Guest Mates 306 combi Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 tak odělený blinkr...no nevím přesně světla co tam mam jsou vlastně vcelku i s blinkrem.....teď jenom jestli si rozumíme Citovat
PnR Odesláno 28. září 2008 Autor Odesláno 28. září 2008 svetla sa vyrabaju na old aj new model.. staci popozerat a vsimat si roky pre ktore to je.. vie niekto poradit s policajtmi? Citovat
PnR Odesláno 9. únor 2009 Autor Odesláno 9. únor 2009 rozmyslam, ze vyhodim tie postranne led, alebo ich vymenim za nejake inej farby, vie mi niekto poradit ake parametre by mali mat aby som ich neodpalil? Citovat
Andreww Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 S dovolením se zapojím do debaty. Jak už tady psal meldal, ty původní žárovky fakt moc nevydrží. Já mám bohužel problém i s těmi kroužky. Postupně mi odcházeji LED, které je prosvicují. Na jaro to mám v plánu dát do kupy, jen nevím, kde zjistím svítivost těch LEDek. Jinak doporučuji páčku z modelu s čirými lampami, kde svítí tlumené i dálkové zároveň. Citovat
kmotrik Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 PnR: Co se týče těch velkých ledek, co jsou na boku předpokládám že to jsou velké 10mm ledky s napájecím napětím 12V ( tudíž k ní není potřebnej odpor ). Dají se sehnat v lepším obchodě s elektronikou, případně objednat na netu. http://www.gme.cz/ tu by jí měli mít. Andreww: Co se týče malých diod v angel eyes nevím jaké přesně tam jsou, řešil jsem to s uživatelem oni po ICQ. Chce si udělat svoje kroužky, shodli sme se na tom že by bylo nejjednodušší použít standartní diodu s velkou svítivostí, nad 10000mcd, úhel svitu by měl být co nejmenší. Barvu si též budeš moct zvolit. od bílých po oranžovou atd . Jediné úskalí je odpor. ale jelikož máš originální mělo by stačit jen vyměnit tu diodu, o odpor už by mělo být postaráno výrobcem. Shrnutí: Napiš Onimu o fotky přímo kroužků, ( své angel eyes rozebral ) aby jsi věděl jak to přesně vypadá, změř jaké napětí jde do kabelů pro kroužky, pak změř jaké napětí je na diodách ( předpokládám že jsou v serii ) a podle toho koupíš diodu. Pak už stačí jen si trochu pohrát s pájkou a vyměnit si je Citovat
oni Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 takze pokud pohledate,tak jsem tady krouzky resil nespocetkrat, proste pokud neudelate krouzky z neceho jinyho,nikdy to nebude tak svitit,staci se mrknout na moje vlakno cocky ve svetlech,a diody co sem v tom mel,uz jsem nicim jenym vhodnym zatim nenahradil,jinak tam byly maly,tak 3 mm s odporem a nejakou usmernovaci diodou,ale je to stejne k nicemu,popraskaj!tedko mam onjednany jedny diody a mam v planu vyrobit uplne novy krouzky,jinak svetlo jde rozdelat dobre,da to praci,ale jde to! Citovat
kmotrik Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 oni: byla tam usměrňovací dioda? takže původně do toho jde střídavina??? Citovat
oni Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 no ja prave nevim,prave ze dnes by uz mel mit altik usmernovac ne,takze v aute je normalne stejnosmernej,ale asi to tam meli pro jistotu! nekde jsem mel fotky,ale to asi uz nenajdu. jinak jsem mel diody i 70 000 mcd,ale kdyz jsem ted videl jak ty krouzky jsou provedeny,tak mi bylo jasne proc to nesviti! a jeste zalezi jaky svetla to sou,pac treba meldal mi prijde jestli tam nema zarovku,ale ta by zase hrala,nevim no! Citovat
kmotrik Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 Noo s tou žárovkou, třeba taková žárovka co je v řetězu vánočního stromečku ta se moc nehřeje a pokud by se světlo nějakou čočkou usměrnilo aby svítilo dopředu. Taky by to nemuselo bejt marný řešení. Pak by odpadla starost s usměrněním napětí, ale řekl bych že v jednoduchosti je síla a stejně vyhrávají LED diody. Tak bych to řešil já Citovat
oni Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 no ja jsem zkousel zarovku co je v budikach,ta ma 1,2 nebo 2 watty a muzu rict ze i ta slabsi po 5 minutach zacala natavovat plast,takze fakt ne,ono je tam dost stisnenej prostor! ano diody dobry,ale nikdy diodama nedocilis to co s CCFL trubicema,ale s nima je to taky slozity,bud sehnat origo na BMW,ale to jsou velky prumery nebo rovnou,ale to nevim jestli to jde ohejbat a pak delaj k vetrackum do PC,ale ty maj malou vydrz! Citovat
kmotrik Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 jojo CCFL jsou v pohodě, nehřejou se, svítí jako kráva, a hlavně je to jasný světlo - prostě studená zářivka no ..... no teoreticky ty plastové by se měli dát ohejbat celkem snadno ( uvnitř je jen plyn kterej je v pohodě, jen by se musel dávat pozor na porušení plastu takže nahřívat pomalu a důlkadně ) ... problém by byl v tom udržet kruhový průměr. Kdyby jsi jí ohejbal kolem něčeho tak se ti bude deformovat a na vnitřní straně by jsi měl placku ( podle kopita ) .... takže ohejbání je taky asi pasé Citovat
oni Odesláno 11. únor 2009 Odesláno 11. únor 2009 no toho bych se tak nebal,ale jak jsem procital fora,tak jsem zjistil, ze vetsi na po pul roce prestanou svitit, co je na tom pravdy nevim. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.