Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Podivne zvuky u praveho predneho kolesa pri zatacani ...

Recommended Posts

Odesláno

Pre istotu pôjdem v piatok známemu na jamu nech mi povie čo by to mohlo byť z tých možností a podľa závažnosti a ceny sa rozhodnem či to dám opraviť pred dovolenkou.

Dám vedieť ako to dopadne.

• O 3 týdny později...
Odesláno

No takze ja aktualizujem, uz mam par dni po dovolenke, pukotanie pretrvava, avsak uz z autom nevyliezam na chodnik, mozem povedat, ze sa dokonca pukotanie zmensilo.

Tak som sa vybral do autosuciastko, ze zistim cenu a vsetko okolo toho.

Ked som prisiel jednym manikom , v Trnave APS, tak sa ma pytali ci mam alebo nemam ABS. Povedal som ze nie, nevedeli nic najst, a nakonec z nich vyletela suma 2700 SK. Ked som sa pozrel do katalogu, bolo pri nom napisane ABS. Povedal som ze ved ABS nemam, a oni povedali ze iny typ tam nevidia.

Tu uz som sa zacal obavat, ze na mou 306 1.4 Benzin, sedan 98, sa vonkajsi homokineticky klb nevyraba samostatne. Tak som isiel za tym znamym do ITALTECU, a ten mi to povedal. Ze samotny klb nie, len celu POLOOS. Nova poloos stoji cez 5000 sk, ale ponukol mi repasovanu. Za 3000 alebo 3300SK. Povedal ze mu potom len donesem staru, a hotovo.

Takze sa chcem spytat, ci sa naozaj na 306 bez ABS nerobia klby, tj iba cele poloosy, alebo ma chcu obrat o peniaze.

Dalsia blba otazka je, ci by som si taky klb nevedel zrepasovat sam ? Viem ze asi nie, ale za otazku to stoji ...

A dalsia otazka, mam zobrat ten repas ? alebo radsej ten novy. Repas vyzeral celkom slusne, ukazal mi jeden s 309. Klb bol jak novy, nove manzety, pekne nafarbeny, no poviem pravdu keby mi nepovedal ze je to repas tak to nerozoznam.

Predsa len by som na repase usetril 2000Sk. On mi hned povedal, ze mne na to mestske vozenie s tym ze nenabehan viac ako 12 000km rocne staci uplne bohato repas.

Odesláno

Ja osobne by som najskor rozobral tie povodné ,aby som videl čo je vadné. Povačšine sú 3,4 možnosti:1- vadny obal (klbu -sú tam vybehané drážky)

2- vadný kríž vovnútri ( tiež drážky)

Odesláno

omylom som to poslal necelé:3 -oba body súčastne

4 -vypadané ihličkové ložiská na klbe pri prevodovke

Myslím si že je viacero výrobcov týchto kĺbov treba sa skúsiť ešte popátať niekde inde.

Odesláno

No ja som nasiel firmu na slovensku, ZIAR NAD HRONOM, kde to repasuju. Uz som im poslal maila, tak som zvedavy co odpisu. Je to len 130 km od TT, tak to nejak zvladnem ked daju dobru cenu.

Odesláno

Samotne klby som tam nejak nemohol najst , idem to pozret este raz.

Poloosi som nasiel, len sa v tom nejak nevyznam. Nasiel som repas za cca 2600 - 2700 Sk na tej stranke, lenze sa tam plati aj zaloha (tj aby som im naspet poslal moju opotrebovanu) + asi 2x postovne. To ju mozem zobrat aj tu v Trnave za 3- 3300Sk.

Odpisali mi s toho ziaru, len este nie cenu. Tj odmontoval by som poloos, doniesol ju tam, a oni by mi zrepasovali ten homokyneticky KLB, a isiel by som domov. Max 24 hodin, ale vybavili by mi to v priebehu dna.

Len este zistujem cenu.

ten samotny klb idem este pozret, ale keby mi hento vedeli vybavit za slusni peniaz, tak by mi to vyhovovalo viac. Pridem, dam im poloos, a oni mi ju vratia opravenu... Poloos som uz vymontovaval, a videm to tam ze je to asi lahsie ako len ten klb. Alebo sa mylim ?

Odesláno

Nasiel som tam rovno pod osami oznacenie KLB. Ale nic viac, ci je to homokineticky neviem. Prsote KLB. Ziadny popis okolo. Podtym je este jeden, a ten ma aspom nejake rozmery, a aj to je vsetko a je tam napisane ABS

1. stoji 1400SK

2. stoji 2350SK a myslim ze je to na auta s ABS.

Ale neviem ci je to ono

Odesláno

Nemusíš to nikam posielať. Ja to riešim v Seredi. Telefonicky objednám čo chcem, keď dostanú idem si vyzdvihnúť a nechám zálohu za starý kus. Po výmene in zanesiem staré a zálohu mi vrátia. Ak máš kamoša čo by tam s tebou behol tak iba donesieš staré a zoberieš nové.

Samotné kĺby by asi mali byť tieto http://www.elitecat.sk/ArticleSelection.aspx?B=0

V popise je že ten drahší je na ABS.

Predpokladám že i Malobický od nich kupuje a vedel by ti to vyriešiť priamo v TA.

Odesláno

No tak uz asi len zaver.

Nakonec sa potvrdilo to, čoho som sa obával. Aj priamo s dielni, kde tie klby repasuju mi napisali, ze tam sa neda repasovať len kĺb, musí sa celá poloos. Samozrejme, že to nestoji viacej ako repas klba, ale proste mi potvrdil, ze ten klb nemozem kupit samotny a na auto namontovat.

Takze nakonec mi vislo, ze poloos asi kupim priamo v trnave u toho manika za 3000Sk zrepasovanu.

Pretoze.

So Ziaru nad hronom mi moznosti

1. Doniest zmontovanu poloos, nechat ju tam, a na druhy den si pre nu ist. Cesta autom tam a spet je 260 km, pri 5 litrovej spotrebe nafty je to nieco cez 550 zaniest poloos, a 550 priniest poloos. A samotna cena opravy 1300sk bez dph. Vysledna cena je 2647 Sk s DPH + nervi co musim 2 krat cestovat.

2. Ako bod 1 len cez postu. Vyslo by to o cca 600 menej, ale vyzeralo by to asi tak ze by bolo auto rozcuchane v garazi cca 5 dni.

3. Objednat to cez pastorka do tej serede, len zas by som nieco previezol a usetril asi len malo.

Takze to asi spravim tak ze to objednam cele uz zrepasovane, v jeden den mi to pride, v ten den to aj vymenim a hotovo.

Len sa chcem opytat poslednu vec, pisal mi tam , ze tam mozem prist teoreticky aj s autom. Len pisal, ze keby mi demontovali a montovali poloos, ze by som tam daval priplatok este za olej. Aky OLEJ ? Meni sa tam nejaky OLEJ ? Lebo ked som mal na punte poloos dole, tak ziadny olej som nedaval...

Neviete co ty mohli myslet ?

Odesláno

Pri vytiahnutí poloosi vyteká z prevodovky olej. Nakoľko tečie po špinavej prevodovke je nevhodné ho naliať späť tak zrejme ten čo dolejú.

P.S. Ušetril by si cca 10% čo tam mám zľavu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...