Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám to sice hozeny i v serise, ale tam asi nikdo neví, tak to dám i sem :) chtěl bych se zeptat, zda nevíte, co by mohlo způsobovat pískání v motorovém prostoru. Myslel jsem si, že je to, jak už to většinou bývá, rozvodový nebo drážkový řemen. Bohužel ale řemenem to není ani jedním. Při pohledu do motorového prostoru se to ozývá z pravé strany od motoru, takže by tam žádný řemen bát neměl. Dělá to většinou jen u studeného motoru a jen když je chladněji (cca pod 15°C) Přes zimu to dělá takřka neustále a někdy i když je motor zahřátý. Přes létu opravdu jen když spadne hodně teplota, nebo když prší. Někdy se frekvence zvyšuje s otáčkami (dělá to od volnoběhu do 3000otáček a v některých momentech to přestane a od 3 tisíc nahoru už to nedělá) Né že by to byla nějáká hrůza, ale vadí mi, když to dělá. Co by to mohlo být? Servo? Díky za každou radu

Ještě bych chtěl dodat, že rozvody jsem dělal nedávno a drážkový řemen taktéž...

Odesláno
Mám to sice hozeny i v serise, ale tam asi nikdo neví, tak to dám i sem :) chtěl bych se zeptat, zda nevíte, co by mohlo způsobovat pískání v motorovém prostoru. Myslel jsem si, že je to, jak už to většinou bývá, rozvodový nebo drážkový řemen. Bohužel ale řemenem to není ani jedním. Při pohledu do motorového prostoru se to ozývá z pravé strany od motoru, takže by tam žádný řemen bát neměl. Dělá to většinou jen u studeného motoru a jen když je chladněji (cca pod 15°C) Přes zimu to dělá takřka neustále a někdy i když je motor zahřátý. Přes létu opravdu jen když spadne hodně teplota, nebo když prší. Někdy se frekvence zvyšuje s otáčkami (dělá to od volnoběhu do 3000otáček a v některých momentech to přestane a od 3 tisíc nahoru už to nedělá) Né že by to byla nějáká hrůza, ale vadí mi, když to dělá. Co by to mohlo být? Servo? Díky za každou radu

Ještě bych chtěl dodat, že rozvody jsem dělal nedávno a drážkový řemen taktéž...

Jestli máš elektrohydrauliku, tak až to bude pískat, tak si na to servo polož ruku, měl bys cítít, zda frakvence toho pískaní odpovídá, Nebo strč hlavu víc do motorovýho prostoru a poslechni si to víc zblízka, zda to jde odtama, jinak to servo to docela jistě být může, protože hřídele motoru a čerpadla sou spojený takvou plastovou srajdou a ta když se vyhudlá, může se mírně vyosit a tím jakoby pískat... Mě třeba v zimě motor nastudeno vyluzuje všelijaký zvuky včetně takovýho jakoby pískání, ale borec co dělá Pugy mi řekl, že jednak ty motory sou v zimě prostě hlučnější a jednak budou už trošku stahaný vačky, což může taky dělat podobnej randál, zvlášť zastudena..:roker

[upravil dne 1/12/12 14:39 od odee]

Odesláno

odee: Díky moc, zkusím na to chytnout, i když to zrovna při volnoběhu dělá strašně málokdy. Řešit to asi nebudu. Zatím to vadí jen mě :D

Raweon: Já mám koberec děravej a špinavej a než abych to nechal vyčistit u nějaké firmy, tak koupím jinej v lepším stavu :D Pohybuje se to od 200,- do 500,-, ale zatím jsem nenarazil na žádnej v mym kraji, tak musím dál hledat :)

Odesláno

Mám dobroj zprávu, klucí :) OttoMobile se konečně rozhoupali a 1:18 model puga 106 S16 bude!

http://www.otto-models.com/index.php/en

http://otto-models.com/index.php/fr/les-miniatures-ottomobile?view=detail&id=180

Je to limitovaná edice 1 250 kousků, už teď jsou připraveny na předobjednávku a cenovka je cca 1 600 Kč včetně pošty. Já už mám objednáno ;)

[upravil dne 2.12.12 13:43 od kujon106]

post-6844-14109628368363_thumb.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...