Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravicko potrebuju poradit - i kdyz mam teplotu tesne pod 90(normalni jizda) tak to vubec netopi jak by melo.

Jde mi o tohle - jak je prepinani klapky tak to sice prepina ale takhle-

1 poloha - ma to foukat na okno + na me => vysledek na me fouka takovy teply v mrazech spis vlazny vzduch a na predni sklo studenej, jak jsou takovy ty maly otvurky na odmlzeni oken nalevo a napravo tak z tech taky zima(nad uzaviratelnyma bocnima pruduchama), zbytek nic

2 poloha ma to na okno na me a na nohy => to sami co minule akorat mi jeste zacal trosku foukat studenej vzduch k noham:bacha

3poloha ma to na nohy + na me => fouka to studenejsi vzduch nez na me nez v poloze 1 a2

4poloha - jenom ty horni => vlaznej vetrik studenejsi nez pri 1a2 poloze.

Asi bude neco s klapkou co? musim jezdit v bunde jinak bych zmrznul a taky to zacne foukat aspon trosku naznak teplyho vzduchu az hrozne dlouho... kamos mel to samy jako ja akorat motor s vicebod. strikem a topilu mu to daleko driv nez me a oproti me jak ku.va

Jeste se bojim ze je zacpanej ten chladic v topeni protoze zenska predemnou nejakou dobu jezdila s prasklym tesnenim pod palici a ten bordel co tam byl v chladici kapaline:blicismajlik

Co mi poradite? co sem koukal tak na vyndani toho chladice je potreba sundat celou pristrojovku to fakt ne:ticho

Hlavne bych chtel vyresit tu klapku aby to fachalo jak ma.. treba se mi uplne neotvira klapka co mi otvira vzduch pres ten chladic - jak vubec funguje ta regulace teploty?

Dik za rady

Odesláno

No zacnem s takou banalitou...mas dobre odvzdusneny okruh?

Mozno mas upchatu nejaku trubku, dufaj, ze ta to nedozenie k vymene alebo vyberanie radiatora ... dolly1010 ti o tom porozprava pribeh:mrk

Odesláno

mne sa zase zda ze to kuri nejak slabsie ako som vymenil chladic a aj motor sa nejak pomalsie zohrieva ked stojim na mieste mam 1.4 a daval som tam chladic z 1.6 je o 5 cm dlksi z ebi to robilo to? :myslim

Odesláno

odvdusneno nekolikrat - auto mam pres rok tak sem minulou zimu to zkousel nejak udelat.. odvzdusneni nepomaha.. mam zkusit koupit takovu tu sracku jak to vycisti chladici soustavu? nebo da se odpojit radiator u motoru jak sou ty dve hadice(jeste sem na to poradne nekoukal) a zkusit to profouknout komresorem:myslim ?

auto netopilo poradne ani kdyz sem ho mel ze servisu s udelanym tesnenim pod palici atd. pred rokem

kdyz povolim ovzdusnovak tak si oparim ruku jaka jde z toho kapalina.. otazka je zdali je to pruchozi.

Jde mi hlavne o to ze mi to na predni sklo fouka uplne ledovej vzduch - to bych typoval na to ze je neco s klapkou da se k tomu nejak normalne dostat (bez sundani palubovky)? jeste mi obcas piska vetrak..:aut

Odesláno

a máš pořád stejnou teplotu vzduchu? nebo když dáš na modrý tak je ledovej a když na červený je teplejší aspon trochu? pokud ne, a byla by teplota pořád stejná tak bys moh mít jen to lanko od teploty vypadlý...:cool:

Odesláno

No já mám obdobný problém ... ale spíše mě trápi teplota auta.

Drží mi stále na 80C a nejde ani o stupeň nahoru ani dolu za jízdy ... jedině když déle stojím tak se vyšplhá k 90C a pak se sepne vyntilátor. Tudíž auto málo topi a to jako fakt málo :(

Nevíte co s tím ?

Odesláno

kdyz to dam na modry slisim jak se zmeni zvuk foukani a fouka studeny, akorat mi prijde ze kdyz stim koleckem otacim tak u toho studenyho je citit trochu odpor ale potom jak se to dostane tak do pulky cervenyho tak to jde uplne lehce jako by to s nicim nic nedelalo

Odesláno

Creams: mne tiez drzi teplotu motora stale na 82°C, ale vnutri mi to kuri dobre, nemozem sa stazovat...menili mi termostat, nejako som to nesledoval, ale cakal som ze bude teplota akolo 88°C, nie 82°C:myslim ...

Odesláno

ja bych jako prvni nechal zahrat auto na provozni teplotu a sahnul si na obe hadice co jdou do topeni,kdyz budou vlazny tak demontuj termostat ,mozna je zasekly (nedovřeny).

[upravil dne 17/12/09 majk306]

Odesláno
Původně zaslal: stres3dcz

nedali ti tam termostat pro auta s automat. prevodovkou? ta ma 82°C kdezto normalni 88-89

težko82C mam aj já a mam manual. přev.:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Mozno mas upchatu nejaku trubku, dufaj, ze ta to nedozenie k vymene alebo vyberanie radiatora ... dolly1010 ti o tom porozprava pribeh:mrk

Si piš :D

PS.: Mě taky nějak dlouho trvá, než se zahřeje auto. Že by seklej termostat a valilo to furt na velkej okruh? :myslim Budu se na to muset někdy mrknout :) Jenže v tomhle počasí a bez garáže to je na chuja :nevim

[upravil dne 18.12. 09 dolly1010]

Odesláno

Na větrák se dostaneš

- z jednej strany takhle (ta ti je ale k ničemu): http://mylms.ic.cz/index.php?text=93-pylovy-filtr

- z druhej strany tak, že mrkneš pod kastlík, uvidíš ventilátor. Odpojíš konektory a větrák vyndáš (viz. obrázek).

Samozřejmě teda, že nebudeš vytahovat celej tenhle kus plastu, ale jen větráček s držákem ;)

topeni-15.jpg

-na ty klapky existuje takovej tryk ve stylu dlašího obrázku :D

topeni-9.jpg

[upravil dne 18.12. 09 dolly1010]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...