Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem včera zjistil, že mi nefunguje ani jeden ventilátor chlazení (sahara) na autě. (připojil jsem je přímo na 12V, jeden měl snahu jen když jsem mu pomohl a druhý ani ťuk)

1.Máte někdo představu kolik by mohly stát?

2.Jak je vyndat? Musím \"povytáhnout oba chladiče (mám klimu) směrem k motoru a pak to vytáhnout s celým tím velkým plastem ven. (v \"Jak na to\" je jiný typ)

Dík za každou radu

Jarda G.

Odesláno

jeden motor + vrtule (samotny ti to asi nikdo neproda) stoji na vrakovisti 500 - 1000,- novy cca 2500,- / ks (tohle tedka taham z paty protoze uz je to nejakej ten patek co jsem to zjistoval, navic na starej model).

Jinak co se rozebrani tyce, tak si nemyslim ze by se to melo nejak vyrazne lisit. Kdyztak tady se resilo neco podobnyho: http://www.peugeot-club.com/topic/22045-druhy-vetrak-sahary/

Odesláno

Tak jsem se do toho pustil. Jeden větrák si to rozmyslel a nakonec se rozjel, druhý jsem musel vytáhnout. Musel jsem sundat masku a demontovat příčku nad chladičem (4 šrouby) Vyháknul jsem chladič a povolil chladič klimy (2xTORX). Oba jsem vyhnul směrem k motoru a vzniklou mezerou se dá dostat ke šroubům motoru chlazení (3 matice M6 zapuštěné v plastovém držáku sahar). Použil jsem 10 ořech z \"malé gola sady\" a šroubovákový nástavec, který jsem si šikovně ohnul do pravého úhlu. Tolik k demontáži.

Motorek je \"nerozebiratelný\". Po odbroušení (odehnutí roztemovaných krajů ale rozdělat jde. Ten můj měl ojeté dva uhlíky a jeden zaseklý (s jedním funkčním uhlíkem to jaksi nejelo). Vzhledem k celkovému stavu držáku uhlíků a komutátoru se dávám do shánění nového.

Tolik k mému zápasu s větrákem

Zápas pokračoval takto: Nový motor větráku stojí cca 3700kč. Starší větrák jsem sehnal na vrakáči za 500. Doma jsem zjistil že je ze 405ky - trošičku jiný (nepasuje). Tudíž jsem jaksi rozchodil ten starý, trochu víc v něm chrastí, ale funguje. Doufám, že vydrží aspoň tuto sezónu.

[upravil dne 7.7.2008 jaragi]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...