Neon Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Lukáši ... kluci mají pravdu - chce to se především \"vykecat\" a zabavit se a s tím spojené \"nebejt sám\" a užírat se tím... A když Ti tu někdo, kdo s tím má zkušenosti nabízí pomocnou ruku stylu \"stav se a pokecáme\", tak využij situace a jdi do toho ...! Citovat
Lukáš406 Odesláno 22. duben 2011 Autor Odesláno 22. duben 2011 Tak jsi paní psycholožka udělala dneska chvilku čas pro mně. A doporučila mi abych jsi našel i Psychiatra. Tím to vás prosím, kdo je okolo UL a jestli mi můžou někoho doporučit. Zkoušel jsem hledat ve vyhledavači ale moc jsem jich nenašel, kdo najde, prosím ať napíše. nebo pošlete popř. sms, nebo mně najdete na facebooku Lukáš Helebrant, mám tam fotku z paintballu. Děkuji. Jinak pádím na procházku. [upravil dne 22/4/11 14:53 Lukáš406] Citovat
Pata Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Lukáš406: Neon má pravdu. Tušíš odkud ten stres může pramenit? Klidně se mi ozvi na ICQ, můžeme si promluvit Citovat
Chepp Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Lukáš406: bambino... co ty delas az zkoncis v praci? CO delas o vykendu? TO co sme jen tak lehce projel... tak sem se chtel zeptat... Vis jak ona prace je svine.... z ni vetisna lidi ma \"deprese\" a takove podobne stavy. Nebo to je ze vztahu... ono zalezi z ceho to mas... ono takove ty pocity uzkosti, jako zrychleny puls.... kazdy to ma jinak. ac nejsem lekarsky vyucen ani s tim oborem nemam nic spolecneho.... znam hodne lidi... Jakoze ruzne tipy lidi a vsechny mozne problemy. V hloubce brouka jsou temer vsechny nemoci psychicky vytvorene nebo zhorsene, netykajici se vyrovych nemoci. Uvedu priklad, za poslednich 10let sem nemnel chripku, anginu, zanet prudusek, kasel, rymu a ni nic podobneho. Nekdo rekne dobry imunitni system protoze piju hodne actimelu a kazde rano granko, a potom vychazim ven s destnikem pred nemocemi. A nebo je to jinak, pracuji 12-16h denne, 7 dni v tydnu 365dni v roce.... uz cca hmm... pet let. A priznam tydny tecou jak voda, dny nepocitam protoze vsechny vychazi stejne, jelikoz kazdy den vstavam okolo 6-7h.... Spavam cca 2-6h denne, vicero neni potreba, jednou za cas kdyz se zadari, tak i 8h. Na vicero neni cas. Priznam se deprese ani nic podobneho nemam, bohuzel ani zvyseny puls ani nic takoveho, ani nemam poneti jak bych to poznal, ale to je vedlejsi. Za rok 2010 sem se nakopal do pr*ele a kdyz mi zavolala sestrenka kterou sem 7let nevidel, tak sem se na vsechny vyprdnul sednul do auta a zajel do Bulharske Republiky, tentyz rok sem tam byl jeste dvakrat. A covece to ti reknu, nejelepsi odpocinek na svete. Netvrdim ze sem tam odpocival, protoze sem spravoval elektriku u babicky, televizni rozvody a internet u tety apod. Ale vypadnul sem, protoze me ot tady uz nebavilo. Ja nevim co ty, ale ja rano vstanu, hodim sprchu, dam si nesquicka pokud je cas a sedam do auta.... Vracim se mezi 20-24h vecerni... a nenadelas nic.... prijedu zkouknu na rychlovky nekdy forum, poslu nejaky faktury, zkontroluji zda nejsou neplatici, udelam cenovy nabidky k tomu vymyslim ze par projektu a ve finalnim hledisku zkontroluji paterni body a dulezity klienty. Potom si zkurnu pred spanim dam si jednu stamprlu domaci a jdu spat. Tim jak spym malo a ne moc casto vecer prichazi unava, mno spise k ranu.... A tim se mi i dobre spi... Ponevadz kdybych prijel v 20h a lehnul si v 22, tak stejne v te postely minimalne do 3am lezim a cumim do stopu jak trubka a vymyslim kraviny. Kdyz jednou za