Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

jak myslíš vodou..jestli to chápu tak teplou vodou se to poleje a lépe tvaruje nebo naco ta voda??jo a myslíš že to můžu přelepit na stávající textil tapecu nebo se musí ten textil ztrhnout.určitě bude lepšíá když se sundá což??tenhle club je prostě super pro kutily jako já ;) člověku tu každej poradí a do té práce se pouští skoro jako zkušený odborník:super

Odesláno

Vodou tak, ze kozenka sa natiahne cez tvar, ktory chces potiahnut, napustis ju vodou a kozenka sa vytvaruje na pozadovany tvar, nie moc presne, ale dost na to, aby sa ti s nou potom dobre robilo, vyhoda je ze je paradne pruzna...potom ju nechas uschnut a mozes sa pustit do prace...

...urcite strhat uplne vsetko pokial sa da, potom vybrusit (ocelovy kartac je super) a potom lepit, chemopren je dobry, len treba dodrziavat navod a nebat sa toho, ze to uz vyzera suche, tak chemopren funguje, ale nemozes ho dat moc, mal by si tam hrudky, ani malo, casom by to spravilo bubliny...ale treba si to vyskusat a pochopis to, ja som sa to ucil sam a ked sa ti podari spravit nejaky mensi kus, uz to ide samo .... pozri sa na Rejty-ho auto, odporucam:super

Odesláno

jj dík...a ta voda musímít určitou teplotu nebo je to skoro jedno..v horký se máchat nebudu a ve studený taky ne :D takže tak normální teplota...jde o to že to bue mokrý a proto se to dobře tvaruje nebo to musí být zároveň ohřáté???myslím že na těch tapecech se to naučím jak nic,patom palubku ale povězte....myslíte že sedadla zručnej člověk po tom coudělá zbytek auta zvládne???tam sed to asi nelepí nebo též lepí???tam už se bude muset asi trochu šít a nevím jestli normální stroj zvládne prošít tu koženku ale to se vymyslí jen kdybyste ještě řekli postup u sedadel bylo by to fajne..jiának s chemoprénem umím takže v tom bych problém neviděl...jsou týpci co to nenenchávaj zavadnout a pak se moc divěj že to nedrží :D

Odesláno

Mne to vyslo na 3962kč delal jsem to sam a jen za kozenku a za 1,5kg lepidle jsem calounik tak proc to neviuzit a mam kufr strop dvere a sedačky panel mezi nimy a tet se budu postet do palubovky ale nevim jak jeste jestly calounit nebo striknout

Odesláno

Ze sedaček musíš sundat originální potah,kterej se rozpárá a podle něj se vystřihají nové kusy z kůže nebo koženky (....) a pak sešije dohromady,ale je to asi těžší než si myslíme aby to k něčemu vypadalo;) Koukni na Rejtyho,ten si to teď dělal do 206ky;)

Odesláno

já to hledal ale jeho čalounickou práci jsem asinezaznamenal a nebo mi to nějak uniklo

jsem syn švadeny tak by to neměl být problém.třeba mamča pro začátek pomůže ale učímse rychle :D

Odesláno
Původně zaslal: Strejdakopec

jo uznávám že je to za kůži ale upřímně i tak se mi to zdá dost vysoko...ale člověk takhle nedokáže posoudit....když nevím kolik se toho zdělalo a za jaký čas tak těžko může člověk říct jestli je to levný ale myslím když topřeženu a kůže by stála 10 000 atk pochybuju že to dělal 4 týdny protože zbylích 20 000 mě přijde adakvátní cena za práci na 1 měsíc

To nemuzes myslet vazne. Pokud ho to zivi tak tech 20 tisic musi udelat tak za tyden. Jinak ta prace vypada opravdu slusne. Jako etalon pro srovnavanim pouzivat toto:

http://www.autocalunictvo.sk/

Mas tam i ceny, pefektni prace.

