Líby Odesláno 18. leden 2010 Odesláno 18. leden 2010 zdravim,muze nekdo poradit jak nejlepe zapojit dvoucivku subac na 2kanal zesik? diky za rady:) Citovat
mk405 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 na dvoucívku je ideál monoblok, na dvoukanál jedině do můstku aby šlo do obou cívek to samé, určitě ne každou cívku na jeden kanál. pak je otázka impedance každé cívky zapojení paralerní nebo seriové a stabilita zesilovače pro danou impedanci a výkon... ale na to by jsi musel napsat trochu více;) Citovat
Líby Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 mam zesik 2x75W RMS na 4ohmy a sub ma 2x400W RMS,uz mi psal i nejakej co dela autohifi a rikal ze to bude hrat s timhle zesikem tak na desetinu a psal zapojit kazdej kanal na jednu civku,to ale zase ty pises opak tak nevim,ale uz jsoem koukal na monoblok tak asi koupim at to alespon hraje Citovat
Líby Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 jinak mam tento sub ale podle peugeot09 je to cina ale to neresim http://eshop.autokom-audio.cz/product_info.php?products_id=310 Citovat
peugeot09 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Nepřekrucuj. Tam je jedno, jestli to je čína nebo není. Proč myslíš, že je oproti originálu tak levnej (třetina ceny)? Schválně si zkus proměřit parametry originálu oproti nepovedené kopii. Trh je těmihle šity zaplaven. Divím se, že se i teď najdou blbci, kteří obchodníkovi skočí na špek. Myslel jsem, že je tohle téma už natolik profláklé, že se nikdo nemůže nachytat, Autohifík jako obvykle radí kraviny. Ti vůbec netuší která bije. [upravil dne 20/1/10 peugeot09] Citovat
mk405 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Původně zaslal: Líby mam zesik 2x75W RMS na 4ohmy a sub ma 2x400W RMS,uz mi psal i nejakej co dela autohifi a rikal ze to bude hrat s timhle zesikem tak na desetinu a psal zapojit kazdej kanal na jednu civku,to ale zase ty pises opak tak nevim,ale uz jsoem koukal na monoblok tak asi koupim at to alespon hraje spousta lidí to tak zapojí každá cívka na jeden kanál, obvikle ten sub po čase umře a pak se diví. je to prosté do obou cívek potřebuješ dostat ten samej signál aby cívky šly stejně, na dvoukanálu (a ještě ve stereu) jde do každé něco jiného a tluče se to mezi sebou, jedna maká a druhá jí brzdí, je to jaku když brzdíš membránu rukou;) Citovat
mk405 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 jinak to je pěkná atrapa značkového subu:blicismajlik 2x6ohm cívky toje luxus pro zapojení když to dáš na tech 2x75W při 4 bude z toho odhadem 2x 50W při 6ohm, otázka je kolik má v můstku 4ohm a kolik při 2ohm (pokud ho umí) 3ohm budou nekde mezi... jestli ovšem zesík neumí 2ohm můstek tak ho nejspíš spálíš Citovat
peugeot09 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Spálí ho tak jako tak. Originál se dle změřené impedanční křivky nedostane pod 5,6ohmů ani na 20Hz, kdežto atrapa klesá i při zapojení na jednu cívku ke třem ohmům, pokud se zapojí cívky paralelně, tak jsem nejnižší hodnotu naměřil 1,4ohmu. Holt, soudruzi se na nějakou ALU membránu vykašlali a udělali ji z plastu, který pokovili. Membrána má tak o 60g vyšší hmotnost než u originálu a o citlivosti 95dB/1W si tenhle šmejd může nechat jenom zdát. O klepání přívodů k cívce při vyšší výchylce a po čase i k následnému uklepání (materál vodiče není tak pružný) se snad ani nemusím zmiňovat. Třetinová cena se prostě někde projevit musí, to jen čecháček si myslí, že to koupí a se všema vyjebe, vždyť \"to jsou volové, že to kupujou za šestku, když já to můžu mít za dvojku a je to úplně to samý\". Až doplním na svůj web několik teoretických článků, omlátím tohle měření všem autohifíkům o hlavu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.