cas urvu nejaky vykend... a to nestava casto, tak vypadnu nekam pric, sednu do auta a letim kam to jde.... Jendou tam a jednou zase onam, ono vypadnou fakt neni od veci. Ale deprese nemam, prace me bavi, ale mam ji po ko*ot. Z toho ma moje byvala pritelkyne deprese, protoze pracuje sice jenom 8h denne, ale nebyla zvykla na praci pod natlakem a podobne, a co prijede z prace, tak jenom spackuje jak to bylo hrozny, ze nic nestihaji atd... Kdybych ja se mnel vzrusovat ze neco nestiham tak uz mezi 8-9ranni me trefil infarkt. Nevim co ty, co delas nedelas. Ja obcas vypadnu na AirSoft kde se takteze vyborne odrelaxuji, ale to potrebuji sakra dobrej tyden abych se na pul dne urval, ale jde to, zastrilime si ponadavame a zase jdeme domu. Jako i vyborne odreagovani je tu s chalany a devcimi z PC, jako o tom zadna ze bez prdele ten sraz neni... Ono vis ja mam treba prioritu kdyz nekam jdu a to neni moc casto, neresit praci, vzdicky nekdo zavola ze ma problem s tim a tim a tim... a co ja... ja v tu chvily proste nemam cas. Ono vse je zalozeno na nejakem podkladu, ja mam praci, sice ne deprese ani zvyseny puls, ale co mas ty? Vono vzdicky neco je, i ta nuda muze byti depresivni, i kdyz ja si nudu nedokazu predstavit jako hmotnou vec, protoze sem ji nezazil od te doby co sem skoncil skolu. Jako ja si myslim ze vsichni ti tady radi poradi, ale vse ma svoji podstatu. Preci jenom v nasem vesmiru, alias realite funguje pravidlo Akce a Reakce, ktere je uz lety osvedceno nejlepsimi ceskymi oborniky. Ne opravdu vazne, pokdu mas takove stavy, tak je mas z nejakeho duvodu, nejakeho podnetu. Rekni nam co te se*e, trapi nebo otravuje. Co delas tak deb*lniho nebo spise nedelas. Takhle bych ti rad poradil, i k psych. bych te dobrimu poslal, ale jsi z daleka. [nemam ho vyzkouseneho, ale vzdicky dobre pokecame kdyz mu nefunguje pc, kde pri tech sezenich hraje solitaire ] Kazdy je nejaky... A ty jaky? hlavne si nikdo o me nemyslete ze sem workoholik, protoze ja nejsem zavilsly na praci, ale ona na mne. Citovat
Lukáš406 Odesláno 23. duben 2011 Autor Odesláno 23. duben 2011 No jak bych to popsal. Začalo to začátkem letošního února. Prodělal jsem angínu, měl jsem sice antibiotika ale chodil jsem do práce. A od té doby to tak nějak začalo. Jenom v únoru jsem 3x skončil na Pohotovosti. Furt ty samé příznaky. Opocení, zrychlený tep, špatné dýchání. Pokaždé EKG, odběry krve, vše v pořádku. Daly mi Lexaurin a pak mně vždy poslaly domů. To se mi ještě jednou o víkendu opakovalo, ale takovým způsobem že jsem doma brečel, brečel a brečel a chodil jako tělo bez duše. Další den jsem šel k obvoďákovi, který mi napsal abych jsi došel na kardio na Holtery. Měl jsem Holtery jak na tlak tak na srdce, k tomu mi dělaly i ten ultrazvuk srdce, vše v pořádku. Doktorka z kardio říkala že by to chtělo psychologa nebo psychiatra. Mezitím už mi obvoďák napsal z prva Lexaurin 3mg, který jsem bral jenom když už mi bylo nejhůře a to většinou večer před spaním. Teď mám zase angínu a už se mi teďka honí hlavou se zase bude dít. Jinak mám napsaný Diazepam 5mg každé ráno, ale neberu ho. I když psycholožka říkala že by to nějak nemělo ublížit, že začíná být navykový po nějakých 2 měsících. Teď se budu snažit najít psychiatra. Jinak poslední dobou se prožívám tak že jsem unavený, nic mně nebaví, špatně se mi třeba začne dýchat. Jinak dodávám že máma čekala skoro rok na operaci se zlučníkem a strejdovi zjistily rakovinu prostaty, bude chodit na ozařování. Další věci které člověka moc nepovzbudí. Jinak nejčastější důvody se mi někdy honí hlavou. 1. Je ráno, udělá mi se zase třeba k večeru špatně? 2. Je víkend, volno, co já budu dělat? [upravil dne 23/4/11 09:19 Lukáš406] Citovat
