Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dnes cca po 1 km sa mi rozsvietila kontrolka autodiagostiky motora, nasledovalo pipnutie a na palubnom pocitaci sa zobrazila sprava \"Catalytic Converter Fault\". Motor stratil vykon - išiel tak na 40%. Po odstaveni a zhruba 15 min. vypnutí motora bolo vsetko v poriadku. Kontrolka nesvietila a motor v poriadku aj po následnom odjazdení asi 50 km. Mohol by mi niekto napisat o co ide. Je to nieco vazne a treba s tym do servisu?

Ďakujem za každú odpoveď.

Peugeot 307 1.4E r.v. 2001

[upravil dne 23/1/10 Bowroy]

[upravil dne 23/1/10 Bowroy]

[upravil dne 4/2/10 Bowroy]

• O 2 týdny později...
Odesláno

mam to v podpise:

Peugeot 307 1.4E r.v. 2001, 72 000 km

Priznam sa vsak ze ta chyba ma zaskocila - odrazu vykon na polovicu, auto ziadny tah, cudne trasenie atd. ak by ste o tom nieco vedel o tomto probleme poprosil by som o informaciu - dakujem.

P.S.

Je vsak zaujimave, ze som odvtedy najazdil cca 500 km a auto sa sprava normalne.

Odesláno
Původně zaslal: comm

catalytic converter fault - zavada katalizatoru

no hej, preložiť si to viem i sám, chcel som iba vedieť či sa s tým problémom už niekto stretol a ako ho prípadne odstraniť.

Skôr ma zaráža to že sa to viackrát nepakovalo a nie sú žiadne problémy. Je to štandardné správanie alebo nie...? Bol iba \"výstrelok elektroniky\", prípadne uvoľnené prívody do lambda sondy, alebo, alebo... asi tak. Chýbajú mi skúsenosti.

Odesláno

Naprosto stejná závada dva dny zpátky. Ten pokles výkonu způsobilo nefunkční zapalování na jednom válci a katalyzátor se ozval protože přes něj šel nespálený benzín. Po odstavení a vychladnutí vše OK. Diagnostika - pouze porucha zapalování. Preventivně jsem vyměnil svíčky (neznám zcela jistě historii). Pokud by se závada opakovala tak výměna zapalovací rampy (prý velmi častá závada) . Dost dobře je možné, že za to můžou mrazy a sůl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...