Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

planujeme stavbu noveho domku a rad bych k vytapeni pouzil tepelne cerpadlo. Jelikoz o tom nic moc nevim, tak si rad necham poradit od lidi znalych. ;) Takze kdo ho mate nebo kdo se chystate, tak sem s napadama a pripominkama. Jaka je asi tak cena, kolik dela dotace a hlavne jake tepelne cerpadlo zvolit. A jeste me napadlo, jestli jsou neajke zvlastni pozadavky na dum - napr. specialni zatepleni...

Diky, ja jdu zatim prochazet internet.

Odesláno

To není tak jednoduchý.. Když ti někdo napíše že má takový a makový, tak to vůbec neznamená že ty můžeš takový mít taky, a navíc se stejnou účinností..tepelný čerpadla to není jak třeba sporák kterej \"někam plácneš\" a všem všude bude fungovat téměř stejně. Musí se navrhnout pro danou situaci, dispozici, cena, požadavky atd..co od něj očekáváš, k čemu všemu bude sloužit, do jakých prostor, kde ho můžeš mít, typ čerpadla, který vůbec můžeš použít, je tam strašně moc aspektů, které když budeš postupně upřesňovat tak ti pak vyselektují optimální výběr.

A pokud ti jde o nějaké základní informace do začátku (systémy, dotace, ceny, výběr, chyby, postřehy), tak pročti pár temat (o tepelných čerpadlech je jich tam asi 200: ) ) např. zde:

(temata/články mají i vlastní příspěvky, takže tam toho najdeš od užvatelů, dodavatelů, techniků a ostatních, víc než dost..)

http://vytapeni.tzb-info.cz/t.py?t=1&i=10

Odesláno

No máš tři druhy tepelných čepradel: země-voda (musí se udělat vrty, dost finančně nákladný), vzduch-voda, vzduch-vzduch (klasická klimoška s topením). Taky ted stavim a plánuju dát tepelný čerpadlo voda-vzduch, už mám hotovej projekt a projektant mi navrhl Stiebel Eltron WPL 13E, je to 8kw tepelný čepradlo s příkonem 3,3kw a vestavěným elektrokotlem 8,8kw, což by mělo stačit na patrovej barák o rozloze 145m2 zateplený 15cm izolací.. Co jsem se díval, tak cena tohohle typu je 220t, bez kondenzační nádoby, takže do 250t by se to mělo vejít. Ale pořád váhám, jestli do toho jít, když si vezmu zateplení baráku, jestli to třeba za 10-15 let nevyjde dohromady nastejno, když tam dám jen normální elektrokotel. Dotace nevim, zatim jsem se to o moc nezajímal, nejdřív musim najít firmu, co mi bude dělat topení.

[upravil dne 4/6/10 Ajdamek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...