pleswi Odesláno 3. červenec 2010 Odesláno 3. červenec 2010 Zdravím všechny, mam dotaz ohledne katalyzatoru. Krom toho ze upadl ten ochrany plech respektive uhnil na jedne strane a ted to silene drnci tak tam asi vznikla i mala dirka ve vyfukovem potrubi. Do toho jsem se docetl, ze kdyz odejde katalyzator auto ztrati vykon a zvysi se mu spotreba a tresnickou na dortu bylo kdyz jsem nekde vycetl, ze kdyz odchazi katik tak se to muze projevovat chvilkovou ztratou vykonu. No kdyz jsem to dal do kupy tak auto za posledni skoro rok jezdilo s tim, ze nekudy tekl olej v motoru a slo to do splodin:bacha, coz mohla katik odrovnat. obcas se mi stane, ze kdyz podradim kvuli predjizdeni, pridam plyn a zacnu predjizdet motor jde do otacek a auto netahne povolim plyn a nebo ani to ne a auto se chytne a zas jede. do ted jsem to prisuzoval tomu, ze asi odchazi spojka, a proklouzne, ale stavalo se to dost nepravidelne na to aby to bylo odchazejici spojkou - mozna ten katik ? ? soucasne s tim odhnilim plechem ktery silene drnci hlavne na volnobeh jsem pocitil ztratu vykonu. proste to auto nejede jako driv. muze to udelat mala dirka za katikem po tom odhnilim plechu a nebo to zas bude spis ten katik ? Rikal jsem si vymenim katik tim bude po dirce po drnceni i po pripadnem problemu s katikem, jenze pak jsem videl ceny nejlevneji sem sehnal nekde v akci bosal asi za 5,4 tis kč což je pro mě dost peněz plus prace. tak jsem si rikal nějakej univezal. máte s tím nekdo zkušenosti ? mužete mi neco doporucit a nebo radsi ten bosalackej ? jak je to pripadne u tech univerzalu s trubkama musim prikoupit a navarit a nebo uz se to prodava i v nejake delce aby clovek nemusel neco bastlit doma ? Budu vdečnej za rady tipy nazory doporuceni vlastni zkusenosti proste za vse. dík za odpovedi. Citovat
godzila.01 Odesláno 3. červenec 2010 Odesláno 3. červenec 2010 Univerzál stačí bohatě,ale osobně bych to tam už necpal..... Já třeba mám katík vykuchanej,auto jede líp a mín to žere.... Citovat
pleswi Odesláno 3. červenec 2010 Autor Odesláno 3. červenec 2010 ja nevím ja se toho vyndani proste bojim. slysel jsem o tom dobry ale i hodne spatnych veci. Jak je to s tema univerzalama nasel jsem nejaky, ale vypada to, ze trubky si musim dovarit sam. btw: kotouce a desticky na predni napravu 1.4 r.v. 05/97 s ABS potrebuju na celej predek na kolik by me to vyslo u tebe ? nepotrebuju zadnej sportovni zavodni nic proste obyc kotouce a destickama aby to dobre brzdilo Citovat
godzila.01 Odesláno 3. červenec 2010 Odesláno 3. červenec 2010 U univerzálních katíků si musíš dodělat sám,jsou to univerzály že jo.... To ti klidně taky seženu,to není problém,zbytek máš v SZ.... Citovat
pleswi Odesláno 3. červenec 2010 Autor Odesláno 3. červenec 2010 nj toho dodelavani se prave desim neco koupit pak shanet trubku varit asi lepsi to nechat sikovnymu panovi co to objedna navari a zadela rovnou behem jednoho dne nez se s tim delat sam :/ nekdo dalsi nejakej osvedcenej katik ? zkusenosti ? Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 3. červenec 2010 Odesláno 3. červenec 2010 ja delal tekdon komplet vyfuk na 306ce a po vyndani katu to auto lip reaguje na plyn lip jde do otacek a snizila s emi spotreba :-) Citovat
pleswi Odesláno 4. červenec 2010 Autor Odesláno 4. červenec 2010 no a to proste za parohy jen trubku o prumeru potrubi a tim nahradis celou tu cast misto katalyzatoru ? me prijde divny ze ten kdyz vyndam neco co tam vyrobce dal ze to bude fungovat lip nez jak to zamyslel vyrobce :/ Citovat
godzila.01 Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 Výrobce tam katík dával pouze kvůli emisím... Je to jako FAP filtr pevných částic,prostě jen věc kvůli ekologům,jiný účel to nemá.... Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 ja mam tedkonod svodu trubku prumeru 60mm az dozadu kde mam sportovni tlumic a parada:-) Citovat
pleswi Odesláno 4. červenec 2010 Autor Odesláno 4. červenec 2010 no jasne že je tam kvuli emisim, ale kdyz ho sundam tak pak nemusím projít přes emise při technický ne ? navíc sem myslel, že to ma i nejaký \"tlakový\" význam Citovat
...206... Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 Původně zaslal: pleswi no jasne že je tam kvuli emisim, ale kdyz ho sundam tak pak nemusím projít přes emise to by mě taky zajímalo jak by to bylo z emisema třeba u mího hdi když bych vyhodil kat a časem udělal chip Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 hele u nafty je to snad jedno tusim tam se meri jen kourivost auta a na to kat nemy vliv ale mozna si mylim :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.