Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, poridil jsem si zesilovac magnat rock 6000 a potreboval bych poradit jak jej mam pripojit a kudma vest ktere kabely. V tom jsem totalni amater.

Mam 406 sedan 1999

Dekuji za kazdou radu

Odesláno

V prvom rade si vypocitaj spravny prierez kabla a poistku. V tvojom pripade, ak neplanujes dalsie rozsirenie systemu, staci aj kable s priemerom 16mm2, alebo 25mm2. Jeho dlzka cca 6m a tato pojde na plusovy pol baterie. Jeho \"prepchatie do vnutra bolo u mna dost problematicke (mam kabel 35mm2) a velmi dlho sme spkulovali nad jeho prestrceni. Samozrejme bolo treba vrtat, ale nakoniec sa to podarilo. Dalej potrebujes minusovy kabel (modry), ten pripojis na kostru, co mozno najblizsie k zosiku, teda ked odklopis zadnu sedacku, mal by si zbadat niekde srob a pripojis to k tomu. Dalej budes potrebovat RCA kable, ktore Ti pojdu z radia do zosika. Tieto budes viest na opacnej strane, ako Ti pojde plusovy (cerveny) kabel z baterky. Dlzka tiez cca 6m. A este jedna rada: na kabelazi nesetri, kupuj kvalitne kable.

Odesláno

U mé 307 za motorem je gumový špunt, ten se dá vyndat, za ním je molitam, okolo něj se to dá protáhnout, jinak kabely dál do kufru veď pod prahy

(těmi jakoby vevnitř) dají se vycvaknout a nacvaknout, já tam dokonce měl jakésy úchyty na kabely, myslím že Peugeot je uni auto, že to bude všude podobné ....

U toho motoru šmátrej drátem dovnitř, a pozor ať nic nepotrháš, nakonec přilep lepenkou kabel a protáhni dovnitř, vyzkoušeno na Felicii i 307 :super

Odesláno
Originally posted by Mirrae24

U mé 307 za motorem je gumový špunt, ten se dá vyndat, za ním je molitam, okolo něj se to dá protáhnout, jinak kabely dál do kufru veď pod prahy

(těmi jakoby vevnitř) dají se vycvaknout a nacvaknout, já tam dokonce měl jakésy úchyty na kabely, myslím že Peugeot je uni auto, že to bude všude podobné ....

U toho motoru šmátrej drátem dovnitř, a pozor ať nic nepotrháš, nakonec přilep lepenkou kabel a protáhni dovnitř, vyzkoušeno na Felicii i 307 :super

Ano, ja tam mam tiez ten spunt, ale taktiez mam 35mm2 kabel a tym padom sme na spunt mohli zabudnut... Vhodne miesto sme hladali cca 1,5hod...

Odesláno

No já tam mám 25mm, je to do výkonu 750W rms!!! A že to je nářez!!!

Na Magnat a jiný s prominutím \"kšunty\", není třeba takový tlustý kabel, je to naprosto zbytečné!!!

25mm = 750W rms!!!

http://www.audioplaneta.cz/d/magnat-rock-6000/

Má sotva 400W rms, tak na co kabel jak na nastartování Scanie???

Vy chcete utrácet za kvalitní kabeláž, ale aparatura je hrozná a takovou kabeláž s takovou kapacitou nepotřebuje....

A to co se píše výš (35mm je na 1 000W rms), takto silný subwoofer, podstivý, žádné Magnaty, First Austri, Raveland atd stojí:

http://www.rapid-autohifi.com/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=subbox_ESX_QXB1001

a nebo samotný woofer:

http://www.rapid-autohifi.com/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=sub_RF_RFR3115

Tohle vážně máte v kufru??? Tak fajn, potom potřebujete kabel s 35mm....

Odesláno

For Pivovary:

Tento set by ti měl stačit (výkonostně) nevím jak s délkou....

http://www.rapid-autohifi.com/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=kabelkit_Rengade_REN10KIT

možná i tento:

http://www.rapid-autohifi.com/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=set_LK10

ale raději ten trochu silnější ....

Jen abys věděl co to tak stojí....

Máš tam rozepsané výkony kabelů i poj. pouzdra, pokud tedy potřebuješ delší kabely tak na té stránce si je sám můžeš nakoupit (sestavit si sám vlastní kabelový SET), stačí když budeš postupovat dle toho SETu a podle toho vyber kabely a poj. pouzdro....

Nebo si to někam opiš, a zajdi si do svého známého obchodu a nakup tam, ale nekupuj kabely někde v železářství, ale musíš přímo u audio prodejce, ty totiž jsou stíněné, kdyby nebyly, tak se ti to bude rušit....

Odesláno
Původně zaslal: Partner

kabel +veď jednou stranou a přívod pro repro druhou stranou neptej se mě proč ,ale mám lidi kteří audio dělají dost dlouho a prej to má takto být. :papa:papa:papa

Protože by se ta kabeláž jinak mohla rušit! U kabelů, které jsou i několikanásobně stíněné se to dělat ani nemusí, ale pokud s tím už někdo chvíli pracuje tak to tak stejně z pravidla dělá ...

• O 5 let později...
Odesláno

Vedle spojky vede svazek drátů do motorové části takovou bílou velkou průchodkou. Vedle ní je černý špunt, který má na sobě stahovačku a asi nějaký drát k ní byl přichycen, ale již je cvaklá. Tenhle špunt vytáhnout a provléct ním červené plus?

Vleze se mi tam 20mm2 dát?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...