Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim chcel by som sa opytat, vcera ked som zhodil koleso a chytil som kotuc, a skusal som s nim hybat do stran, tak malo to volu je to na pravej strane,mechanik mi povedal ze to je len volna tyc riadenia na pravej strane, ktoru by bolo dobre vymenit, neviete mi vsak niekto napisat aky je postup vymeny? bo v tej knihe jak nato pisali o nejakom specialnom kluci peugeot 0707.

[upravil dne 4/7/09 tomy_verceti]

Odesláno

Zrejme maslel pravú spojovačku. Tam to je pomerne jednoduché (až na blbý prístup). Je treba:

- dať dole koleso

- vyraziť čap spojovačky , vytočiť maticu temer na koniec a kladivom búchať po páke riadenia, čiže kolmo na kužel a čap vyskočí

- potom skontroluj či je to naozaj spojovačka. Skús striedavo stláčať i ťahať spojovačku a zároveň rukou nahmataj pod prachovkou riadenia čap. Ak je zlý tak budeš cítiť vôľu.

- ak je zlý tak uvolniť prachovku od riadenia a tam nájdeš samotnú spojovačku našrobovanú v riadení. Ten špeciálny kľúč je treba na jej povolenie ale dá sa to i vidlicovým kľúčom alebo nastavovacími kliešťami. Treba uvolniť zaisťovaciu podložku a pôjde to vymontovať.

Montáž je opačný postup iba si predtým musíš prehodiť guľový čap riadenia a prachovku. Nakoniec je treba ísť na geometriu.

Odporučil by som hneď vymeniť i prachovku, prípadne i guľový čap ak už vykazuje známky opotrebenia. Nieje to veľká investícia a máš pokoj.

Ešte obrázok aby si videl ako to presne vyzerá. Sú dve prevedenia, tak tam môžeš mať malý rozdiel v tej zaisťovacej podložke.

[upravil dne 4/7/09 pastorek]

post-0-14109608040277_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...