kecod Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 zdravim mam taky problem ked prejdem po menjsej jame tam mi nieco vzadu bucha.naprava neni zadreta peruje pohode troska je do A nie moc. ked stojim na mieste a stojim na hrane kufra a poskacem tak nebucha nic ale ked idem autom tak to pocut.co to moze podla vas robit? Citovat
Qcko Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Silentbloky, bud predny (vacsi, stoji okolo 50 eur), alebo zadny (mensi, stoji okolo 15 eur), casty problem buchania:papa Citovat
kecod Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 bucha rezerva mal stym niekto problem ako ste to riesily Citovat
Qcko Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Ak ti iba bucha rezerva, tak mas slabo dotiahnuty ten jej drziak, inak by sa v nom nemala pohnut:super... (ak tak, myslim si ze par stahovacich pasiek a je po probleme:super)... Citovat
rudipd Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Aj ja mam ten isty problem tiez mi vzadu lieta a bucha rezerva.Nerobilo mi to ale akonahle som ju raz dal dole s tym ze ju vycistim od hrdze ,namazem zavity a streknem farbou a od vtedy mi tam lieta a bucha.Bol som s tym aj v servise lebo som si tiez myslel ze je to cosi ine ale povedali ze rezerva.Od vtedy neviem co s tym.Asi skusim tie pasky Citovat
kecod Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 no ja tak isto som to cistil raz a ma to dotiahnute na doraz a stale t robi rozmyslal som ze tam dam hrubsiu rezervu normalne koleso 165 ku mozno to pomoze.zatial som to tak vyriesil ze som si dal do kufra nahradne koleso mesto rezervy a je po buchani. al ked sa vratim o mesiac domou tak to musim poriesit. Citovat
Sagic Odesláno 6. červen 2009 Odesláno 6. červen 2009 Tak mně tam taky vzadu něco mlátí. Náprava je po repasu, ale při příčných nerovnostech ( koleje, větší díra) to bouchne jakoby do spodku auta. Silentbloky mi při ty nápravě neměnili, pry jsou ještě dobrý tak nevím. Bud mlatí rezerva (celý ten držák se hýbe do stran) nebo mě napadá výfuk. Jestli na něco přijdete tak dejte vědět co to bouchalo a jak jste to vyřešili.. Kdyby to byly ty silentbloky je těžký je vyměnit? Musí se sundat celá náprava nebo se to da zvládnout bez demontáže. Je k tomu potřeba zvedák a nějaké speciální nářadí? Nemám to totiž kde zvednout, leda na hever a lehnout si pod to... [upravil dne 6/6/09 Sagic] Citovat
306xn Odesláno 6. červen 2009 Odesláno 6. červen 2009 Nazdar tak ja si myslim ze treba dat dole rezervu a skusit dake jamy, a ak to bude robit tal silentbloky. Svagor mal podobny problem na Punte a nerobilo to stale no a po vymene silentblokov na zadnej naprave pokoj Citovat
Qcko Odesláno 6. červen 2009 Odesláno 6. červen 2009 Původně zaslal: Sagic Kdyby to byly ty silentbloky je těžký je vyměnit? Musí se sundat celá náprava nebo se to da zvládnout bez demontáže. Je k tomu potřeba zvedák a nějaké speciální nářadí? Nemám to totiž kde zvednout, leda na hever a lehnout si pod to... [upravil dne 6/6/09 Sagic] Jasne, pri vymene silentbolkov musis najprv odskrutkovat komplet napravu (matice v kufri), potom dvihat auto tak aby sa dala naprava vybrat, odskrutkovat 4 velke skrutky co drzia predne silentbloky a 2 matice co drzia zadne mensie, nahodit nove silentbloky, napasovat do otvorov, dotiahnut napravu a auto spustit:D...da sa to zvladnut, silentbloky mam uz kupene, len si musim najst cas:super [upravil dne 6.6.2009 Qcko] Citovat
Sagic Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 A musí se při tom oddělat brzdové vedení nebo se to jen kousek odsadí aby šel ten silentblok vyměnit? Myslel jsem, že by šla povolit jedna strana spustit to kousek dolů, vyměnit silentblok a pak druhá. Takže komplet náprava dolů? Citovat
Sagic Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Tak jsem nalezl zdroj bouchání na ém autě. Je to výfuk, který mlátí o tu tyčku k zavěšení. Nevíte někdo jak to vyřešit? [upravil dne 7/6/09 Sagic] Citovat
Qcko Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Původně zaslal: Sagic A musí se při tom oddělat brzdové vedení nebo se to jen kousek odsadí aby šel ten silentblok vyměnit? Myslel jsem, že by šla povolit jedna strana spustit to kousek dolů, vyměnit silentblok a pak druhá. Takže komplet náprava dolů? Brzdy sa mozu nechat na naprave, v to pevne dufam, tie skrutky na silentblokoch su dlhe asi 7 cm, cize vlastne potrebujes ist s napravou dole tak maximalne o 10cm, cize to by nemalo podla mna vadit brzdam ani nicomu:aut ...a ta tycka by mala byt pevne privarena o vyfuk si myslim, cize ak ti bucha, neulomila sa ti? Sice neviem presne ktoru myslis, ale mam pocit ze su tam 2 tie tycky, jedna vzadu na tlmici a druha na vedeni pred tlmicom (dufam:mad:), hold kukni ci odniekial neodpadla;) Citovat
Sagic Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Už jsem to tam vyznačil. Ta spodní tyčka je navařená na výfuku, ale mně to mlátí o tu horní co je přivařená ke karoserii. Jakmile se vezmu prudčeji zatáčku nebo trefím nějakou díru tak výfuk bouchne o tu tyčku. Zkusil jsem na ni prozatím navliknout kus hadice aby to aspoň nemlátilo kov na kov. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.