Lord Back Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 chtěl jsem se zeptat jestli má 2,1td regulaci turba nebo nějaký naklápěcí lopatky, moc mě to zajímá jelikož motor táhne asi od 2000ot/min tak s toho jsem vyvodil že by tam mohl bejt nějakej podtlakovej sráč, kterej to ovládá protože mi to pokaždý nezatáhne stejně a je to slyšet na zvuku turba někdy to sičí piská jako blázen a to jede jak má pěkně z vostra, jindy zas ne tak prosím poraďte a je to i znát když ho chci pořádně roztocit tak to nekdy přestane úplně pískat ale to až ve velkej otáčkách prostě ho pak neslyšim Citovat
comm Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 naklapacie lopatky nema. ma len podlakovu regulaciu mne cititelne zatahuje az zhruba pri 2200ot/m. treba skontrolovat tiahlo co vedie s regulacie na ventil mrknut ci to nieje skorodovane alebo nejak inak znecistene a je tam aj taka hadiska ci nie je zla a potom skontrolovat komplet potrubie. Citovat
Lord Back Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 no to jsem rád že je to takhle udělaný a teď mi poraď jak to udělam abych tu regulaci vyřadil z činosti a měl to furt otevřený na plný pecky. Funguje to patrně tak čím větší podtlak tím víc otevřeno takže to budu muset napojit na vývjevu co je na posilovač a pak to bude furt otevřený a mě to bude trhat asvalt už od malejch otáček že jo nebo je to jinak? Citovat
punkac Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 achjo, další co chce z auta primárně určenýho na pohodlnou jízdu, udělat formuli jedna Proč jsi si nekoupil třílitra? Akorát ten motor dokurvíš a pak tu budeš fňukat, jak to dát dohromady Nemyslíš, že ten, kdo motor navrhnul, věděl co dělá? tady máš obrázek jednoho s posledních 2,1TD (moje auto) jestli máš auto vyrobený před rpo 07757 tak tam je jiné, obrázek bude následovat ale fakt nechápu proč se v tom vrtat, už jsem viděl auta, co jim majitel předělal turbo a měly fouký těsnění pod hlavou, ale kdo chce kam......... Citovat
punkac Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 tady máš schéma sání většinou může být prasklá nějaká hadice 1,2,3 nebo spoj mezi nima Citovat
mayo406 Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 A co tak uplne odpojit turbo a dat tam rovno kompresor aby ti stale tlacil aspon 10 atmosfer tlaku priamo do spalovacieho priestoru?Preboha ved sa spamataj ze ta regulacia turba tam je asi preto,lebo tam byt musi.Prave ta obmedzuje max.plniaci tlak z turba do sania a prebytocny tlak pusta do vyfuku,takze keby tam nebola turbo by nemalo ziadny ucinok.Aj ked je zle nastavena membrana,tak auto nema tah a ide ako hladky diesel.Nemas vobec predstavu o tom ako turbo funguje,tak do toho zbytocne neryp,aby si nemusel zhanat druhe.Motor 2.1 mal vzdy zatah az od cca 2000-2200 otacok,to nie je HDI,tam ma turbo ucinok uz od 1800 ot. Citovat
Lord Back Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 Děkuji za schéma ještě nevím jestli to udělam ale když se svezu vždy ze strejdovo koktou tdi 66kw ta prej regulaci nemá, tam mužeš dát dvojku ject klidně na 1000ot dáš plnej a letíš, nevím no mě hlavně vadí když jedu 90 tak turbo nebere je to ještě málo otáček aby bralo, začne ve 100 až 120, hvízdá jako jeden ruskej traktor se jménem kírovec a tlačí jako bejk, ale né moc dlouho pak už ho neslyšim hvízdat a už tak netáhne asi tak ve 150 a když ho furt držim tak to leze asi na 205 ale už né s takovou sílou jako při tech 130kmh a hlavně já ani nevím jestli to má tak silně hvízdat nemam možnost se svést s jinou 2,1 jel jsem s citroenem 1,9td to jelo taky pekně ale turbo tam slyšet není vůbec a já slyším vicemeně jen to turbo je to pěknej zvuk i ten pocit jako by to bylo fakt nadupany. Když jsem ho koupil a jel jsem s ním domu tak se mi zdá že to letělo líp, na né moc dlouhý rovince jsem mu šláp a bylo tam 190 hned a bez problému. Nemůže to taky dělat že jsem zalepil EGR ventil to je ta Bursíkova vymoženost co zalepuju u každýho auta co potkam Citovat
pastorek Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Z posledného príspevku usudzujem že nemáš šajnu ako funguje turbo a jeho regulačné prvky tak sa v tom radšej nerýp lebo si narobíš zbytočné výdavky. Predaj to, kúp si octáviu a budeš spokojný. (možno) Citovat
