Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mirekcc: ako kto, referentske vozdidlo, ktore presli rukami XY vodicov hned spoznas. Tak isto auto nejakeho obchodaka. Ale daju sa najst aj lepsie kusky

Odesláno
Tak ze niekto kupi 206 ku ktora bola v celolalku prekotena X krat cez strechu a neodhali to pri predaji, tak to uz je hold uplne neodborny nakup :) Pekne auto sa da kupit aj z bazaru, napriklad firemne flotily sa predavaju zväčša len do velkých bazárov. Napr. Coca Cola predala 70 roomstrov do Darexu (autobazar v BA), vsetky roomstre mali 3 roky, poctive nestocene KM a servis len v škode ... Podla mna, kto cchel roomstra, urobil s týmto autom dobrú kúpu :)

Takto isto sme kamaratovi z bazaru brali Renault Clio, ktoré bolo po spoločnosti \"zlaté stránky\" ... Mali ich tam cca 40 kúskov ... Vsetko origo KM, servis len Renault :)

A u sukromnikov sa nachdzaju tzv. kšeftári. Ludia, ktorý nemajú bazár, ale i tak ich predaj áut živý, a na internete majú často 2-3 kusky zavesene.

-a ver tomu, ze to auto pozeralo viac ludi a nikomu sa nezdalo ze by to bolo na fest! - zeby \"dobre urobena praca?\" - alebo take sa nepripusta? ... :roll

Odesláno

rct206 = pokial kupujem auto pre seba, zasada je clovek z meracom laku :) Moze byt praca odvedena akokolvek, merac laku zisti automaticky, co lakovane bolo, a co nie ... Sám samozrejme peniaze na profi merač nemám (stojí okolo 300 Eur), ale má ho každý autobazárista, a z jedneho autobazaru si ho požičiavam, za menší finančný úplatok ... Určite sa mi to oplatí viac, ako potom banovať nad neštastnou kúpou.

Navyše ak bolo auto pretočené X krát cez strechu, a bola strecha navarená nová, je tam kopu iných znakov, ako to spoznať. Navyše som sa nestretol s tým, že ked niekto dovezie auto na kšeft, že ho kvalitne a hlavne \"profesionalne\" opraví ... Už to samotne často nemá logiku, dotyčný chce totiž zarobiť čo najviac.

No ale k teme.

MirekCC = určite radšej auto z firmy, kde na nom jazdil jeden obchodak, ako od nejakého šetrílka :) Prax je taká, že pokial sa jedná o velké firmy (nehovorím o firemných vozidlách firiem, ktoré majú dokopy 3 ,5 alebo 10 služobných áut) tak vecsinou su auta na biznisleas, firma za to mesačne plati prachy, a nestará sa. Ja som takto prišiel s mojim Roomstrom na garančnu prehliadku, absolutne nič tomu autu nebolo, išiel som podla knižky v 90 tis. KM, a tomu autu naozaj nič nebolo. Ked mi auto vracali, tak okrem garančky, tam boli menene tyče stabilizatora, doplnena a vydezinfikovana klima, a komplet predne brzdy. Pytal som sa chalana, ze sak nič nebuchalo, ani zle nebrzdilo, a povedal ze platnicky uz mali len 5 mm, ze pre istotu, a ze platnicky sa neoplati davat na stary kotuc, ze to sa vymenilo tiez, samozrejme aj brzdovka, a ze ticky uz mali jemnu volu, tak naco budeme cakat kym sa pokazia.

Proste tie servisy menia vo väčšine pripadov, rad za radom všetko co len trocha vyzera zle ... Prečo ? Lebo mne, resp. firme ktora mi dava sluzobne auto, to je uplne jedno, nakolko servis neplati, a firma ktora to auto poskytuje na leasing, cenu zvýšiť nemôže, nakolko zodpoveda, aby to auto bolo v stopercentnom stave :)

Na tých autách sa môže jazdiť ako chce, avšak majú pravidelný servis, naftu len zo \"značkových\" púmp na ktorých im platí ich tankovacia karta, a hotovo. ň

Zato väčšina Slovákov, čo si kúpi nové auto, to hned po zarucnej lehote do servisov nedávajú, a dávajú to kade tade, kde je to najlacnejšie, a opravuju auto až ked už bez toho nemozu jazdit.

V oboch pripadoch existuju vynimky...

Odesláno

Rozumím ti a auto s takovou historií by nebyl problém tedy koupit. Já jen, že bych měl trochu obavu, že když to je firemní, tak lidi se vůbec neženýrujou a jezdí s tím, jak prasata, ale je to opravdu podle firmy. Ten kousek, co jsme my sehnali, tak měl komplet historii a vše servis peugeot, takže taky pohoda :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...