Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim. Takže mám Peugeot 306 break 2.0 HDI r.v. 12/2000.

Samozřejmě, že mě taky postihla nemoc upravování a předělávání, jako vás všech tady. No a právě proto řeším jeden problém za druhým. Auto jsem koupil poměrně horším tech. stavu, podvozek, lak, interiér apod. Nyní je auto v tech top stav (teda aspoň podvozek, brzdy a ostatní kraviny nezbytné k provozu).

A teď úpravy: mám na něj připravená kola origo 206RC 17\":mrk a řeším podvozek. Samozřejmě, že sportovní podvozek za 25 000,- by byl nejlepší volba, ale je to balík a ještě mě napadají jiné varianty, ale nevím zda jsou realizovatelné. Potřebuji dostat auto o 4-5 cm níže. Nemáte někdo zkušenosti s rozdílem tlumičů mezi origo 306 HDI a 306GTi a nebo S16? Je mezi těmito tlumiči a pružinami rozdíl v tuhosti (to předpokládám že ano) a výšce (to vážně nevím). Předpokládám, že s případným uchycením tlumiče GTI nebo S16 by neměl být problém že?

Předem vám děkuji všem za vaše rady.....

post-0-14109604439875_thumb.jpg

Odesláno

Jestli myslíš ty origo peugeot tak to nevim, ale já mám přístup k dílům origo za lepších podmínek tak bych to raději řešil touto cestou. tak snad někdo poradí...:nevim

[upravil dne 2/2/09 noonman]

Odesláno

Na ten V-MAX už jsem taky koukal, ale zatím jsem o něm nic neslyšel. Když mi nezbyde nic jiného tak půjdu určitě do známé značky. (hold jistota je jistota což návštěva nemocnice oddělení JIP rozhodně není:D)

Odesláno

Ještě se zeptám. Tyhle sportovní podvozky jako WEITEC jsou předpokládám nastavený i na větší tuhost že? Jelikož jsem momentálně ve stádiu rozestavěnosti baráku, potřebuju občas auto použít i pro praktické účely. To znamená, že pokud do auto nebudu moc naložit pár pytlů cementu tak jsem v prrrrrrrrrr..............!!

Vím, že to lze řešit dorazy, ale podle toho jak jsou vyfocený na netu ty zadní tlumiče tak maji celou pístnici schovanou.... což by mohl být asi problém ne????? Ty vole já se autama živim a tady si přídu jak začátečník:bojim njn hold vše je jednou poprvé:mad:

Odesláno
Původně zaslal: noonman

Ještě se zeptám. Tyhle sportovní podvozky jako WEITEC jsou předpokládám nastavený i na větší tuhost že? Jelikož jsem momentálně ve stádiu rozestavěnosti baráku, potřebuju občas auto použít i pro praktické účely. To znamená, že pokud do auto nebudu moc naložit pár pytlů cementu tak jsem v prrrrrrrrrr..............!!

Vím, že to lze řešit dorazy, ale podle toho jak jsou vyfocený na netu ty zadní tlumiče tak maji celou pístnici schovanou.... což by mohl být asi problém ne????? Ty vole já se autama živim a tady si přídu jak začátečník:bojim njn hold vše je jednou poprvé:mad:

zaleží co koupíš. ten odkaz co jsem daval je na tuhej nenastavitelnej.

tady máš tuhostně a výškově stavytelný ale jen na předku http://www.weitec.cz/default.asp?pgid=1152&iMain=547

[upravil dne 2.2.2009 čakom]

Odesláno

Jj díkes, ale to už jsme cenově dost vysoko.

No nepředpokládám, že by pevně nastavenej sportovní podvozek např. se snížením 40mm byl stejně měkej jako origo. To by nikdo nekupoval protože by byla jistota, že se pneu a lem blatníku budou při průjezdu zatáčkou a zároven nerovností párovat víc než by bylo vhodné. Takže bude i tužší než origo ne?

Odesláno

Jj díkes, ale to už jsme cenově dost vysoko.

No nepředpokládám, že by pevně nastavenej sportovní podvozek např. se snížením 40mm byl stejně měkej jako origo. To by nikdo nekupoval protože by byla jistota, že se pneu a lem blatníku budou při průjezdu zatáčkou a zároven nerovností párovat víc než by bylo vhodné. Takže bude i tužší než origo ne?

od toho to je sportovní podvozek. auto bude nižší a tužší.

ale třeba jak psal Kvasky od V-maxu plně stavitelnej za 8t.

Odesláno

Jj to je mi jasný, ale raději se ujišťuji. Nemůžu si dovolit koupit podvozek a pak ho nechat ve skříni kvůli tomu, že mi to drhne o blatník. Možná nakonec skusim ten V-MAX snad by nějakej čas vydržel.

