Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potrebujem pomoc. Prešiel som skoro celé fórum a nenašiel som nič, možno som aj prehliadol.:myslim

Mám vyfučanú klímu. A vôbec nezopína. to malo, už keď som auto kupoval, lebo bolo pritlačené spredu.

Ale k veci. Chcem sa vás spýtať, že chcem zistiť, že koľko je oleja v kompresore(čerpadle) klimy, len neviem ako sa k nemu rozumne dostať. Dá sa nejako z vrchu alebo ako?

Mám old model 2.1 td 12V.

Snažil som sa nájsť aj nejakú fotodokumentáciu, ale nič :fnuk

Odesláno
Původně zaslal: tomasuli

...chcem zistiť, že koľko je oleja v kompresore(čerpadle) klimy, len neviem ako sa k nemu rozumne dostať. Dá sa nejako z vrchu alebo ako?

Klimatizácia obsahuje dve olejové náplne. Jedna je priamo v kompresore, počas prevádzky sa nemení a kontrola je možná iba po demontáži kompresora.

Druhá náplň je priamo v systéme chladiva. Táto sa mení alebo dopĺňa pri plnení chladivom a množstvo je cca 130 - 150 cm3.

[upravil dne 28/3/10 pastorek]

Odesláno

A este doplnim, ze ak nemas okruh naplneny, tak tam nemas tlak...na zaklade tohto tlaku ti klima zopne, ak je tlak nizky, alebo ziadny, klimu nezopnes ;)

Odesláno

Qcko a Pastorek vaša odpoveď mi bola postačujúca. Lebo ja som rozmýšľal nad tým, či mi nemôže seknúť motorom, keď mi nefunguje a vôbec ju nekontrolujem. Aby mi nezadrelo kompresor, čiže čerpadlo.

Odesláno

Keby sa i kompresor zadrel tak ti motor nesekne lebo je od motora hnaný cez treciu spojku a tá bude sprešmykovať. Keby sa zadrelo i ložisko v spojke kompresora tak bude šmýkať remeň.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...