Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar chlapi mam pezotka 406,je to velikej mazel uz jsem do nej nasypal nespocet penizek a nechci se ho zbavit ale jen ten vykon me stale vadi,spise nepostacuje. Prosim o radu ,mam sehnany motor 2,0 100kw,co vsechno je potreba udelat aby to sedlo misto toho 1,8?? je to velky problem? a jak na urade aby vse bylo ofiko? diky moc za rady a zkusenosti.:super

Odesláno

už parkrat jsem nad tím taky přemýšlel.

to je EW? pokud by to bylo XU tak by nebyl zas takovej problem to přehodit XU 1,8 a 2,0 ma stejnou motorovou kabelaž. ale je vic typu. pokud by si měl EW tak to by bylo už horší. musel by si nejspiš vyměnit komplet eletriku.

potom to chce taky vymenit brzdy za vetši z 2,0 ;)

ještě by to chtělo pozjištovat jak je to s převodovkou a poloosama.

co tam maš za upravy když si do toho tolik nasypal?

[upravil dne 14.3.2010 čakom]

Guest Blackstar407
Odesláno

Ja som to uz robil 85kw za 99 kw nieje problem brzdy mozes nechat povodne elektronika ok pripojis elektronicku kebelaz motora na tu istu zbernicu ako na 85kw ktore je pod kastlikom na autobateriu vsetko sedi uchyty na prevodovke aj na motore aj vyfuk spojka je na oboch kapalinova poloosi tie iste bez problemov robil som to uz viackrat horsie by bolo keby si tam chcel motor 3.0 V6 tam tych veci treba pomenit viacej ale aj to sa da.Potom nezabudni na jednu vec pouzit riadiacu jednotku z motora 2.0 aj Bsi jednotku a imobilizacny cip v kluci hoci si myslim ze teraz mas vo svojej 1.8 slabsiu vybavu ako vo 2.0 Bsi ty bude ist mam to vyskusane......

Odesláno

nikde nema napsanej rok vyroby takže neni jisty jestli ma BSI. a podle jeho předchozich příspěvku ma 81kw tedy XU a 85kw je EW a to jsou rozdílny motory a je tam rozdílna elektrika.

pokud si dobře pamatuju tak XU ma pod baterkou dve kulaty zapojnice a EW jen jednu.

ty brzdy bych račí taky vyměnil. přeci jen ty 260 co jsou na 1,8 jsou nic moc na tak težky auto. a pokud chce silnejší auto tak už to delat ze vším všudy aby to taky pořadně brzdilo.

[upravil dne 14.3.2010 čakom]

Guest Blackstar407
Odesláno

jj su tam rozdielne zbernice stary a novy model.Ale moze dat 2.0 97kw pokial ma old model a dokonca pouzit aj tu istu riadiacu jednotku 1.8 a 2.0 mali tu istu bosch. Daval som aj 2.0 97kw do 1.8 81kw noveho modelu len treba prehodit koblovacku na motore a zopar cidiel koli tomu ze sa zmenil tvar koncoviek riadiaca jednotka sa da pouzit ta ista z 1.8 Sagem SL96 ona sa prisposobi na takom aute prave jazdim ma lepsi tah ako v starom modeli s riadiacou bosch ale spotreba ta ista...

Guest Blackstar407
Odesláno

nie prevodovky su rozdielne.Ale ja som daval 2.0 jak celok aj s prevodovkou len prhodis uchyty na kasne na tie silentbloky a jednu dierku dalej. tiez som vymenil lanko spojky lebo su rozdielne.Vyfukove potrubie je to iste...

Odesláno

Mam tam sportovni podvozek,elektronicky ovladany z vozu co se tyce vysky vozidla,dale (Magic car) start na dalkove ovladani,litá kola Ronal 17´225, Audio soustavu X-plod,sedačky sparco.a ruzne jine doplnky

Odesláno

nechceš sem hodit foto? a co to je za podvozek?

ten motor 2,0 je teda XU nebo EW? tady maš příklady jak vypada XU a EW

[upravil dne 15.3.2010 čakom]

Odesláno

Zase si na jednu stranu rikam jestli se to vyplati menit za 2,0 se 97kw kdyz je tam rozdil 10-15 koni.oproti tomi 81kw. Shanel jsem cele auto V6 3,0 ale skoro vsechny jsem nasel v Cupe coz nechci a pokud bych sehnal motor z toho Cupecka,sel by namontovat do toho sedana? meho. Prece jen 150Kw uz je hodne muziky. Diky za rady a odpovedi.

Guest Blackstar407
Odesláno

ked vlastnis stary model 81kw siel by tam dostat motor 3.0 ale stary koncept......

Odesláno

Bude vubec poznat nejak znatelne 100kw od tech 81?? Ja uz sem fakt bezradny.asi koupim jiny vuz ,ac nerad poradte prosim co by bylo tak nejlepsi aby se to trochu hejbalo kdyz clovek potrebuje predjizdet.diky moc;)

Odesláno

Tak diky moc za radu musim ten motor nekde sehnat a vyresim to tak ,mate s timto motorem zkusenosti?? jaky je rozdil mezi tim 97kw a 100kw??:myslim samozrejme mimo ty 3 kone

Guest Blackstar407
Odesláno

97kw oproti 81kw dost rozdiel u 97 kw je aj ina prevodovka lepsie sprevodovana u nas je kopec z stupanim asi 5 km idem stale na 5 stupen vdacna prevodovka po dedine s 5 idem 50km rychlostov a nepreradujem a potom zacnem pridavat vsetko ok 1.8 81kw ta uz hrkotala inac dobre skusenosti s timto motorom a skoro vobec ho nerozoznas od 81kw. Ja ho mam teraz v novom modeli menil som ho sam 1.8 som vyhodil dost leniva. Inac 97kw a 99kw zase velky rozdiel ina prevodovka lepsi motor lepsia spotreba oproti 97kw ale 99kw do stareho modelu nedostanes vnijakom pripade. Pocitaj ak vymenis 81kw za 97kw spotreba o 1L hore....tak prajem vela uspechov...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...