invalida Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 Při přejezdu nerovností na silnici mi něco vzadu klepe jako kdyby bylo něco uvolněný,ale i když jsem pod autem byl nic volnýho jsem nenašel,ale klepe to dost silně.Já vím,že ten popis je dost všeobecný,ale zkuste mě nanavigovat jak poznat špatný tlumič,nebo kde hledat silentblok který by to prý mohl taky dělat.Je to slyšet z pravé strany.Po letošní zimě se mi to nějak kazí. Citovat
Pidonson Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 tlumič poznáš podle toho že je špatný bude poteklý od oleje a nebo se podívej jestli nemáš na pneu vyskákaný plošky. mě vytekli tlumiče tak to na dírách taky hodně klepalo a koukni jestli nemáš v držáku navolno rezervu Citovat
Boulik Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 a mas v pohode ty sipembloky co brcej napravu? Citovat
Boulik Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 azjistiti to by bylo asi nejlepsi to dat dovzduchu Citovat
invalida Odesláno 7. březen 2009 Autor Odesláno 7. březen 2009 Rezerva dobrá na to se tu upozorňuje pořád a tlumiče vypadají o.k a myslím si,že je bývalý majitel měnil,protože vypadají jak nový a navíc mají na sobě nálepku s čárovým kódem což na původních předpokládám není.Gumy nový a plošky nebo jiný poškození signalizující špatný tlumič jsem nenašel. Citovat
invalida Odesláno 7. březen 2009 Autor Odesláno 7. březen 2009 Původně zaslal: Boulik a mas v pohode ty sipembloky co brcej napravu? Kde jsou ty silentbloky?Předpokládám,že budou nějak durch prošroubovaný buď v kufru nebo pod zadníma sedadlama a jak poznám jejich poškození. Citovat
kmotrik Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 Měl jsem stejný problém, hlavní silentblok co drží nápravdu najdeš pod kobercem v kufru ( jsou tam dvě matky - to taky dělá takovej kravál protože to naráží do celé kastle ) - jak zjistší jestli je špatnej? Já to zkoušel tak že jsem zvedl auto na hever a posadil ho na špalky ( kvůli stabilitě ). Sundal zadní kolo na té straně kde jsem předpokládal že to bouchá. Vzal jsem cca metr a půl dlouhou fošnu zapřel jí o buben o zem a silou simuloval přejezd přes nerovnost. Pokud ucítíš přes to prkno tupej náraz je to jasný a je to silentblok. Sice mám hatchback ale umístění by mohlo bejt stejný Citovat
invalida Odesláno 7. březen 2009 Autor Odesláno 7. březen 2009 Pánové nemáte to někdo na fotkách?Nevím kde hledat kostice a silentblok.Nějak to nemůžu najít.V kufru u sedadel jsou 2 šrouby a kousek dál 1.Co z toho k čemu patří? Citovat
kmotrik Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 v tomhle topicu se řeší právě čepy. Jsou tam i fotky Jinak ty dva šrouby jsou velkej silentblok a jeden šroub je malej. Většinou je špatnej jen ten velkej na dvou šroubech. [upravil dne 7.3.2009 kmotrik] Citovat
invalida Odesláno 7. březen 2009 Autor Odesláno 7. březen 2009 Dík za info je to jasný je to silentblok samozřejmně ten dražší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.