Burisek Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 jj jak píše Punkáč.....,zase někdo kdo chce mít trhače asfaltu,ale na to je TD celkem špatná volba !!! Kup si camaro a ne.er se do něčeho čemu navíc nerozumíš..... Citovat
Lord Back Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 tak octávku si kupovat nebudu tu už mam ale benzína, jsem nerad že vás tady seru, já bych spíš chtěl poradit s tím jak má fungovat já si myslím že mi to nefunguje dobře nebo vám co máte 2,1 vám to šlape taky tak, já nepotřebuju aby jste mi říkali že tomu nerozumim to já přece vím, jinak se tady nebudu svěřovat s tím problémem že to netáhne nebo táhne ale málo, teda myslím, spotřebu mam malou na 120 litrech jsem měl spotřebu 6,6 to si myslím že je málo ale na druhou stranu kdyby to nemakalo tak ta spotřeba je asi vjetší že jaký máte na to názor vy poraďte moji rádcové. Ale jak tady koukam na ty schémata tak mi věřte že s tím hejbat nemůžu a ani nebudu ale chtěl bych se projet na porovnání s jinou 2,1 td budu si muset počkat než se nám tady nějaká naskytne pak jí ukradnu projedu a zase vrátím. To byl samozřejmě ftip :blablabla Citovat
punkac Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 ta kokta má přímej vstřik paliva, nebude třeba v tomhle rozdíl? u motoru 2,1TD nafta hoří v hlavě a né ve válci nikoho nesereš (teda zatím ), jen jseš asi miliontej, co chce předělat auto úplně nesmyslným způsobem, proto ty odmítavé reakce zdejších matadorů, přeci kdyby to bylo tak jednoduché, udělal by to výrobce dávno sám. V nějakým jiným vlákně tady někdo přemejšlí jak ošálit váhu, map senzor či lambdu chtěj autu dát míň paliva (vstupní energie) ale chtějí z něj dostat větší kinetickou energii (na jednotku dodaného paliva), prostě se pokoušej o perpetum debile! Jinak zvýšení tlaku turba = fouklý těsnění pod hlavou, atd atd... Mě turbo zabírá asi v 2100-2200 otáčkách za minutu Jinak maximálka asi 200 z kopce, ale s mechanickým bošáckým čerpadlem! Citovat
Burisek Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 jj jak píše punkáč,ale ty tam budeš mít jistě elektronického Lucase,kterej je podstatně lepší na zrychlení jak mechanika co máme my s Kubou.....,takže ty to máš max.zoptimalizované.....,a pokud to chceš trošku předělat,tak pak leda to nechat načipovat....,rozdíl lépe půjde odspoda,což ty asi chceš.....,tak mi to bylo řečeno od člověka,co to dělá.... ( u nás to je to již pasé,jelikož mechanické čerpadlo nelze načipovat ) [upravil dne 11/1/10 Burisek] Citovat
Lord Back Odesláno 12. leden 2010 Autor Odesláno 12. leden 2010 To je přesně co potřebuju, já jsem s výkonem spokojenej toho víc nepotřebuju já ho chci jen šoupnout do menších otáček ten čip by byl určitě to pravé nevíte co to stojí? myslíte že se do desítky vejdu? kamarád si nechal vyměnit trysky a to je docela paráda to jde od spoda hned ale on má taky přímej vstrik takže tam to bude urcitě dávat víc než u klasickýho td, tam by to bylo asi úplně marný a kdoví jestli se to vůbec dělá. S tím přímim vstřikem to je teda tak že jde tryska přímo na píst? a v tom td je teda jakási předkomůrky v který to práská? rozumim teda tomu dobře. předem děkuji za odpovědi Citovat
punkac Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 chlape, chlape, jestli chceš poslat do pekla nejporuchovější část tvého vozu, začni se hrabat v čerpadle a ve vstřikách nevím co si od toho slibuješ, ale je vidět (a to se nezlob), že o Lucasu nevíš nic, o principu motoru taky nic, pro začátek si dej v googlu vyhledat, co stojí oprava, repas a nastavení čerpadla Lucas EPIC, snad tě výsledná částka probere, jinak protože jde stále o motor s komůrkou, hrozí dosti reálně to, čemu se říká prdlá hlava, opět oprava není z nejlevnějších jestli chceš čipovat kup si hdi nebo koktu tdi přímý vstřik = pálí ve válci na pístu v horní úvrati klasický TD = pálí v hlavě motoru (komůrce v hlavě nad válcem), když je píst v HÚ Citovat
Burisek Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 no je vidět že chceš čipovat,dobrá,najdi si na netu firmu DEA Benešov !! Spolehlivý kluci a elektronik tomu hlavně rozumí,cena do 8 tisíc,ale nevím jak ted,třeba to bude míň,ale třeba taky víc...... Citovat
comm Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 inac ktavka ma elekt.pneumaticky riadene turbo podla potreby zapne turbo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.