Guest StibTo Odesláno 23. duben 2011 Odesláno 23. duben 2011 Vidím že mámě opravdu leccos společného .. Tohle přemýšlení o věcech a strach z očekávání (anticipační úzkost) velmi dobře znám - je to dáno taky precedensem = když víš že se Ti už někdy v konkrétní situaci dělalo zle bojíš se logicky toho že to zas přijde -> vlastně si to i částečně přivodíš. Já už si přesně nepamatuju jak se to začalo u mě spravovat nicméně jednou jsem prostě takhle \"šel\" do stejné situace jako předtím .. a najednou sám koukám - ono je to v pohodě ! Hrozně skvělej pocit. A od tý doby se to zlomilo a už si nemusím vsugerovávat \"ono se zas něco stane, ach ouvej\" nýbrž \"minule to bylo ok, bude zase\" .. Sugesce hraje důležitou roli, zkus se naučit tyhle černý myšlenky negovat, zaplašit je. Prášky mohou pomoci ale musíš také strašně moc sám \"chtít\" A co se druhé věci týká - na to se nic univerzálního asi poradit nedá, když Tě neznám, ale já se třeba snažím být hodně aktivní, tzn. žádné vysedávání na zadku bez programu a čučení do zdi. Je hezky -> sport, procházka, hrabání se v autě (nebo aspoň umýt a naleštit), práce na zahradě, posezení s přáteli, něco kutit třeba ... Možností je hafo .. Nebo jestli máš přítelkyni buď s ní .. Prostě NĚCO dělej a plánuj si věci pozitivisticky -> Místo \"jééžiš, je víkend, co budu dělat ??\" si zkus říct \"super, víkend, to budu mít čas na tohle a tamto .. bude to fajn, těším se !\" Citovat
Pata Odesláno 23. duben 2011 Odesláno 23. duben 2011 Lukáš406: kde bydlíš? s kým? Jaké máš plány v kariéře/vztahu/rodiny/koníčků na další rok/5 let? A čím se vlastně živíš? Nejhorší je totiž: \"Je víkend, volno, co já budu dělat?\" ... Tělo i mysl musí žít pro sny.. pro sny, které se mají plnit. Já mám kupříkladu tolik plánů na poli koníčků, že mám na dalších 5 let co dělat, každý krok mě motivuje k těm dalších a člověk má pak radost z odvedené práce - navíc si odpočine i mysl. Citovat
tadom Odesláno 24. duben 2011 Odesláno 24. duben 2011 Pánové pročítám to tady, sorry nejhorší je sednout doma a začít se užírat a litovat, to je nejrychlejší cesta s lanem ke stromu, pod vlak... (návody psát nebudu). Tak sakra žen je na světě víc než mužů, to je spočítáno, práce pro lidi chtějící pracovat se stále najde (ano někdy i za cenu stěhování, začátku v úplně nové neznámé profesi. Tak co je za problém? Zdraví? Pokud by bylo až tak zle tak psaní na fórum v nějakém auto klubu, by též nebylo zrovna v prioritách. Mám známého co je doživotně na vozíku, musí být přikurtován, protože by se v něm sám neudržel a jezdí na lyžích (speciálně upravený vozík) a tolik životního optimismu co má on mám já tak maximálně z 30%, prostě jede na plný plyn, domů jezdí na pár hodin, najíst se a vyspat se, což ne vždy stihne tak spává i v autě. Ano \"mrzák\" (od něj mám povolení toto označení v souvislosti s ním používat) a zvládá víc než kdejaký zdravý člověk. Kurnik to chcete tvrdit že jste na tom hůř než tento mrzák, který ví že se nikdy nepostaví, že nikdy neudělá krok, o ženách nepíšu těch zvládá hodně i bez funkčního nástroje. o tom píšu také záměrně, takže impotence, taky není důvodem, chlubí se že má ještě ruce, ústa.... Tak co je ksakru za důvod? Utekla manželka? jo přiznávám je to na hovno, taky si nedovedu bez prcků představit život, ale myslím, že vždy se dá nějak