JohnyLee Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 jak je to vlastne s tim ET? prodejce mi rika, ze v pripade bouracky by se mohla pojistovna do toho nejak navazet, pokud nebudu mit stejne ET jak ve velkem technicaku .... je to moje prvni nesluzebni auto, tak jsem to jeste nikdy neresil. myslite, ze prodejce keca, abych si koupil ty jejich prodrazene plechy? ...to můžu zúročit svoje vyčtené rozumy... ET opravdu musí souhlasit na homologaci - ale k jinému ETčku - pokud ho výrobce dovolí pro tvoje konkrétní auto - dostaneš tzv. typový list a s tím si můžeš dojít na úřad - dopíšou ti ho tam jako alternativní rozměr pneu, nevím jak u tebe, ale u nás to trvá asi dvacet minut... A pokud ti zastaví poliši i bez zápisu do TP - tak jim stačí (v drtivé většině) jen ukázat homologaci - součást typového listu... A že by ti pojišťovna nic nedala - mnnnooo, s pojišťovnou celkem často jednám v titulu své profese a tak vím, že by si v tomhle případě netroufli ti nedat nic, používáš homologovanou součástku, jen jsi opomněl dojít na úřad a přihlásit - tak ti srazí tak cca 10% - a to ještě v případě, že bys boural prokazatelně vlivem gum - tj. v případě třeba nepozornosti by gumy vůbec neřešili... jl [upravil dne 24.10.10 od JohnyLee] Citovat
Speedy5008 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 jak je to vlastne s tim ET? prodejce mi rika, ze v pripade bouracky by se mohla pojistovna do toho nejak navazet, pokud nebudu mit stejne ET jak ve velkem technicaku .... je to moje prvni nesluzebni auto, tak jsem to jeste nikdy neresil. myslite, ze prodejce keca, abych si koupil ty jejich prodrazene plechy? ...to můžu zúročit svoje vyčtené rozumy... ET opravdu musí souhlasit na homologaci - ale k jinému ETčku - pokud ho výrobce doporučí pro tvoje konkrétní auto - dostaneš tzv. typový list a s tím si dojít na úřad - dopíšou ti ho tam jako alternativní rozměr pneu... Ale pokud ti zastaví poliši - tak jim stačí (v drtivé většině) jen ukázat homologaci - součást typového listu... A že by ti pojišťovna nic nedala - mnnnooo, s pojišťovnou celkem často jednám v titulu své profese a tak vím, že by si v tomhle případě netroufli ti nedat nic, ale pokud bys to neměl přihlášené - tak ti srazí tak cca 10% - a to ještě v případě, že bys boural prokazatelně vlivem gum - tj. v případě třeba nepozornosti by gumy vůbec neřešili... jl takze ked mam v TP pisane 7.00Jx16 e=29 a kolesa maju to iste tak nemusim nic riesit ? ako zisti policajt ci ma kolese e=29 alebo 25 ak sedi rozmer co je pisany v TP (215/55/16) ? Citovat
Guest peter68 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 jo a mimochodem johnylee, ty je mas v technicaku? jako alternativu ET25? (dle linku, co jsi posilal) Citovat
JohnyLee Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 takze ked mam v TP pisane 7.00Jx16 e=29 a kolesa maju to iste tak nemusim nic riesit ? ako zisti policajt ci ma kolese e=29 alebo 25 ak sedi rozmer co je pisany v TP (215/55/16) ? ... tak to jsi šťastný muž, pokud ti vše sedí - já ET29 nenašel ani kdybych se rozkrájel, řešil jsem ET25... S dotazem jak to zjistí cajti - good question - to netuším, jen píšu co jsem vyčetl vyposlechl (zdrojů bylo více a všichni tvrdili to samé) - já osobní zkušenost zatím neučiniil... jl Citovat
Guest peter68 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 ja jsem jedny ET29 nasel, ale: bohužel se Vám musíme omluvit, objednané: ALU kola: Brock/RC Design RC14 - 7,0x16, 4x108, ET29 (7x16) - Jsou nedostupné a budou k dispozici v květnu 2011 Citovat
Speedy5008 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 terazs om cital nejake auto fora a na SK kontroluju LEN rozmer a velkost gumy, cize to co mas na GUME .. takze pohoda .. rzdiel ET 29 a ET 25 su 4 mm akze to NIKTO nerozozna JohnyLee .. tie tvoje kolesa su homologizovane pre CZ alebo EU ? Citovat
JohnyLee Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 jo a mimochodem johnylee, ty je mas v technicaku? jako alternativu ET25? (dle linku, co jsi posilal) :D:D zatím ne... Ale protože jednám s pojišťovnami celkem často - tak to preventivně zapíšu - navíc když to u nás netrvá žádný podstatný čas (ověřeno při zapsání tažného - prostě koule)... Nicméně podle slov prodejce budu asi první (mluvil obecně o všech jeho zákaznících:D) kdo to řeší... jl Citovat
JohnyLee Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 JohnyLee .. tie tvoje kolesa su homologizovane pre CZ alebo EU ? Netuším, kouknu na to... Ale až zítra večer - jedu do Brna a do Ostravy na otočku, musím se vyspat a nevím kam jsem ten papír zahrabal... ...každopádně na sk se též prodávají... např: http://www.e-pneumatiky.sk/brock-rc19-sgvp-6,5x16-4x108-et25-lesteny--cerny-lesk.html jl [upravil dne 24.10.10 od JohnyLee] Citovat
