Strejdakopec Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 mám 406 sedan....když chci řekněme 12\'\' woofer a bednu si udělat sám....je třeba mít uvnitř nějaké přepážky,tlumení(koberec nebo cosi jiného)???litráž na takový reprák tuněkde najdu...někde to tu bylo jde o to jestli tam dát basreflex a popř jakej... Citovat
peugeot09 Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Človeče, tebe to ještě furt nepřešlo. Návrh opravdu dobře odladěného subwooferu není žádná legrace, parametry reproduktoru si v drtivé většině případů výrobce vycucá z prstu, takže ani návrh bez proměření reproduktoru se nezdaří. O tom, že se parametry po krátkodobém rozehrání změní k nepoznání snad ani nemusím psát. Návrh a výsledná konstrukce bassreflexu s proměřením reprobedýnky jako celku (zda se naladění BR alespoň trochu shoduje se simulací) je pak až prakticky až ta poslední věc. To je dost podobná situace, jako kdybych si chtěl do svýho mazla dát benzinovýho dvoulitra. Ono se to řekne, přehodit jednačtyřku za dvoulitr... [upravil dne 16/1/10 peugeot09] Citovat
Strejdakopec Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 no jo ...se nudím a chce se mi něco vymejšlet...koukal jsem na netu na postupy výroby laminátových vestaveb a docela mě to láká protože s laminátem mě to baví jenže tam potom je asi ještě větší problém vše měřit než u dřevěně krychlové bedny ne? Citovat
peugeot09 Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Pokud budeš chtít nějakej specifickej tvar, je potřeba vnitřní objem samozřejmě propočítat. No, hele, když mi na forum položíš dotaz a dodáš přesné parametry reproduktoru, vyhodím ti grafy simulace společně s rozměry bassreflexu atd. Stejně ale upozorňuju, že takový návrh bude v podstatě k ničemu. Citovat
Strejdakopec Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 já momentálně repro nemám...můžu si ho zatím pouze tak vyhlídnout....teď ještě otázka mimo...když nekoupím úplně nový repro akoupím používanej tak se mi tuším už jeho parmetry během hraní lišit nebudou a budou ustálené,nebo je tomu jinak?? Citovat
peugeot09 Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Záleží na tom, jak dlouho byl nehraný a v jakém prostředí ten reproduktor byl. Nedá se to úplně jednoznačně říct. Závěs reproduktoru může ztvrdnout klidně i po týdnu, když je reproduktor bez jakéhokoliv signálu. Rezonanční kmitočet se posune klidně o 20Hz výše, Qčka vylítnou o pár desetin, společně s tím se změní i ostatní TS parametry reproduktoru a je problém. Nevím, jestli jsem ti to už říkal, ale pokud by ses s tím nechtěl patlat (a mít nejistý výsledek), nabízím menší bedýnku s desetipalcem stejné řady jako dvanáctipalec který jsem ti ukazoval v akci. No a pokud chceš něco pořádnýho, tak dvanáctipalec je taky stále k mání. [upravil dne 16/1/10 peugeot09] Citovat
Strejdakopec Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 no předevší jde o cenu ...to je jasný...já ti taky můžu nabídnout auto ale když ti neřeknu za kolik tak ti to nic neřekne Citovat
peugeot09 Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Souhlas, tak jestli máš zájem, napiš SZ, nějak už to pořešíme. Citovat
Strejdakopec Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 vis,co??teď už budu mít zas auto v kupě tak se za tebou stavím doma a ukážu ti mojí představu přímo na autě rozeberem ten zesík co mám a mrkneš se mi jestli by to stačilo alespoňna ten woofer...já doufám že jo i kdyby po menší rekonstrukci;)....to bysme se jestě dohodly někdy v příštím týdnu přes sz..o.k.? Citovat
peugeot09 Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Může být, do konce ledna budu mít ještě spoustu času, pak už moc ne. Citovat
Strejdakopec Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 já na to ani nějak moc nechvátám takže kklídek... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.