domluvit na kompromisu. pokud to prostě nejde, manželce přeskočilo a nechala si vyhučet díru do hlavy od tchýně, kamarádky. Jo je to na hovno. Tak se budu snažit co nejrychleji sehnat novou babu a nebudu sedět doma a čumět do zdi, mám jiného kamaráda, který už rok sedí doma a čeká až mu bývalka zavolá, ten kluk šel za ten rok tak do kopru, že to není normální, ostatní z něj maj jen srandu a nechápou co se s ním stalo. Ona nechce? OK miloval jsem ji OK, oběsím se kvůli ní, protože byla jediná na světě? Ne, protože tím sezením doma jsem ty ostatní nezkusil, takže nemůžu vědět že ta pravá na mě teprve čeká, tahle byla jen test. Žen je víc, takže není žádná šance, že na mě žádná nezbude. Nemůžu k dětem, kurník ta nová má taky děti tak se budu o to víc chovat hezky k nim, nemá děti, spojím příjemné s užitečným a uděláme si je. Nefunguje vše jak má a udělat nejdou, ok existuje adopce a najde se dítě, které vám za to bude nadosmrti vděčné.... Nová partnerka nechce děti? OK je divná, ale budiž, psa, kočku, ptáka, rybičky neodmítne. Nejde to a nechce nic, mám koníčka, budu se věnovat koníčku. Nejde se věnovat ani koníčku, není to ta pravá, ve vedlejší ulici se na tebe přeci tak pěkně usmívá paní v sámošce... Sakryš takhle koukejte na svět a ne na psychouše, kterého nezavrhuji, opravdu může pomoct, ale není lepší se k němu vůbec nedostat? A léky to už vůbec, jste ve spárech, budete platit za stále lepší, dražší léky, pak to přejde na herák... Děkuji nechci. A k mé situaci? Ne nejsem spokojený bohatý podnikatel. Jsem sedřený, s ne úplně vyřešeným bydlením, v podnikání se moc nedaří (no žijeme - na složenky, oblečení, stravu vyděláme) ale tento měsíc se mi pos*ala lednice, začíná chroupat pračka, blbne satelit, dal jsem peníze na lednici a doufám že ostatní ještě měsíc, dva tři ještě vydrží, prostě na to teď nemám. Mám manželku dvě zdravé děti a věřím že firma se nám rozjede a bude líp. Jo ještě vážím 130kg což je o 45kg víc než bych měl, beru denně 3 prášky na vysoký tlak, ale ten mám jen z toho mého vypasení a až zhubnu bude i tlak v pohodě a já se těším až nebudu muset brát ty blbý léky. Nosím brýle a těším se až půjdu začátkem června do bratislavy na operaci očí a já budu moct ty debilní brýle rozdupat. na hubnutí, nemám tolik disciplíny abych držel nějaké diety a pravidelně sportoval, ale plánuji operaci o které jsem se dočetl, je to nějaké srolování žaludku, vratná operace (tak se nebojím rizik) u mého BMI to platí pojišťovna, tak proč to jednou nevyužít, ale zatím sbírám odvahu, ono až ze mě bude zase chcát pot v hektolitrech (teplo miluju - zimu nesnáším) tak odvahu najdu a půjdu do toho. Výsledek operace za rok cca 30kg pryč. Přijdu vám jako přihlouplý optimista, sakra ne, ale kdybych si všechno připustil tak už se houpu na trámu, a jak k tomu přijdou rodiče, manželka, děti, pes, rybičky, křeček??? Otevřte pánové oči, zvedněte zadky a běžte ven, usmívejte se a uvidíte ono to vždy nějak dopadne, vždyť vždy může být hůř než dneska, tak proč se trápit s tím co se stalo včera, vždyť dnes se to už nestalo tak je vlastně líp a proto je potřeba dnešek prožít naplno. Sny jsou opravdu potřeba, chtěli jsme z paneláku do domku, jsme v domku (vysoká splátka momentálně, ale ono se to vyřeší) chtěl jsem motorku, věnoval jsem tomu všechno měl jsem motorku, chtěl jsem auto, mám auto. Teď bych chtěl opět motorku, letos nevím, ale už se těším jak budu příští rok na ní prohánět (to tvrdím už třetí rok) ale nejsem v depresi, stále se těším, že příští to už určitě vyjde... [upravil dne 24/4/11 19:01 tadom] Citovat