Sagi-5008 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Ad kola - teď řeším zimní kola, jelikož jedu ve středu na SM, a beru 16“ plecháče. U Domanskyho mají komplet pod 24 tisíc, elektrony na zimu ozelim ... Nechci ti do toho kecat - ale v Příbrami mi nabídli komplet plechy a Michelin Alpin4 16\" za 17.500,- a rozhodně si nemyslím, že by to byla cena jen pro mne - mají nakoupené sety... Já ten svůj odmítl a koupil alu kola a Michelin Alpin4 16\" - a i tyk mi to vyšlo levněji než u Domanského plechy a gumy... Pokud by byl zájem - dám ti kontakt na vedoucího skladu u Auto Černý - je s ním pohodová domluva... jl JohnyLee - diky za nabidku; ta mnou uvadena cena je za uplne vse, tedy = disky, pneu, poklice, srouby, ventilek, zavazi, prace; samotne disky + pneu je za 16 000,- ... tak zkusim Domanskyho a navic jdu v utery vecer do hospody v Dolnich Pocernicich, tak to je za rohem :) Citovat
antired Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 jj .. ale ja mam aj tak este aj 4g usb ( taky maly ) a este som si spravil osvetlenie do toho VELKEHO kastliku ktory je tost neprehladny aj pri slnku . dal som dnu 6 led diod a napojil som to na osvetlenie zapalovacu ktore svieti len ked sa mi vypne denne osvetlenie, cize vzdy ked to treba Nez mi tu hodis fota, kde to bude jasne, mam otazecku: tim kaslikem mas na myslh ten mezisedadly jo? A zapalovac, to jako zastrcka na 12V pod radickou? Ta mi ale myslim nesviti, ani v noci. Citovat
elton Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Tak jsem zkoušel přes bluetut pustit music a nefunguje mi to. Asi to Rneg neumí a základní rádio ano:myslim Citovat
antired Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 mi taky ne... Neni tam na vyber z jakeho zdroje prehravat. Jen aux a cd. Pres bluetooth to nede. Nu co, nemuzeme mit vse:D Citovat
Speedy5008 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Prehravanie mp3 z mobilu cez BlueThoot - asi nieco zle parujete, ako som pisal, mam to vyskusane na 2 mobiloch a ide to :-) .. mate BlueThoot v aute od vyroby ? Citovat
Speedy5008 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 antired .. hej, myslim ten priestor medzi sedackou . MUSI to svietit v noci ak mas pustene stretavacie svetla. ja som to namontoval na LAVU stranu ked pozeras zvrchu do kastliku [Edited on 25/10/10 by Speedy5008] [Edited on 25/10/10 by Speedy5008] Citovat
Speedy5008 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 a este mam aj DVE spetne zrkadla, videl som bez 5008 len s jednim Citovat
antired Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 antired .. hej, myslim ten priestor medzi sedackou . MUSI to svietit v noci ak mas pustene stretavacie svetla. ja som to namontoval na LAVU stranu ked pozeras zvrchu do kastliku [Edited on 25/10/10 by Speedy5008] [Edited on 25/10/10 by Speedy5008] Super to hnedka tento tyden delam. 1. Kde jsi je kupoval ty diody? 2. A delal jsi to sam? Tu rozborku panelu at se dostanes k nejakemu napajeni? 3. Bral jsi to z svetleni zasuvky na 12V u radici paky? (jestli je teda osvetlena) 4. Barva diod predpokladam oranzova ne? Dik za info. Citovat
Speedy5008 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 antired .. hej, myslim ten priestor medzi sedackou . MUSI to svietit v noci ak mas pustene stretavacie svetla. ja som to namontoval na LAVU stranu ked pozeras zvrchu do kastliku [Edited on 25/10/10 by Speedy5008] [Edited on 25/10/10 by Speedy5008] Super to hnedka tento tyden delam. 1. Kde jsi je kupoval ty diody? 2. A delal jsi to sam? Tu rozborku panelu at se dostanes k nejakemu napajeni? 3. Bral jsi to z svetleni zasuvky na 12V u radici paky? (jestli je teda osvetlena) 4. Barva diod predpokladam oranzova ne? Dik za info. 1. diody v radio amaterovy SILNO svietive 2. jj sam, zacnes od rychlostnej paky, vsetko je na plastove uchyty a tahas to do hora Z CITOM !! 3.12V je zo ziarovky od osvetlenia zapalovacu, tym ze to mam nastavene CISTO na denne svietenie, tak mi to osvetluje kastlik VZDY ked su pustene STRETAVACIE svetla. odber je maly takze pohoda 4. Farba je BIELA, pretoze ina by ti menila farbu svetkych veci v kastliku .. ale skus dat aj inu, mozno to lepsie ukaze Vela ZDARU Citovat
antired Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 diky moc za info. Snad nic neurvu az to budu tahat ven. Citovat
elton Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 - asi nieco zle parujete, ako som pisal, mam to vyskusane na 2 mobiloch a ide to :-) .. mate BlueThoot v aute od vyroby ? Mám bluethoot od výroby, ale myslím si, že to Rneg neumožňuje. Napiš když tak přesný postup co tam mačkáš. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.