Hele Čakome a jak to máš ty. Vždyť na tvý 406tce neni přední pneu ani vidět:o to s tim nemáš problém?

Odesláno

Jj to je mi jasný, ale raději se ujišťuji. Nemůžu si dovolit koupit podvozek a pak ho nechat ve skříni kvůli tomu, že mi to drhne o blatník. Možná nakonec skusim ten V-MAX snad by nějakej čas vydržel.

Hele Čakome a jak to máš ty. Vždyť na tvý 406tce neni přední pneu ani vidět:o to s tim nemáš problém?

pneu mám 205/40/17 ty gumy jsem sehnal na rychlo zadarmo. ted už mám přezuto na 205/45 a čekám na jaro.

mam pevnej podvozek 70/40. rači bych bral stavitelnej abych si mohl nastavit výšku ale bohužel na 406 moc stavitelních podvozku neni. koni 35t, kw 30t, d2r 25t.

tak mě nezbylo nic než experimentovat koupit pružiny 40/40 a potom když to bylo málo tak 60/40 a to bylo pořad malo tak jsem to ještě trochu doladil a je to 70/40 a díry mezi blatníkama jsou akorat. ještě jsem si pohral z naraznikem a výsledek je 6 cm od zeme narazník, 10cm předek prahu:D

aby ti kolo neštrejchalo o lem tam na to má vliv ET.

Odesláno

Jojo to vím. Taky už jsem zkoušel podložky. Zrovna na tý fotce jsou, ale když to tak vidim tak do předu dám radějí místo 1,5cm raději 1cm aby byl klid. Vzadu nechám 2cm a bude. Jinak ještě jednou díky za tu radu s těma podložkama na šrouby už je mám doma :D Jen se trochu bojím vycentrování kola, ale snad to zvládne středová díra.

Odesláno

Jojo to vím. Taky už jsem zkoušel podložky. Zrovna na tý fotce jsou, ale když to tak vidim tak do předu dám radějí místo 1,5cm raději 1cm aby byl klid. Vzadu nechám 2cm a bude. Jinak ještě jednou díky za tu radu s těma podložkama na šrouby už je mám doma :D Jen se trochu bojím vycentrování kola, ale snad to zvládne středová díra.

jaký máš ET na tech kolech?

Odesláno

Přiznám se, že jsem to na nich nikde nenašel a to jsem je i zevnitř vypucoval:D, ale prodejce uváděl ET20 tak snad to sedí.......:bacha

Odesláno

Přiznám se, že jsem to na nich nikde nenašel a to jsem je i zevnitř vypucoval:D, ale prodejce uváděl ET20 tak snad to sedí.......:bacha

pokud to jsou kola z RC bez středové díry tak mají ET 28.

pokud maji středovou díru tak to nejsou kola z RC ale z 307 a mají ET 31;)

bude to tam nekde napsaný ve stylu CH4-28 = tzn. 4 díry na šrouby a ET 28

Odesláno

Oou. Chybyčka se vloudila. No nic vzhled je stejnej o to šlo. maji středovou díru takže teda 307.... nj když by teda měli ET31 tak na předku z toho udělám ET 21 a na zadku ET 11... pokud tomu dobře rozumim. Kolik pak maji ET origo kola na 306?:myslim

Odesláno

Oou. Chybyčka se vloudila. No nic vzhled je stejnej o to šlo. maji středovou díru takže teda 307.... nj když by teda měli ET31 tak na předku z toho udělám ET 21 a na zadku ET 11... pokud tomu dobře rozumim. Kolik pak maji ET origo kola na 306?:myslim

origo 306 mají ET 18-20

Odesláno

tak něja sem si myslel, ale nešlo mi to dohromady, protože to alu kolo mipříde, že je dost venku, ale oko může bejt křivý a klamat.... Raději zůžim podložku z 1,5 - 1 cm a bude ok.

Pokouším se hledat ten stavitelnej V-MAX ale všude nacházím jen výškově stavitelnej teda pokud se dobře dívám.....:bojim

Odesláno

tak něja sem si myslel, ale nešlo mi to dohromady, protože to alu kolo mipříde, že je dost venku, ale oko může bejt křivý a klamat.... Raději zůžim podložku z 1,5 - 1 cm a bude ok.

Pokouším se hledat ten stavitelnej V-MAX ale všude nacházím jen výškově stavitelnej teda pokud se dobře dívám.....:bojim

podložky nez zatím tak a pak uvidíš až bude podvozek.

ja mám třema taky mít ET 18 a s podložkama mám ET -2 a 3.

sice se ty auta nedaji srovnávat. jen chci říct že je tam nějakej ten centimetr navíc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...