Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

JAKÉ TĚSNĚNÍ POD HLAVU ? (Ne moji!)

Recommended Posts

Odesláno

Tak se mi to pěknně s**e!:grr:grr:grr Klouže spojka a teď ješte olej ve vodě. Jaké těsnění použít: u nás mají zn. ELRING nebo VICTOR REINZ, nebo mám běžet do Peugeota pro orginál (to bude asi darda). Děkuji za názory a rady.

Odesláno

:D Hele, tak to sma na tom ÚPLNĚ stejně :D

Já měnil spojku >> tady (je tam napsaný co kolik stálo)

A těsnění mě čeká, mám ve vodě takovej šedej šlem. Byl jsem u automechanika a řikal že tak za litra těsnění + práce (nevím to jistě, je to už asi 14 dní...ne dnes je to přesně 10 (skleróza útočí) :)) Prej je kolem toho docela oprc...čka, protože tam je mrtě těsnění, vyčistit okruh, novej fridex, olej a tak...

Odesláno
Původně zaslal: DEEP

Tak se mi to pěknně s**e!:grr:grr:grr Klouže spojka a teď ješte olej ve vodě. Jaké těsnění použít: u nás mají zn. ELRING nebo VICTOR REINZ, nebo mám běžet do Peugeota pro orginál (to bude asi darda). Děkuji za názory a rady.

Ja by som zvolil ten ELRING, je cenovo dostupné a nepatrí medzi šmejdy. Pri takejto poruche by som každopádne odporúčal prebrúsenie a tlakovú skúšku hlavy.

[upravil dne 29/3/09 pastorek]

Odesláno

ja som teraz menil daval som erling stalo ma 60€ dalsie suciastky 30€ + prebrusenie dalsich 60€, vsetko vyzera byt tip top praca uvidime casom....

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Ja by som zvolil ten ELRING, je cenovo dostupné a nepatrí medzi šmejdy. Pri takejto poruche by som každopádne odporúčal prebrúsenie a tlakovú skúšku hlavy.

Je opravdu nutné přebroušení hlavy, nebo se jedná jen o prevenci?!? :myslim
Odesláno

Je opravdu nutné přebroušení hlavy, nebo se jedná jen o prevenci?!? :myslim

Mne pravdepodobne to neprebruseni hlavy, odhoukalo tesneni o 3500 km. Uz sem to tady resil, tak sem to jak pako platil 2 krat.

Urcite prebrusit. Prebrusy robia v trnave za 500 SK... To co pisal klm nemoze byt pravda :D 60 EUr za prebrus, to bude aj s niecim inym. Prebrus som volal do 3 nezavyslich firiem, a vsade 500 Sk, jeden bez blocka daval za 400.

Inac mne tam daval komplet sadu na pretesnenie hlavy GOETZE, podla odporucani este lepsi ako elring, ta vysla na nejakych 2000 SK, a bola tam aj tesnenie sacieho, vyfukoveho , tesnenia vekoventilov a gufero na vacku :)

Ale prebrus a kvalitne tesnenie odporucam. Co sa tyka original peugeot, tak to original peugeot tesnenie nam zacalo pustat olej po 18 000 km od novoty...

Odesláno

mne vraj brusili aj ventilky ci co nieco s tim robili auto ide citelne lepsie, aj ked ta cena sa mi zda dost vysoka, momentalne to neriesim....

Odesláno

Prebrúsenie hlavy nieje povinné. Každý normálny mechanik po demontáži premeria rovinnosť hlavy a posúdi či je treba zrovnanie. To som ešte nespomínal že pri výmene tesnenia pod hlavou sa odporúča meniť i hlavové skrutky. Tiež je to skôr na posúdení mechanika či sú natiahnuté alebo nie.

Pri tom tesnení to nemusíš prehánať s \"originálom\". Goetze patrí medzi špičku a dá sa kúpiť za polovicu ceny \"originálu\".

Edit: vidím že Lubko bol rýchlejší ale aspom vidíš že sa zhodneme. :D

[upravil dne 30/3/09 pastorek]

Odesláno

Pri vymene tesneni pod hlavou neni od veci vymenit za ty roky zatuhle gufera ventilu a hned zkontrolovat i dosedaci plochy ventilu, popr. je zabrousit. Kdyz to bude venku, jde uz o malickost... :super

Odesláno

Prebrúsenie hlavy nieje povinné. Každý normálny mechanik po demontáži premeria rovinnosť hlavy a posúdi či je treba zrovnanie. To som ešte nespomínal že pri výmene tesnenia pod hlavou sa odporúča meniť i hlavové skrutky. Tiež je to skôr na posúdení mechanika či sú natiahnuté alebo nie.

Pri tom tesnení to nemusíš prehánať s \"originálom\". Goetze patrí medzi špičku a dá sa kúpiť za polovicu ceny \"originálu\".

Edit: vidím že Lubko bol rýchlejší ale aspom vidíš že sa zhodneme. :D

[upravil dne 30/3/09 pastorek]

jasne len moj mechanik byvali zhodnotil, ze to asi treba neni, aj ked bolo :(

Naozaj to treba porobyt vsetko poriadne, tiez som myslel ze len vymenim tesnenia, a nakonec som to platil 2 krat + cistenie chladiacej sustavy a novu nemrzku, nakolko mi natieklo do vody olej :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...