CZBios Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 Ahoj, rád bych se zeptal jak lze změřit lambda sondu u P309 /91 1.1. Stále pátrám po vysoké spotřebě. Je toto normální? lambda sonda: Všem děkuji za pomoc!... [upravil dne 1.6.2008 CZBios] Citovat
Karel Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 Zaleží jak to vypadá pod tou smršťovačkou. Jestli je v tom spoji dobrý kontakt. Citovat
Pata Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 taky zalezi, jestli tam ta lambda vubec patri [upravil dne 1/6/2008 Pata] Citovat
CZBios Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 Původně zaslal: Pata taky zalezi, jestli tam ta lambda vubec patri [upravil dne 1/6/2008 Pata] Lambda tam patří zcela určitě. Ta tam být musí - jak jsi to myslel? děkuji. Citovat
CZBios Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 Původně zaslal: Karel Zaleží jak to vypadá pod tou smršťovačkou. Jestli je v tom spoji dobrý kontakt. Dneska k večíru to odkryju a nafotím. děkuji. může mít špatný spoj teoreticky vliv na spotřebu? děkuji. Citovat
Karel Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 Určitě, špatný kontakt bude mít vliv na řízení bohatosti směsi. Citovat
CZBios Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 Tak jsem to odizoloval a fotky jsou zde: Co si o tom myslíte? Z vlastní zkušenosti vím, že pokud se zamotáním spojuí dva dráty, stejně to nemusí fungovat nebo správně fungovat. Může to být chyba?Jak mohu otestovat, jestli není chyba tady? [upravil dne 1.6.2008 CZBios] Citovat
Karel Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 Když to máš tak rozebrané, tak to zatím spoj elektrikářskou čokoládou a vyzkoušej. Kolik má ta sonda drátu. Citovat
CZBios Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 nevím jestli nějakou mám, sonda má 4 dráty, dva na obrázku a dva bíle, které vedou trochu dál ... Citovat
Karel Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 Tady máš nějaké informace http://www.bosch.cz/press/detail.asp?f_id=351 http://www.elpege.cz/lpg/lambda-sonda.html http://automix.centrum.cz/novinky/clanek.phtml?id=6587 Citovat
CZBios Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 pokud to tedy chápu - podle prostředního odkazu - černý vodič je signální a neměl by být přerušen, protože jinak vznikají chybové signály. To má za následek špatné míchání palivové směsi. V první odkazu také píší, že vliv lambda sondy může být až 15% zvýšení spotřeby, u mě je spotřeba větší o 100%, tj. 12l proti normálnu či hodnotě uvedené v velkém Techničáku. Zkusím je spojit elektrikářskou čokoládou a uvidím zdali nebyla chyba ve spoji? děkuji za odpovědi. Citovat
CZBios Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 Tak jsem to spojil a auto ještě startuje )) Teď nemám jiné možnosti než si půjčit jinou a vyzkoušet jezdit s ní že? kolik by stála kontrola Lambda sondy v servisu? děkuji. Citovat
Karel Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 Tu lambdu tam nechej a dej si zkontrolovat emise. Citovat
CZBios Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 emise mám od března nový včetně technický...ale jestli jsou legální nebo ne to nevím.. auto jsem totiž kupoval v březnu Citovat
Karel Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 Pravě podle emisi by jsi zjistil, jestli ta lambda funguje. Citovat
CZBios Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 mno, emise jsem dostal, ale fakt je, že tam jde bohatá směs, ptz. mám hodně hodně černej vejfuk a tenkrát při první vyndání svíček byli černý. Na druhou stranu ale při druhým vyndání byli v poho tak nevím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.