Martin 1981 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 ja tiez dost velku a ked si pomyslim ze splateny mam este len 1rok:blicismajlik Citovat
elton Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 Taky dost velkou:( a splacené mám skoro už dva roky. Citovat
Martin 1981 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 inak co sa da robim sam lebo nenazranost akoze majstrov nema hranic Citovat
Y2K Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 aj ja co sa da robim sam samozrejme a hypo tiez dva roky a to mam este progresivnu cize splatenu istinu mam ovela menej...radsej ani nebudem pisat kolko Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 ...by som to asi spravil celé naraz, zhruba podľa svojich predstáv... Á, pán je milionár... :super Úžasná poznámka .... Citovat
Cinicman Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 Na úžasnú hypotézu o tom ako by si ty riešil otázku bývania niekoho iného... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 no ved prave keby som bol milionar tiez to tak riesim ... co a ako spravit premyslene mam, ale za co som este nedomyslel keby som mal \"nejaky\" cas cakat a zhromazdit potrebne peniaze...uz mi bude ten dom na nic Cela moja \"otazka\" smerovala k niečomu inemu ... Čo chceš prerobiť, premyslené máš ... Začo, premyslené nemáš ... Takže v podstate, teraz chceš robiť po kúskoch ... Ak sa ešte nemýlim, tak dom si kúpil v obývania schopnom stave ... Vyplívajúc aj z fotiek, že tam do predaja ľudia fungovali. Takže v podstate ho môžeš riadne užívať ... Ja, v prípade takejto kúpi (ktorú by som asi neurobil ) by som asi spravil najzákladnejšie, niečo si vymaloval, hodil tam sovj nábytok, a dom by som obýval. Popri tom by som si potrebný čas, odkladal peniaze na rekonštrukciu, ktorú by som po čase, kedy by som na nu mal prachy \"vykonal\" ... Prípadne by som ju urobil po ucelených kusoch, interiér, exteriér ... Vo finále ta to finančne vyjde rovnako, keď nie menej ... (preto tá úžasná poznámka o milionárovi) a bude ta to stáť hlavne menej času, a asi aj nervov, a nebudeš musieť robiť kompromisi typu, vymením len radiátori, lebo keby som menil rozvody, musím rozburat steny ... Takisto mám pochybnosti o tom, či máš všetko premyslené Len túto tému si \"oživil\" kopou nových otázok ... Samozrejme, ak ti to viacej vyhovuje takto, tak mne to môže byť jedno Len som vyjadril svoj názor do diskusie ... Citovat
Y2K Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 ano tvoje riesenie je \"idealne\" ale za predpokladu ze si \"milionar\" obyvat dom, v tom zmysel nevidim nakolko zatial mam kde byvat...a uz ked by sa obyval, tazko by sa tam cosi robilo...moj nazor popri tom setrit? utopia u mna ano ano jasne, ty by si kupu neurobil, ty by si si kupil pozemok a postavil...no prid to zrealizovat do nasej oblasti za mojich podmienok a dam ti nobelovu cenu Premyslene co a ako mam zhruba samozrejme, otazko ako vidis su skor na detajly technickej realizacie Stacilo by mi zbytocnych tak 50 tis E a nepisal by som sem nic Citovat
Martin 1981 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 aj ja som chcel stavat ale cena pozemku u nas 14e a viac,ja potrebujem 1500m2 a viac,cize 20t e za pozemok:blicismajlik,,,dalsia vec postavys 4i bungalov a zistis ze nemas kde dat posranu kosacku na travu a chces garaz? musis postavit a to tiez stoji dost,tak som nakoniec nasiel 20r dom cely podpivniceny s garazou,plus je mozne dorobit podkrovie s cca 3izby,stred domu ma 140m2,cele spozemkom 1900m2,cena 45t,zatial to zozralo 12t a este zateplenie a nejake drobnosti este cca7t:D Citovat
Y2K Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 ty koki to si dobre kupil, aj ja chcem:P u nas pozemok tak 40t a viac s ostatnym suhlasim... moj dom podobne asi 150m2 jedno podlazie, cela pivnica, manzartka, pozemok 2200m2, dvojgaraz, hospodarska budova...cena 110t u mna to nezozralo zatial vela, dva pristresky, a oprava strechy na garazy, vymena bojlera...inak nist ale teraz potrebujem kopec money PS: Znalecky odhad bol asi 2 krat tak vysoky ako cena...tak hadam nie zla kupa [upravil dne 16.10.2012 13:21 od Y2K] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 ano tvoje riesenie je \"idealne\" ale za predpokladu ze si \"milionar\" obyvat dom, v tom zmysel nevidim nakolko zatial mam kde byvat...a uz ked by sa obyval, tazko by sa tam cosi