jack 306 Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 Ahoj když sem jel s naším autem tak sem zjistil že pořándně nefunguje ruční brzda. No co tak ji dotáhnu ne no jak sem ji dotahoval tak už byla jen na 2 cvaky a pořád neblokla naplno zadní kola ale pri popojížděni jsem cítil že už přibržďuje i když ji mam vyplou [upravil dne 16/6/09 jack 306] Citovat
tomy_verceti Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 no moze byt ze si pakne spalil... stalo sa to na mojej 406 uz mi slabo brzdila a kamos si pozical auto a isiel s nim asi 10km na rucnej debil si nevsimol cervenu kontrolku samozrejme ze ich totalne spalil, potom som ju dotahoval na max a nebrzdila vobec takze moje odporucanie je vymenit pakne za nove (pripadne dat bubny na soustruh) pojazdit s nimi chvilu nech si sadnu a potom to bude brzdit ako nove ja to tak urobil a teraz ked mam zabrzdene a sa snazim rozbehnut 406 se jen nadrapne a stojim ale ked tak teraz kukam tak si si vsimol ze pribrzduje ked je vypnuta a ked ju zatiahnes tak nebrzdi voebc alebo iba slabo? ak nebrzdi vobec vtedy to je zahadny problem ak len slabo tak tipujem ze budu spalene pakne [upravil dne 16/6/09 tomy_verceti] Citovat
pastorek Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 Nečakaj od ručnej brzdy že bude fungovať s účinkom prevádzkovej. Ak chceš zvýšiť účinosť (predpokladám že máš bubnovú) tak ju rozober, povymetaj prach, brúsnym papierom zdrsni treciu plochu bubna i povrch pakní a ak netečie valček tak by to malo byť lepšie. Dosť záleží i na bovdenoch lebo ak sú prihrdzavené tak značná časť ovládacej sily sa spotrebuje na prekonanie odporu v bovdenoch a neprenesie sa na rozpínací mechanizmus brzdy. To čo si nastavoval je iba voľa na lankách a tá je dobrá cca okolo 4 -5 zubu. Pri menšej vôli hrozí stále pribrzďovanie a tým i poškodenie brzdy a pryžových dielov. V extrémnom prípade až vytečenie maziva z ložiska. Citovat
jack 306 Odesláno 16. červen 2009 Autor Odesláno 16. červen 2009 jako když tu ručku zatáhnu tak brzdí ale slabě pakny i prasata jsou OK když jedu na zpárečku a zabrzdím normálně brzdovým pedalem zak jdu do smyku je docela možné že budou zarezlé ty bovdeny a tak si myslím že to mam zatáhle na pevno a ono to je jen trochu Citovat
pastorek Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 To je veľmi pravdepodobná príčina. Neviem presne ako na 306ke ale 405ka má taký divný systém že lanko od páky šťahuje mechanizmus ktorý ma ťahať lanká od kolies. Slabinou je že ak niektoré chodí ťažšie ako druhé tak sa väčšina sily prenáša iba na jedno a to druhé sa zakusuje ešte viac až prestane chodiť úplne a brzdí iba jedno koleso. Citovat
jojtik Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 A mas ju dobre nastelovanu? Mne vypadol ten pliesok na samostele a musim stelovat rucne. Ma to priamy vplyv na rucnu brzdu. Robilo mi to, ze pedal nesiel dole ale rucka uz nezaberala. Skus zdvihnut zadne koleso, ci sa toci volne alebo trochu zgrie? Citovat
jack 306 Odesláno 16. červen 2009 Autor Odesláno 16. červen 2009 brzdy jsem měl rozdělané měnil jsem ložiska a vže bylo ok a celé jsem to prostříkal čističem brzd Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.