Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem byl natolik zvědavý, že jsem si objednal z Číny Peugeot Planet z interfacem. Celková cena i s poštovným 6400kč. Jen jsem chtěl zjistit, zda to bude makat jak má. A světe div se, ono to opravdu jde. Program je bez aktivace - nevím zda umožňuje update, ale dostal je k tomu odkaz na webstranky, kde jsou novější verze softu ke stažení.

Zkoumal jsme s kamarádem co má originál kabel zda je totožný a součástky uvnitř odpovídají. Dokonce celé balení přišlo ve stejném balení jako je originál, ale bez notebooku. Že by v byl v číně dělán Peugeot Planet interface a tohle byla bokem udělaná věc od stejných lidí? Nedivil bych se.

Každopádně mi to řídící jednotku nezničilo, mohu definovat stejne věci v programu jako s \"originalem\".

Puvodni cena byla 2600 RMB, ale jdou uhadat a cenu posunou dolu.

K balení bylo přiloženo i DVD s videm, jak se Planet či Lexia instaluje a ovládá - sice čínsky, ale člověk něco podle videa pochopí.

Má tu někdo taky čínu? Tedy myslím \"kopii\", ono je dneska asi všechno made in China.

Odesláno

:xvul

mno chtel by sem se jenom zeptat jestli sem pochopil spravne ze jsi koupil kabel na diagnostiku? Moc do toho nefusuju tak se jenom ptam, a kdyby se ma verze potvrdila, to je kabel plus soft k tomu, a chyby ty rozlustit podle ceho? mas neco dle ceho ty kody ti definuje pricinu?

pokud je to co sem napsal blbost opravte mne dekuji.

Odesláno

Aha... tak to potom jo, btw prave sem byl u nas v olomouci u znameho na diagnostice, vypsalo to kody plus ve zkratkach problem, ale nic z ceho bych ja nebo kluci poznaly cim by to mohlo byti, nekde na foru sem to i napsal co to hlasilo a nikdo nevedel, tak by me zajimalo jestli to napise stejne nebo to bude trosku obsahlejsi.

Priznam se nemam poneti do jake hloubky je to schopno informovat, pouze mam zkusenost s diagem na vw koncern kde byl k tomu soft ktery podle kodu napsal celkem rozsahlou radu kde muze byti problem a jak to spravit, tak me zajima jestli to je stejne.

Odesláno

Napiš mi co ti to hází za chybu, podívám se do stažených věcí co mam také z číny a z ruska :D ale fakt se to dá zjistit:D Mě jen napojení na diagnostiku v Peugeotu stálo za ty měsíce 5000kč a vyměnili mi jen ventil od turba a po půl roce zjistím, že to je zasviněný EGR.

A za pomocí ELM327 a Planetu lze závady najít - stejně je to jen informativní - a pak musíš rozebírat a pátrat po mechanické příčině. Obě dvě diagnostiky mi napíšou závadu nebo parametry daného čidla a dle toho už lze najít kde by mohl být problém.

Co se týká Číny, tak verzi softwaru písnu večer jestli to někde zjistím :-)

Odesláno

tady jsou me chyby..

P1110 - Požadavek klimatizace: neverohodny signal

P0230 - Napájecí napětí palivového čerpadla

P0606 - Řídící jednotka

P0380 - Žhavící svíčka, okruh žhavení (A)

Tu klimu sem nechal prohlednou bez zavady, a nejsou zadne problemy....

napajeci napětí, to muže zpusobovat spatne ukostreni neboli prechodovy odpor v kontaktech, ale to ej pouze me vyvoděni jako elektrikare... kazdopadne v zime to i dobre zhavi no problem.

Pokud vam to neco rika a nahodou vite kde co mensi podrobnosti kde co najdu by se mi hodily sice mam na aute prlezlych hodne veci ale od motoru zatim ruce dal... zas tak v tom dobrej nejsem...

[upravil dne 17/7/09 Chepp]

Odesláno

Jo jo, já jsem taky elektrotechnic, sice dělám něco jiného, ale tohle vypadá na kostru. Ale až dorazím domu projedu dokumentaci o chybách z diag. Tenhle víkend chci pročistit kontakty v pojistkách a na svazcích, taky se mi to po zimě nějak nelíbí.

Si pamatuji, že kamarád měl podobný problem a vždy zmizel po umytí auta. Natekla mu voda na místa kde byla velka oxidace a na chvilku vlhost udělala lepší přechod, ale jakmile auto bylo suché, problém se zase ukázal. Co vyčistil všechny kontakty, tak bylo vše ok.

U hodně chybových hlášení je v manuálu napsána jedna z příčin - špatná kostra.

Odesláno

tak dotaz je nejaky kvalitni prostredek na prostrikani tech spojů, nějaký sprej nebo tak neco? co jako je k necemu, nebo to mam po staru vycistit oskrabani sroubovakem nebo nozikem.... ???

Odesláno

230 může být zkrat nebo přerušený vodič na čerpadle - diagnostika by asi řekla víc.

El. uzavření přívodu paliva (ELAB) - Přerušením, zkratem

606 je porucha funkce řídící jednotky - řekl bych zkrat u té 230 a pak to hodí i chybu u řídící jednotky díky chybě na čerpadle. To, že by byla vadná řídící jednotka je méně pravděpodobné jak vada někde kolem čerpadla.

380 je vadné relé žhavení - Peugeot měl svolávačku na vadné relé - mě ho měnili v servise zadarmo. Zkus se v autorizovaném servise poptat, podle VINka ti řeknou víc. Popřípadě to může být ještě vysoký proud na relé, ale tipuji vadný relé, byla to chyba už z továrny.

Myslím, že když ti udělají diagnostiku chyby 230 tak ti proměří atmosferické vstřiky atd. Přesně jim to ukáže hodnoty a budeš moudřejší, takhle je to jen hledání naslepo. Určitě až opraví tuhle chybu zmizí i chyba na řídící jednotce. No a relé si umíš vyměnit sám, ne? :-) Tak hodně štěstí

Odesláno

mno relé bych zvladnul jen vedet jaky koupit a kde ho vymenit.. heh

ten contax je to nekde volne k dostani? autokelly nebo je to potreba nekde objednat.. at neshanim kdyz ho muzu koupit ve meste.. .

[upravil dne 18/7/09 Chepp]

Odesláno

jo sem objednany na stredu do peugeotu na prohlidku auta pred dovcou, tak se jich tam rovnou zeptam. na ten cotax nevim jestli musim byti prihlasenej, ale neni tam cena ani jak to objednat krome telefonatu ktery o vykendu mi nikdo nezvedne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...