Odesláno

je to moc pěkný ale podle mě nazor že musíš vydělat 20 000 za týden je sice hezký ale neúměrný.takovej job bych chtěl taky.mít za měsíc 80 000 pouze za práci...????tos asi nemyslel vážně ty

Odesláno

a doprdele Sobol...koukam ze letos bude v TC třeba menej aut,za to to bude ale podivana....konkurence jke třeba..krasne!!!!!:P

Odesláno
Původně zaslal: 309GT

Ze sedaček musíš sundat originální potah,kterej se rozpárá a podle něj se vystřihají nové kusy z kůže nebo koženky (....) a pak sešije dohromady,ale je to asi těžší než si myslíme aby to k něčemu vypadalo;) Koukni na Rejtyho,ten si to teď dělal do 206ky;)

ty vole,kdybych se tim živil,tak si taky rikam 30tis za celej intros:)

a nehlede na to ze takhle je to ze vsim...nic neni zadarmo a kdyz se to holt nekomu zda jako velka cena,tak mu to holt nikdo nevymluvi pokud si to sam nev yzkousi,ja sem si taky myslel ze co calounik musi umet..pche...byt calounikem klidne tech 30 za praci vemu a nebudu se stydet!!!!! a konkretne kdyaz to vemu na svoji praci tak lidi vzdycky prijdou ze by chteli udelat travník..tak kdyz jim reknu cenu 280 korun za metr čtvwerečni tak pak koukaj jak strejdakopec na calounika:D:D:D:D

Odesláno

neříkám že je moc 30 000 za interiér ale někdo tu zmínil že za 20 000 jeden introš a že čalouník za tu cenu musí zvládnout čtyři za měsíc a uznej že to by bylo v poměru vůči jiným pracem asi tak 3x nad limit ale je mi to jedno...nebudu říkat moje názory...kvalitní práce je vždy k nezaplacení a ty prachy mít tak je možná taky obětuju když vidím jak to např sobol dokáže udělat hezký

Odesláno
Původně zaslal: Strejdakopec

neříkám že je moc 30 000 za interiér ale někdo tu zmínil že za 20 000 jeden introš a že čalouník za tu cenu musí zvládnout čtyři za měsíc a uznej že to by bylo v poměru vůči jiným pracem asi tak 3x nad limit ale je mi to jedno...nebudu říkat moje názory...kvalitní práce je vždy k nezaplacení a ty prachy mít tak je možná taky obětuju když vidím jak to např sobol dokáže udělat hezký

Trikrat nad jakej limit? Vuci jake praci? Chlape prober se. Remeslo je v totalnim upadku, zajemci o vyuceni nejsou. Tito lide odvadeji perfektni praci a asi by jsi je spocital na prstech jedne ruky. Nechci ani hadat kolik by te to stalo v zahranici. Uvedom si ze musi platit dane, zazemi a pripadne nejakeho mechanika na rozebirani a sestavovani interieru. Ne kazdej je ochoten si auto rozmontovat sam a dovezt jen dily.

Odesláno

bavili jsme se o práci jako čalounictví a ne rozebírání auta apodobně...to je potom individuelní...sice jich je moc málo ale já tady komentuju to že kdyby to bylo jak se tu psalo a jeden čalouník si dokázal za svojí práci vidělat řekněme těch 80 000 za měsíc tak je někde něco špatně a byla by to zlodějna ale k tomuhle trématu už nenapíšu nic.....nemá to smysl

Odesláno

Když bude chtít 20k za introš,je z hodně levného kraje,vezmi si že 10k zahučí do materiálů:papa Taky záleží jak to ve finále vypadá,zprasit to umim taky a za cenu matroše,chceš?:D:D:D

Odesláno

Ale to rozebrání je snad taky práce za kterou musíš zaplatit, to samy energie, prostory, daně, zdravotní a soc. pojištění, za všechno se platí a když by si vydělal 20tis tak bude žrát po zaplacení všech výdajů co?

Hele, ber to tak, že kvalitní řemeslo je dnes nedostatkový zboží co se cení a 80tis měs. za práci není žádná zlodějina!!:bacha

Já je taky nemám, ale když je někdo šikovnej a něco umí tak mu to přeju.

[upravil dne 8/2/10 Sagic]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...