JoseA Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 Já měl v plánu hypotéku maximálně na 10 let a fixaci dát na 5 let. Ta částka o kterou se splátka navýší při delší fixaci je pár desetikorun a výrazné snížení úrokové sazby nečekám, spíše naopak. U stavebka mám cílovku 300 tis, naspořenou už mám půlku, což je vlastně podmínka pro vyplacení úvěru do cílové částky. Úrok tam mám ale nějakých 4,6%, což bych dostal teď v pohodě i u hypotéky a nikde sem se nedočetl jestli ještě něco platíš pokud chceš využít úvěru ze stavebka nebo už to je v poplatku za vyřízení stavebka (1% cílové částky). A pak co s tím zbytkem peněz? To je už zvlášť úvěr ne? Nebo dostaneš mega ze stavebka když máš cílovou částku 300 tis? Citovat
ThorR Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 Ze stavebka na nemovitso dostanes pri ruceni tou nemovitosti 80% odhadní ceny + 10% na rekonstrukci. Takze 90% z odhadní ceny. Citovat
JoseA Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 To ale zase platí jenom u nemovitosti v osobním vlastnictví nebo i v DV? Pokud bych kupoval byt v OV, tak nejspíš pujdu po hypotéce od Mbank, pochybuju že ze stavebka dostanu výhodnější úvěr. Teď hlavně řeším jestli je reálné získat peníze na byt v DV přes stavebko. Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 musel by byt jeste preklenovaci uver. ja to pocital nedavno a rozhodne se mi vyplati hypoteka oproti stavebku. Fixaci mam na tri roky a pak si to prefinancuji. Taky planuji hyposku splatit do 8 let, ac ji mam uzavrenou na 30 let, sice nizke splatky a moznost vyssiho preplaceni, ale zase si muzu dost odkladat stranou pro pripad pohrom, ztraty prace, nemoci apod.... Hezky si nasetrim balicek a po trech letech ho tam soupnu. Podle toho koli zbyde na doplaceni si nastavim fixaci a je po .......... Pri predstave platit 19 let fixni splatky za uver ze stavebka, se mi zvedaji vlasy hruzou. Doporucuju navstivit nejakeho financniho poradce, ale dobreho. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.