punkac Odesláno 24. duben 2011 Odesláno 24. duben 2011 tadom: je hezký, co jsi napsal. Takhle může depresi vyřešit člověk, který jí netrpí. Protože takovouhle depkou trpí občas úplně všichni lidi na světě. Je úplně jedno jestli kvůli buchtě, debilnímu šéfovi v rachotě nebo kvůli něčemu jinému. Pak je ale pár jedinců, který to maj v sobě a nějakej podnět to spustí a pomalu jdou do kopru. Na konci je to hodně špatný, jedinec si připadá zbytečný a bohužel, když se to neléčí, přijde díky depce na to, že nejlepší východisko je suicide. Hodně blbý je když jedinec má plán, jak by to nejlépe provedl. Takhle to bylo s mým kolegou. Trpěl mániodepresivní psychózou. Jednou byl dole, hodně dlouho a pak byl nahoře hodně krátkou dobu. 14 dní před sebevraždou vyřešil vše v práci, uklidil si pracovní bordýlek na stole. Počkal až si jeho rodiče vemou dovču, vzal si jí taky a když se měl vrátit do práce, tak nešel, hledali jsme se dověděli, že zbytu, kde bydlel, sousedi kvůli mrtvolnému puchu nechali rozlomit zámek a on tam byl otrávenej nějakejma pilulema částečně v rozkladu. Citovat
tadom Odesláno 24. duben 2011 Odesláno 24. duben 2011 Nesnažil jsem se zlehčovat deprese, snažil jsem se ukázat, že může být i hůř, že nejsou sami kdo maj problém a nabídnout cesty jak depresi předejít. Bál jsem se napsat to co jsem psal abych nebyl blbě pochopen, ale myslím že člověk který má sklon spadnout do hlubší deprese, nemá slyšet lítost, spoluúčast, podporu v depresi, ale můžou mu z toho pomoct v tu chvíli stupidní a šílené optimistické kecy, prostě kterýkoliv člověk v depresi, potřebuje restart, nakopnutí a na depku si nakonec ani nevzpomeneš. Ještě jinak myslím, že víc pomůže kamarád, který dotyčného vytáhne na pivo, bowling, kolo, skálu, ... a tam v zátěži s ním pokecá. Než kamarád který jen nabídne spoluúčast a zhodnotí \"no jo ty to máš fakt teď nahouby, vůbec ti nezávidím\" slyšet tohle od svých kámošů, tak už dávno visím na trámu na půdě. Nevím možná je to výchovou, táta mě nikdy nelitoval, nařezáno jsem dostával, ani teď mě nepochválí když přijede jé jak rád bych slyšel \" jé ty si udělal fasádu\" on přijede a řekne \"konečně máš fasádu, ale ten sokl si už nemohl dodělat?\" v tu chvíli je nálada na bodu nula, ale co mám dělat, prostě je takový, počítám s tím a teď uzavíráme s manželkou sázky za co nás spucuje, že ještě nemáme. Prostě chápeš to, snažíme se i na tom shazujícím \"pochválení\" najít to lepší a ono to funguje. Nemám chuť ho poslat někam, hodit si to, \"zabít ho\", ale ještě si s chutí přidám \" a to kdyby si viděl že jsem se na tý fasádě vykašlal na perlinku a ušetřil jsem\" nakonec zbrunátní on a ne mi. Prostě počítat s obranou a koukat opravdu stupidně optimisticky. Čím víc se v jakékoliv ráně budeš nimrat tím hůř se bude hojit a víc bude bolet. Proč se mi ten kámoš otrávil diazepanem, protože jsem byl nahovno kámoš a neudělal jsem to co píšu víš, to mě sejří a bude sejřit celý život, prostě jsem to podcenil. Co s tím druhým známým, co už rok čeká až mu zavolá bejvalka, zrovna na zejtra jsme připraveni, víme že se bude bránit, ale nakonec prožije pěkný den a i když jsou velikonoce tak chlast v tom nebude, není potřeba pít pro zapomnění, to je taky jen berlička a náhrada prášků. Pak za týden budou čarodějky, tak půjde taky, pak naplánujeme nějakej adrenalinek, třeba koloběžky z Černý Hory atd. atd., prostě ono mu něco zachutná. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.