Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výměna palivového filtru 1.4 HDI

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,předem se chci omluvit co se týká motoru jsem úplný lajk,tak se chci zeptat zkušenějších. Chci měnit palivový filtr, ale když jsem zjistil cenu (2000) a přičetl ještě cenu za práci v servisu tak se mi postavili všechny chlupy na těle.. :o Dá zvládnout vyměnit? díky

[upravil dne 7.6.2008 Mik]

Odesláno

Dá sa vymeniť i svojpomocne ale ak s tým nemáš skúsenosti tak radšej zver výmenu skúsenejšiemu kamarátovi. Je to naftový motor a po výmene môžu nastať problémy s odvzdušnením palivového systému. V konečnom dôsledku by ťa to mohlo vísť drahšie ako výmena filtra v servise.

Odesláno

Tak tak. A otazka znie, 2000 stoji original u peugeotu ? Nebo nekde v autosucistkach... Lebo 2 litri sa mi zda moc...

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Tá cena je na náhradu. Pozeral som ju na e-cat. U nás sa pohybuje od 2200 - 3400.

:D Možno je vnútri pozlátený. :D

JJ,ta cena je masakr... :( nechapu,nikdy me nenapadlo ze filtr bude stat takovou palku. Dik za rady,asi nakonec stejne pujde radeji do servisu :(

Odesláno
:D :D :D Tak to najskor. Pretoze ja som palivove filtre kupoval uz do dvoch dieslo. Do punta za 680 Sk a do stareho mercedesa 200 vky za 1080Sk ... Preco prave do pazouta stoji 2 litry...
Odesláno

Ale este som chcel, ze na palivovy sa vyser. To mas pri 60 000Km este cas. Men iba olejovy a vzduchovy filter... Palivak vymenis neskor ked bude vic penez... Nakonec ucpanej palivak ty auto napokazi, ale ucpany olejovy filtr ty ho muze zadret.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Ale este som chcel, ze na palivovy sa vyser. To mas pri 60 000Km este cas. Men iba olejovy a vzduchovy filter... Palivak vymenis neskor ked bude vic penez... Nakonec ucpanej palivak ty auto napokazi, ale ucpany olejovy filtr ty ho muze zadret.

olej a olejovy filtr jsem uz menil,vymenim vzduchovy... peugeot uvadi ze u 1.4 HDI ma byt vymena palivoveho filtru 60000 km, ale hlavne mam strach,pojedem asi na dovcu do recka a to je dost km a tak bych byl nerad aby se mi to ucpalo nekde venku :( ale penez je to ranec..

Odesláno

Peugeot uvadi vselaky hovadiny. Napriklad ze brzdova kapalina sa ma mneit kazde 2 roky, ja ji tam mam uz 10 let originalni s vyroby, a teraz mi ju na stk odoberal a varil, a povedal ze je bez problemu.

Asi pred mesicem sme sa o tom bavili s jednym znamim, ten ma fiat mareu 1.9 JTD,kupoval ju novu v 98 cke, ma najeto 145 000 km a filtr tam ma ten co tam bol od novoty. Akurat mu pri 100 000 km zasvitila kontrolka na palubce, ktera znamenala voda v palivovom filtry. Nechcelo sa mu to menit, odtocil spodny srob, vytiekla voda, a jak zacala tiect nafta, zatiahol a jazdi dalej...

Ale pokial ides predsa len daleko, tak by som vymenu zvazil. Ale v kazdem pripadu verim, ze by ti bez problemov do 100 000km vydrzal...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Peugeot uvadi vselaky hovadiny. Napriklad ze brzdova kapalina sa ma mneit kazde 2 roky, ja ji tam mam uz 10 let originalni s vyroby, a teraz mi ju na stk odoberal a varil, a povedal ze je bez problemu.

Asi pred mesicem sme sa o tom bavili s jednym znamim, ten ma fiat mareu 1.9 JTD,kupoval ju novu v 98 cke, ma najeto 145 000 km a filtr tam ma ten co tam bol od novoty. Akurat mu pri 100 000 km zasvitila kontrolka na palubce, ktera znamenala voda v palivovom filtry. Nechcelo sa mu to menit, odtocil spodny srob, vytiekla voda, a jak zacala tiect nafta, zatiahol a jazdi dalej...

Ale pokial ides predsa len daleko, tak by som vymenu zvazil. Ale v kazdem pripadu verim, ze by ti bez problemov do 100 000km vydrzal...

dikes za radu,uvidim jak mi to vyjde financne... ;)

Odesláno

Jako opytaj sa ostatnych, ale palivak neni taky haklivi ... Hlavne ked tankujes normalnu naftu, a ne od nejakeho traktoristu co ju vozi z druzstva...

Odesláno

vymontovat stary naftovy filter je otazka 10min.

Pri zapajani si daj pozor na spravnost zapojenia hadiciek na filter (stalo sa aj v autorizovanom servise, ze to zapojili opacne...tiez som si taky servis skrtol ;)).

Pred uplnou kompletaciou mas z druhej strany vzduchoveho filtra malu rucnu pumpicku...Jednu hadicku nechaj odpojenu a zacni natahovat naftu z nadrze, az kym nebude filter plny.... nasad hadicku a nastartuj.....to je vsetko....

Co sa tyka ceny filtra: Je v nom cidlo (odspodu do neho su dva kabliky privedene), a vymiena sa cely, nie len vlozka....

Odesláno
Původně zaslal: PeugeotHDi

Pri zapajani si daj pozor na spravnost zapojenia hadiciek na filter (stalo sa aj v autorizovanom servise, ze to zapojili opacne...tiez som si taky servis skrtol ;)).

Pred uplnou kompletaciou mas z druhej strany vzduchoveho filtra malu rucnu pumpicku...Jednu hadicku nechaj odpojenu a zacni natahovat naftu z nadrze, az kym nebude filter plny.... nasad hadicku a nastartuj.....to je vsetko....

Co sa tyka ceny filtra: Je v nom cidlo (odspodu do neho su dva kabliky privedene), a vymiena sa cely, nie len vlozka....

A proc menit cely za 2000 kdyz muzu vymenit jenom vlozku za 400? Ma to nejaky vliv na funknost? diky

Odesláno
Původně zaslal: Mik

Původně zaslal: PeugeotHDi

A proc menit cely za 2000 kdyz muzu vymenit jenom vlozku za 400? Ma to nejaky vliv na funknost? diky

Asi preto že niektoré filtre sú rozoberateľné, kde sa menia iba vložky a nerozoberateľné ktoré sa menia celé. Napíš sem VIN a dá sa presne povedať aký filter by si tam mal mať.

Odesláno

Takisto do 1.4 HDI se nemontoval len jeden druh filtrov :) Takze nevim kde beres tu jistotu, ze prave ten jeho je nerozoberatelny :)

Zalezi od serie auta :) Takze podla VINka zistis presne...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...