Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vespolek, mám problém. Cca před dvěma měsíci mě při jízdě na 20 km vytekla přepadem na chladiči znatelná část chladicí kapaliny. Dolil jsem - opět vytekla - drží se na minimální hladině. Chlazení funguje včetně dochlazovacího ventilátoru (po vypnutí spínací skříňky ventilator neběží).

Na doporučení jsem vyměnil těsnění pod hlavou ¨včetně přebroušení hlavy - doli kapalinu - destilku a opět jsem tam kde dřím - minimální hladina. Voda vytéká až po zastavení - asi by měl běžet dochlazovací ventilátor?? Může to být i těsněním pod víčkem??

Díky za rady. Radek

P 306 Break 1.4

Odesláno

Nepíšeš o prevádzkovej teplote. Inak by to mohlo byť vadné tesnenie víčka alebo pretlakový ventil. Po zastavení je motor teplý a na chvíľu stúpne teplote. Pri prevádzkovej teplote 90 - 95 a zastavení môže vytiecť voda ak nieje pretlakový systém. To tesnenie a hlava boli zbytočné lebo keby boli vadné tak by vytieklo viacej vody a nie iba po minimum.

P306 by mal mať dochladzovanie. Bolo by vhodné preveriť či ti funguje vetrák.

[upravil dne 26/8/08 pastorek]

Odesláno

Díky za radu, zkusím vyměnit to víčko - nevíš kolik stojí?. Teplota jde na 93-95 pak sepne větrák a klesne na cca 85. Po vypnutí se ale větrák zastaví :-(( - je to napojené na řídící jednotku? Kde najdu ten přetlakový ventil?

Odesláno

Víčko sa dá kúpiť v Peugeote a stojí cca 300 CZK.

Podľa schémy je to nezávislý okruh, ale keď ti ide vetrák tak by to malo byť v poriadku.

Pretlakový ventil i tesnenie je súčasťou víčka. Mal by byť na 1,4 barr.

Odesláno
Původně zaslal: Ivona

Původně zaslal: pastorek

Nepíšeš o prevádzkovej teplote. Inak by to mohlo byť vadné tesnenie víčka alebo pretlakový ventil. Po zastavení je motor teplý a na chvíľu stúpne teplote. Pri prevádzkovej teplote 90 - 95 a zastavení môže vytiecť voda ak nieje pretlakový systém. To tesnenie a hlava boli zbytočné lebo keby boli vadné tak by vytieklo viacej vody a nie iba po minimum.

Pokud můžu, tak přidám svůj postřeh, měla jsem prasklou hlavu a voda mi taky vytékala jen po min., jen asi 2x za zhruba měsíční ježdění se mi rožhla kontrolka. Myslela jsem, že to je těsnění a nakonec to byla hlava. Auto se mi nehřálo, jen to hodně tlakovalo a na volnoběh trochu bublala voda v nádobce.

\"se mi rožhla kontrolka\"

\"jen to hodně tlakovalo\"

\"na volnoběh trochu bublala voda v nádobce\"

To sú tie rozdiely prečo by to malo byť iba víčko.

Odesláno

Pokud můžu, tak přidám svůj postřeh, měla jsem prasklou hlavu a voda mi taky vytékala jen po min., jen asi 2x za zhruba měsíční ježdění se mi rožhla kontrolka. Myslela jsem, že to je těsnění a nakonec to byla hlava. Auto se mi nehřálo, jen to hodně tlakovalo a na volnoběh trochu bublala voda v nádobce.

\"se mi rožhla kontrolka\"

\"jen to hodně tlakovalo\"

\"na volnoběh trochu bublala voda v nádobce\"

To sú tie rozdiely prečo by to malo byť iba víčko.

Já se nehádám, já vyměnila víčko 3x, a jak píšu ta kontrolka nesvítila pořád, jezdila jsem autem denně a pouze 2x za dobu ujetí asi 2000km se rozsvítila. Mechanik nejdřív měnil víčko, pak termostát, pak celý okruh vypustil a pročistil, tak už zbývalo jen to těsnění pod hlavou a nakonec to byla hlava. Mám jí svařenou, zbroušenou a zatím najeto 300km a vypadá to, že to drží.

Ty si mala trochu iné sprievodné javy.

On menil tesnenie i brúsil a tlakoval hlavu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...