robilo...moj nazor popri tom setrit? utopia u mna ano ano jasne, ty by si kupu neurobil, ty by si si kupil pozemok a postavil...no prid to zrealizovat do nasej oblasti za mojich podmienok a dam ti nobelovu cenu Tak ked je to u teba utopia, tak potom OK ... Myslím, že 50 tis. Eur je trocha prestrelené, ale OK, samozrejme cena sa odvíja od toho, čo tam chceš ... Môže to byť aj 100 tis. Eur, ale pokial by sa to robilo rozumne, zdá sa mi tá cena \"privysoká\" ... Tá narážka nebola na to, že by som kúpil pozemok, a staval ... Bola skorej na finančné možnosti Každý máme iné finančné možnosti. Osobne by som nekúpil akúkoľvek nehnuteľnost s vedomím, že ani po 2 rokoch nemám na prerábku a ani nie je v dohlade, kedy na ňu mať budem ... Jedine v prípade, že by sa jednalo o naozaj veľmi výhodnú ponuku, na ktorej by bolo viacmenej isté, že aj keby som ju predal, tak na nej zarobím (predaj myslím, len v krajnom prípade) .... Lebo vo finále, nechápem, čo si napísal, lebo citujem 1. keby som mal \"nejaky\" cas cakat a zhromazdit potrebne peniaze...uz mi bude ten dom na nic 2. obyvat dom, v tom zmysel nevidim nakolko zatial mam kde byvat...a uz ked by sa obyval, tazko by sa tam cosi robilo... Takze z toho mi vypliva, ze cakat, lez nasetris na zasadnu rekonstrukciu naraz, nechceš, lebo by ti bol na nič, na druhu stranu pišeš, že do domu sa nenastahujes, resp. ked uz sa nastahujes, tak nebudes nic prerabat (predpokladam teda, ze sa nastahujes, ked bude vsetko podstatne co potrebujes, prerobene) ... Citovat
Y2K Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 myslel som tym ze mam kde byvat a pockam kym sa bude dat prerobit a az potom tam pojdem ze nemusim sa tam stahovat hned... no a pri dnesnych cenach tych 50 bude na zakladne veci aj malo PS: Kupil by si keby si nemal kde parkovat 3 auta, 2 motorky a nemal kam dat psa Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 PS: Ak ti mozem v dobrom poradit, co sa dá, si rob sám Teda, pokial sa pozeráš na financie ... A skôr by som hladal informácie na iných fórach ... Resp, momentálne som nad rôznymi obdobnými stavebnými vecami tiez trávil dosť času, a viacmenej väčšinu vecí, si idem robiť sám, prípadne z niekoho pomocou A na kope roznych webov, ktoré sa týmto veciam venujú, som našiel naozaj kopu zaujímavých a zrozumitelných nákladov ... Samozrejme, stojí to čas, a nie málo ... Ale tak to už je na tebe, či si to zaplatíš, alebo odmakáš ... Akú máš fixáciu úroku na hypo ? 1 rok ? Citovat
Y2K Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 setko co sa da robim sam teda zatial som robil az na opravu rovnej strechy, stavbu jedneho pristresku a murarske prace...inak vsetko akurat, ze mam cas len po vikendoch tak to ide pomaly... ano, ine fora studujem ale na tomto je dost velka navstevnost a vacsinou sa da radit aj v inom ako o autach fixaciu mam na 3 roky takze este rok...no teraz idem navysovat hypo Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 No ved tak som to myslel Po 3 rokoch si vcelku overeny klient, a pokial platis na cas, banky sa vedia o teba \"pobiť\" ... Odporučam ti nezavezne vyskusat sluzby www.hypoconsulting.sk, osobne som s nimi skusil, našli našupu najvyhodnejšiu ponuku, lepšiu som uz nezohnal. Ale o tom skorej sukromne, to nebudem rozpisovat detaily A poznamkou zhanania zvysneho obnosu som myslel aj tuto moznost, takze preto milujem poznamky na milionara PS: Ja v sebe zacinam nachadzat stavebny talent... Osadili sme sami geberit, teraz idem s kamaratom robit sam sadrokartonove podhlady Vlastne jedine, co mi v holobyte robia majstri, je vlastne jeden majster, a to obklad a dlazba + namontovanie a vyroba zaluzii Ja len ze bezne postupy, ako sa co robi najdes uz X krat zodpovedane, a v podstate skoro navsetko, co som hladal som odpoved nasiel uz vyriesenu niekde inde ... Citovat
Y2K Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 tak sa zdokonaluj, potom si ta zavolam Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 Daj pokoj :D Teraz mám toho tiež dosť na svojom :/ Tiež stíham len po víkendoch a po večeroch, od cca 17 tej hod ... Takže to tak všelijak kúskujem, no, ale čo už, ked nechcem platit tých majstrov, tak si nepomôžem .. Ale tak hádam v decembri bývam Citovat
Y2K Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 sa mas aj ja v decembri hadam ale 2029 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.