Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

na dvoucívku je ideál monoblok, na dvoukanál jedině do můstku aby šlo do obou cívek to samé, určitě ne každou cívku na jeden kanál.

pak je otázka impedance každé cívky zapojení paralerní nebo seriové a stabilita zesilovače pro danou impedanci a výkon... ale na to by jsi musel napsat trochu více;)

Odesláno

mam zesik 2x75W RMS na 4ohmy a sub ma 2x400W RMS,uz mi psal i nejakej co dela autohifi a rikal ze to bude hrat s timhle zesikem tak na desetinu a psal zapojit kazdej kanal na jednu civku,to ale zase ty pises opak tak nevim,ale uz jsoem koukal na monoblok tak asi koupim at to alespon hraje

Odesláno

Nepřekrucuj. Tam je jedno, jestli to je čína nebo není. Proč myslíš, že je oproti originálu tak levnej (třetina ceny)? Schválně si zkus proměřit parametry originálu oproti nepovedené kopii. Trh je těmihle šity zaplaven.

Divím se, že se i teď najdou blbci, kteří obchodníkovi skočí na špek. Myslel jsem, že je tohle téma už natolik profláklé, že se nikdo nemůže nachytat,

Autohifík jako obvykle radí kraviny. Ti vůbec netuší která bije. :roll

[upravil dne 20/1/10 peugeot09]

Odesláno
Původně zaslal: Líby

mam zesik 2x75W RMS na 4ohmy a sub ma 2x400W RMS,uz mi psal i nejakej co dela autohifi a rikal ze to bude hrat s timhle zesikem tak na desetinu a psal zapojit kazdej kanal na jednu civku,to ale zase ty pises opak tak nevim,ale uz jsoem koukal na monoblok tak asi koupim at to alespon hraje

spousta lidí to tak zapojí každá cívka na jeden kanál, obvikle ten sub po čase umře a pak se diví.

je to prosté do obou cívek potřebuješ dostat ten samej signál aby cívky šly stejně, na dvoukanálu (a ještě ve stereu) jde do každé něco jiného a tluče se to mezi sebou, jedna maká a druhá jí brzdí, je to jaku když brzdíš membránu rukou;)

Odesláno

jinak to je pěkná atrapa značkového subu:blicismajlik

2x6ohm cívky toje luxus pro zapojení:blicismajlik když to dáš na tech 2x75W při 4 bude z toho odhadem 2x 50W při 6ohm, otázka je kolik má v můstku 4ohm a kolik při 2ohm (pokud ho umí) 3ohm budou nekde mezi...

jestli ovšem zesík neumí 2ohm můstek tak ho nejspíš spálíš :super

Odesláno

Spálí ho tak jako tak. Originál se dle změřené impedanční křivky nedostane pod 5,6ohmů ani na 20Hz, kdežto atrapa klesá i při zapojení na jednu cívku ke třem ohmům, pokud se zapojí cívky paralelně, tak jsem nejnižší hodnotu naměřil 1,4ohmu. Holt, soudruzi se na nějakou ALU membránu vykašlali a udělali ji z plastu, který pokovili. Membrána má tak o 60g vyšší hmotnost než u originálu a o citlivosti 95dB/1W si tenhle šmejd může nechat jenom zdát. O klepání přívodů k cívce při vyšší výchylce a po čase i k následnému uklepání (materál vodiče není tak pružný) se snad ani nemusím zmiňovat. :bojim

Třetinová cena se prostě někde projevit musí, to jen čecháček si myslí, že to koupí a se všema vyjebe, vždyť \"to jsou volové, že to kupujou za šestku, když já to můžu mít za dvojku a je to úplně to samý\".

Až doplním na svůj web několik teoretických článků, omlátím tohle měření všem autohifíkům o hlavu. :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...