Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já měl v plánu hypotéku maximálně na 10 let a fixaci dát na 5 let. Ta částka o kterou se splátka navýší při delší fixaci je pár desetikorun a výrazné snížení úrokové sazby nečekám, spíše naopak. U stavebka mám cílovku 300 tis, naspořenou už mám půlku, což je vlastně podmínka pro vyplacení úvěru do cílové částky. Úrok tam mám ale nějakých 4,6%, což bych dostal teď v pohodě i u hypotéky a nikde sem se nedočetl jestli ještě něco platíš pokud chceš využít úvěru ze stavebka nebo už to je v poplatku za vyřízení stavebka (1% cílové částky). A pak co s tím zbytkem peněz? To je už zvlášť úvěr ne? Nebo dostaneš mega ze stavebka když máš cílovou částku 300 tis?

Odesláno

To ale zase platí jenom u nemovitosti v osobním vlastnictví nebo i v DV? Pokud bych kupoval byt v OV, tak nejspíš pujdu po hypotéce od Mbank, pochybuju že ze stavebka dostanu výhodnější úvěr. Teď hlavně řeším jestli je reálné získat peníze na byt v DV přes stavebko.

Odesláno

musel by byt jeste preklenovaci uver.

ja to pocital nedavno a rozhodne se mi vyplati hypoteka oproti stavebku. Fixaci mam na tri roky a pak si to prefinancuji. Taky planuji hyposku splatit do 8 let, ac ji mam uzavrenou na 30 let, sice nizke splatky a moznost vyssiho preplaceni, ale zase si muzu dost odkladat stranou pro pripad pohrom, ztraty prace, nemoci apod.... Hezky si nasetrim balicek a po trech letech ho tam soupnu. Podle toho koli zbyde na doplaceni si nastavim fixaci a je po .......... :)

Pri predstave platit 19 let fixni splatky za uver ze stavebka, se mi zvedaji vlasy hruzou.

Doporucuju navstivit nejakeho financniho poradce, ale dobreho.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...