zajicekr Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Ahoj vespolek, mám problém. Cca před dvěma měsíci mě při jízdě na 20 km vytekla přepadem na chladiči znatelná část chladicí kapaliny. Dolil jsem - opět vytekla - drží se na minimální hladině. Chlazení funguje včetně dochlazovacího ventilátoru (po vypnutí spínací skříňky ventilator neběží). Na doporučení jsem vyměnil těsnění pod hlavou ¨včetně přebroušení hlavy - doli kapalinu - destilku a opět jsem tam kde dřím - minimální hladina. Voda vytéká až po zastavení - asi by měl běžet dochlazovací ventilátor?? Může to být i těsněním pod víčkem?? Díky za rady. Radek P 306 Break 1.4 Citovat
pastorek Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Nepíšeš o prevádzkovej teplote. Inak by to mohlo byť vadné tesnenie víčka alebo pretlakový ventil. Po zastavení je motor teplý a na chvíľu stúpne teplote. Pri prevádzkovej teplote 90 - 95 a zastavení môže vytiecť voda ak nieje pretlakový systém. To tesnenie a hlava boli zbytočné lebo keby boli vadné tak by vytieklo viacej vody a nie iba po minimum. P306 by mal mať dochladzovanie. Bolo by vhodné preveriť či ti funguje vetrák. [upravil dne 26/8/08 pastorek] Citovat
zajicekr Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 Díky za radu, zkusím vyměnit to víčko - nevíš kolik stojí?. Teplota jde na 93-95 pak sepne větrák a klesne na cca 85. Po vypnutí se ale větrák zastaví :-(( - je to napojené na řídící jednotku? Kde najdu ten přetlakový ventil? Citovat
pastorek Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Víčko sa dá kúpiť v Peugeote a stojí cca 300 CZK. Podľa schémy je to nezávislý okruh, ale keď ti ide vetrák tak by to malo byť v poriadku. Pretlakový ventil i tesnenie je súčasťou víčka. Mal by byť na 1,4 barr. Citovat
pastorek Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: Ivona Původně zaslal: pastorek Nepíšeš o prevádzkovej teplote. Inak by to mohlo byť vadné tesnenie víčka alebo pretlakový ventil. Po zastavení je motor teplý a na chvíľu stúpne teplote. Pri prevádzkovej teplote 90 - 95 a zastavení môže vytiecť voda ak nieje pretlakový systém. To tesnenie a hlava boli zbytočné lebo keby boli vadné tak by vytieklo viacej vody a nie iba po minimum. P306 by mal mať dochladzovanie. Bolo by vhodné preveriť či ti funguje vetrák. [upravil dne 26/8/08 pastorek] Pokud můžu, tak přidám svůj postřeh, měla jsem prasklou hlavu a voda mi taky vytékala jen po min., jen asi 2x za zhruba měsíční ježdění se mi rožhla kontrolka. Myslela jsem, že to je těsnění a nakonec to byla hlava. Auto se mi nehřálo, jen to hodně tlakovalo a na volnoběh trochu bublala voda v nádobce. \"se mi rožhla kontrolka\" \"jen to hodně tlakovalo\" \"na volnoběh trochu bublala voda v nádobce\" To sú tie rozdiely prečo by to malo byť iba víčko. Citovat
pastorek Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: Ivona Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Ivona Původně zaslal: pastorek Nepíšeš o prevádzkovej teplote. Inak by to mohlo byť vadné tesnenie víčka alebo pretlakový ventil. Po zastavení je motor teplý a na chvíľu stúpne teplote. Pri prevádzkovej teplote 90 - 95 a zastavení môže vytiecť voda ak nieje pretlakový systém. To tesnenie a hlava boli zbytočné lebo keby boli vadné tak by vytieklo viacej vody a nie iba po minimum. P306 by mal mať dochladzovanie. Bolo by vhodné preveriť či ti funguje vetrák. [upravil dne 26/8/08 pastorek] Pokud můžu, tak přidám svůj postřeh, měla jsem prasklou hlavu a voda mi taky vytékala jen po min., jen asi 2x za zhruba měsíční ježdění se mi rožhla kontrolka. Myslela jsem, že to je těsnění a nakonec to byla hlava. Auto se mi nehřálo, jen to hodně tlakovalo a na volnoběh trochu bublala voda v nádobce. \"se mi rožhla kontrolka\" \"jen to hodně tlakovalo\" \"na volnoběh trochu bublala voda v nádobce\" To sú tie rozdiely prečo by to malo byť iba víčko. Já se nehádám, já vyměnila víčko 3x, a jak píšu ta kontrolka nesvítila pořád, jezdila jsem autem denně a pouze 2x za dobu ujetí asi 2000km se rozsvítila. Mechanik nejdřív měnil víčko, pak termostát, pak celý okruh vypustil a pročistil, tak už zbývalo jen to těsnění pod hlavou a nakonec to byla hlava. Mám jí svařenou, zbroušenou a zatím najeto 300km a vypadá to, že to drží. Ty si mala trochu iné sprievodné javy. On menil tesnenie i brúsil a tlakoval hlavu. Citovat
pastorek Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Takže nakoniec to predsa bolo víčkom. (písal mi email) Po výmene je všetko v poriadku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.