kontrolky diagnostiky motoru . Kontrolka diagnostiky motoru není využívána pro žádný jiný úkol, mimo případu, kdy je nebezpečí zničení motoru nebo nebezpečí pro cestující ve vozidle . K rozsvícení dojde po 3 po sobě jdoucích cyklech jízdy (jeden cyklus jízdy zahrnuje nastartování motoru, fázi jízdy, během které je zjištěna případná porucha funkce, a vypnutí motoru) . Zhasnutí kontrolky diagnostiky po 3 po sobě jdoucích cyklech jízdy, během kterých systém odpovědný za její rozsvícení již znovu nezaznamená poruchu funkce; závada se tak stane přechodnou . Počítač tedy může vymazat přechodnou závadu, jestliže se tato závada znovu neobjeví během 40 cyklů zahřátí . Cyklem zahřátí se rozumí doba činnosti vozidla, která je dostatečně dlouhá k tomu, aby se teplota motoru od jeho nastartování zvýšila nejméně o 22 ° a dosáhla nejméně 70 ° . Přechodné závady je možné rovněž vymazat diagnostickým přístrojem. Okopírováno z citroen-club Citovat
špionek Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Ahoj nejlepší variantou je to nechat napíchnout ,ať víš co s tím je. No jinak já zítra si na diagnostiku musím zajet nějak mi auto těžko startuje a baterka je OK a kontrolka mi vesele svítí. [upravil dne 5/2/12 20:05 od špionek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.